Home Veiligheidstips Helmtassen

Helmtas houdt je helm gaaf: helmtassen nader bekeken

Stel: je hebt net € 900,- uitgegeven aan een autosporthelm van Arai of Schuberth. Vervolgens leg je de helm thuis neer op de koude garagevloer, in die smerige, stoffige schuur of op de grond in de gang. Je trapt er eens een keertje per ongeluk tegenaan, struikelt erover of de kou trekt erin.

Helmtas

Zonde van zo'n dure autohelm, want hij is zo beschadigd. Krassen, schuurplekken, schimmel en vlekken zijn het resultaat. Wil je jouw helm zo lang mogelijk mooi houden, koop dan een degelijke helmtas. Want zeg nou zelf: een Bugatti Veyron laat je toch ook niet onder de carport staan?

Een helmtas beschermt je helm optimaal als je 'm niet op hebt. En laten we eerlijk zijn: je autohelm heb je vaker niet op dan wel. Een goede autosporthelm is niet goedkoop en je wil toch graag dat hij een tijdje meegaat.

helmtas
Bescherm je helm via een helmtas.


Voorkomen is...

Natuurlijk, autohelmen kunnen tegen een stootje, daar zijn ze immers ook voor bedoeld. Maar dat betekent nog niet dat je hem dan maar moet laten wegkwijnen als je niet in je raceauto zit. Een helmtas beschermt niet alleen tegen schade, maar houdt je helm ook stofvrij. Soms krijg je bij aanschaf van een nieuwe helm al direct een helmtas mee. Deze helmtassen zijn echter niet heel functioneel. Ze zijn vaak gemaakt van erg dunne stof en passen maar net om je helm heen.

Verschillende prijzen

Helmtassen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. In het algemeen geldt: hoe meer bescherming ze bieden, hoe duurder ze zijn. Sommige helmtassen zijn gevoerd met dik schuim, zodat je helm echt niks kan gebeuren. Ze hebben vaak ook een dikkere bodem, waardoor ze gemakkelijk rechtop blijven staan en minder bevattelijk zijn voor vochtigheid.

Er zijn ronde tassen, naar de vorm van de helm, maar er zijn ook rechthoekige tassen verkrijgbaar. Maak je gebruik van het speciale HANS-systeem, dan heb je ook een helmtas nodig die hierop afgestemd is. Heb je wedstrijden in het buitenland en neem je dus wel meer mee dan alleen je helm? Dan is een grote reistas met daarin een speciale ruimte voor je helm heel handig. Zo hoef je niet met meerdere tassen te sjouwen. Je kunt hierin ook gemakkelijk je schoenen en kleding in kwijt.
 

Helmboxen

Naast helmtassen zijn er ook helmkoffers in de handel verkrijgbaar. Sparco heeft bijvoorbeeld helmboxen in het assortiment. In deze helmboxen passen twee helmen naast elkaar en in de extra opbergvakjes is genoeg ruimte voor diverse accessoires. De koffers zijn gemaakt van zacht materiaal dat veel bescherming biedt. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren rood, zwart en blauw.

Helmnetten

Wil je je helm ook veilig opbergen in je auto, bijvoorbeeld als je onderweg bent naar een wedstrijd? Speciaal voor gebruik in de rally- en raceauto zijn er zogenaamde helmnetten.

"Je laat een Bugatti Veyron toch ook niet onder de carport staan? "

Deze kun je meestal bevestigen aan de rolkooi of rolbeugel direct achter de voorstoelen, handig voor tussen de proeven door. De bevestigingsbanden van zo'n helmnet zijn individueel in lengte verstelbaar, waardoor het net altijd perfect in jouw auto past. De meeste netten bieden plaats aan twee helmen.

 

Ruimte?

Daardoor is er geen ruimte over om nog andere accessoires op te bergen. Bovendien hebben ze hetzelfde effect als de hoezen die je bij een slaapzak krijgt. Eenmaal uitgepakt krijg je de helm met geen mogelijkheid meer terug in de hoes. Deze helmtassen worden dan meestal ook niet gebruikt, want ze leveren vooral een hoop ergernis op.

Helmtassen

Er zijn vele soorten helmtassen. Er is keuze uit verschillende materialen, groottes, kleuren en modellen.

helmtassen powerdry blower
Hou je helm krasvrij en mooi via helmtassen

Fleecelaag

De meeste helmtassen zijn gemaakt van stevig nylon en vaak gevoerd met een zachte fleecelaag. Sommige bieden alleen ruimte aan de helm, maar er bestaan ook helmtassen waar je nog allerlei accessoires in kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld aan vizieren. Wel zo handig, want dan houd je alles op dezelfde plek bij elkaar. De meeste helmtassen zijn voorzien van handvatten, zodat ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Sommige hebben daarnaast een schouderriem, wat het draagcomfort nog vergroot.

Geen gedoe met föhns


De techniek staat voor niets en dus zijn er tegenwoordig zelfs speciale helmtassen verkrijgbaar die op een miniventilator aangesloten kunnen worden. Deze kleine ventilator blaast warme lucht in de tas en in de helm en voorkomt vieze geurtjes. Geen gedoe meer met föhns om je helm op tijd weer droog te krijgen. Met de power dry helmet bag wordt je helm heel snel droog. Ideaal tussen de wedstrijden of trainingen door.


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Gordels
Autogordel informatie, overzicht van autoriemen en racegordels
Rolkooien
Rolkooi typen - gelaste of toch een schroefkooi?
Carbonfolie/looks
Carbon look auto interieur - dashboard, autospiegels een carbon-desgin geven
Life hammer
Veligheids hammer kan je leven redden
Brake alert
Brake Alert - het derde remlicht dat echt laat zien hoe hard je remt
Meer
Alle Veiligheidstips artikelen lees je hier
Ook leuk
Life hammer Life hammer kan ook jouw leven redden!
Airco/climate control Informatie over auto airco & climate control
Steenmarter auto Steenmarter in auto? Oplossing: de 12V marterverjager!
Brandblussers Auto brandblusser: een echte life saver!
Statische auto, schok van je auto? Schok van je auto? Statische auto voorkom je zo!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl