Home Auto styling Tuning bumpers

Bredere bumpers, auto tuning op zijn best

Carstyling met auto bumpers. Bumpers zijn gemaakt van ABS of polyester. Polyester heeft als voordeel dat het gemakkelijk te bewerken is en eenvoudig te repareren valt als je schade hebt.

De kwaliteit van polyester kun je goed beoordelen door er goed naar te kijken. Je moet goed kijken als de aanzichtzijde strak en gelijkmatig is, en dat het carstyling materiaal overal even dik is, kijk goed of de randen niet kartelig of brokkelig zijn.

Bumpers en luchthappers

Als je met je auto wilt opvallen tussen de rest van het verkeer ontkom je er niet aan om de buitenkant iets opvallends aan te brengen.

Met een voorbumper alleen kom je er niet meer. Combineer een bmw bodykits, opel velgen, impreza scoop of een renault airsplitter bij je bumper!

tuningbumper
Het visitekaartje van je auto: bumpers.

Voorbumpers

Voorbumpers zijn het eerste wat je opvalt als je naar een brute bakken kijkt. Er is tegenwoordig een ruim assortiment aan keuzes aan bumpers, dus voor ieder wat wils en voor elk automerk is wel wat te vinden.

Sideskirts

Natuurlijk kan je ook voor voorspoilers, sideskirts, dakspoilers, achterklep spoilers, kofferbakspoilers en airsplitters gaan. Genoeg keuze!

Polyester spoilers

De spoilers van tegenwoordig worden gemaakt van polyester, ABS of composiet. A.B.S. (Acrylnitril-Butadieen-Styreen) is een kunstof die wordt vooral ingezet omwille van zijn slagvastheid ideaal dus voor het produceren van spoilers.

Glasvezel bumpers

Composiet is een glasvezel versterkt polyester dat kwalitatief beter is dan normaal polyester of A.B.S.

autobumper
Bumper styling geeft direct een sport uiterlijk.

Kwaliteit autobumpers

Het overgrote deel van de moderne autobumpers is absoluut niet op hun taak berekend. Erger nog, bij sommige auto's zijn ze zelfs compleet afwezig.

Schadenota

Het gevolg is, concludeert het Britse Motor Insurance Repair and Research Centre, dat bij lichte aanrijdingen veel te hoge schadenota's door de verzekeraars betaald moeten worden, die weer gevolgen hebben voor de premies en de no-claimsituatie van de verzekerde.

Daarbij komt dat bumpers meestal niet op dezelfde hoogte zitten. Dat is vooral het geval bij 4x4-voertuigen en SUV's. Door de groeiende populariteit van deze groep ontstaan dan ook steeds meer problemen. Onderzoek van het Britse instituut wees uit dat achter het plastic omhulsel meestal niets zit dat de term bumper verdient.

Deze bestaat in veel gevallen uit een te kleine en te dunne balk, die volgens de Britten te weinig protectie biedt. Deze voldoen wel in een laboratorium bot situatie tegen een muur, maar hebben geen effect met een soortgelijke bumper die 3 cm. lager zit.    

Daarbij wordt aangetekend dat voorafgaand aan een botsing hard wordt geremd. De voorkant van de auto duikt vele centimeters naar beneden en de achterkant komt omhoog. Hier hebben bumpertjes dan van 4 centimeter helemaal geen kans.

Er zijn tegenwoordig al enkele grote fabrikanten die wel een diep absorberende constructie hebben die niet al te veel kost, goed werkt en cosmetisch niet al te afstotend is.

Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Ramen tinten
Ramen tinten - overzicht van raamfolie en tintfolie mogelijkheden
Carbonfolie/looks
Carbon look auto interieur - dashboard, autospiegels een carbon-desgin geven
Stickers/emblemen
Autostickers - overzicht van raamstickers en autostickers
Claxon en luchthoorn
Claxon upgrade? Een luchthoorn iets voor je?
Auto spiegels
Auto spiegels - overzicht van auto spiegels en sportspiegels
Meer
Alle Auto styling artikelen lees je hier
Ook leuk
Deurbeschermers en stootstrips Auto deurbeschermers: z voorkom je auto deurschade
Tankdoppen Geef je tankdop een upgrade
Zijwindschermen Zijwindschermen: frisse lucht n fraaiere uitstraling
Spatlappen Spatlappen voorkomen vuiligheid op je auto!
Diffusers Een diffuser; mooie look en betere wegligging

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2021 Tuning-gids.nl