Home Banden & velgen Bandenverf

Bandenverf: superhandig n lekker opvallend!

Bandenverf is een handig hulpmiddeltje bij het opslaan en wisselen van je banden. Je kunt de positie van de band perfect aanbrengen met bandenverf of een bandenmarker: essentieel voor als je gaat hermonteren. Met bandenverf kun je ook je banden lekker opfrissen en accentueren. Markeer een merk of logo in het rubber... of geef jij liever het loopvlak een knalkleur?


Bandenverf 

Vroeger werden de banden met krijt gemarkeerd, voordat ze werden opgeslagen. Maar krijt vervaagt natuurlijk heel snel. Met bandenverf heb je daar geen enkele last van! 

Een bandenmarker is een permanente stift, die speciaal gemaakt is om langdurig te dekken op rubberen materialen. De bandenverf is geschikt voor zowel nieuwe als wat oudere banden. De inkt is licht-, water- en veegbestendig. Daarmee is bandenverf echt ideaal voor gebruik op je banden.

bandenstift
Bandenmarker: accentueer de letters en logo's op je banden.


Bandenverf: superhandig

Ben jij zuinig op je bandjes? Je banden opslaan verlengt de levensduur van het rubber aanzienlijk. Het voorkomt dat de eigenschappen van de banden achteruit gaan. Bandenverf en bandenmarkers zijn een perfect hulpmiddeltje bij het opslaan en wisselen van je banden. Met bandenverf of de bandenstift kun je heel gemakkelijk de positie van de band markeren: bijvoorbeeld LV (links voor) of RA (rechts achter). Dat doe je natuurlijk aan de binnenzijde van de band, anders ziet het er echt niet uit!
Banden wisselen

Als je de banden uit de opslag haalt en ze weer wilt monteren, dan is het van groot belang dat je de banden weer in de oorspronkelijke draairichting vastzet. Daarom heb je de positie van de banden in het rubber gemarkeerd. Om ervoor te zorgen dat je banden gelijkmatig slijten kun je eventueel de voor- en achterbanden met elkaar omruilen. Verwissel nooit een band van links naar rechts en andersom!


Bandenverf: tuner's toy

Bandenverf en bandenmarkers zijn vrij voordelige tunerspeeltjes. Je kunt met bandenverf heel gemakkelijk stoere merknamen, cijfers en logo's in de spotlights zetten. Mocht je in het blijde bezit zijn van bijvoorbeeld Toyo of Pirelli bandjes, dan is het natuurlijk zaak dit zo duidelijk mogelijk te accentueren. Markeren met die hap! Eigenlijk jammer dat er geen lichtgevende bandenverf bestaat... (Mocht jij die ergens tegenkomen, laat dat ons dan even weten.)


Kleurtjes

Bandenverf en bandenmarkers, bijvoorbeeld die van Edding.com, zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Uiteraard is wit de meest gebruikte kleur. Hiermee kun je de letters en logo's op je banden goed zichtbaar markeren. Wil je opvallen, dan kun je ook kiezen voor de kleuren zilver, blauw, geel en rood. Deze kleuren worden vaak gekozen door de autoliefhebber die het loopvlak van zijn banden wil accentueren. 


Loopvlak markeren

Wil je echt iets anders en ben je niet bang voor een opvallende tuning look? Markeer dan de loopvlakken van je banden met bandenverf in een knalkleur, zoals rood, blauw of geel. Smaken verschillen maar opvallen doe je dan in elk geval wel! Loopvlakmarkering zal sneller slijten dan gemarkeerde letters aan de zijden van je band, dat spreekt voor zich. Je zult het markeren van het loopvlak dus na een paar maanden moeten herhalen. Je kunt natuurlijk ook de pen gebruiken als geheugensteuntje bij het wisselen van de zomer,- naar winterbanden. Weet je precies welke band waar gemonteerd dient te worden.

bandenmarkers
Als geheugensteuntje bij het opslaan van autobanden


Voorbereiding

Als je banden niet nieuw meer zijn, dan moet je deze voor het lakken natuurlijk goed schuren, reinigen en zorgvuldig ontvetten. Check de bandenzwart pagina voor tips en tricks. Voor gebruik moet de stift kort geschud worden met gesloten dop. Zet daarna de punt van de bandenmarker op een stuk karton en druk deze enkele malen in. Zodra je ziet dat de inkt in de punt is gelopen, kun je aan de slag. 

Wil je echt netjes werken, plak de band dan af en werk in een schone, droge ruimte.


Gebruik bandenverf

De permanente inkt van de bandenmarker doet lakachtig aan. De schrijfbreedte van de stift met bandenverf is 2 tot 4 millimeter en de punt is rond. De bandenmarker is daarmee zeer geschikt om gedetailleerd en strak cijfers, letters of sierstrepen op je banden te markeren. Bandenverf en bandenmarkers dekken heel goed, dus in principe is n laagje voldoende. Natuurlijk kun je het beste werken wanneer je de banden even onder je wagen vandaan haalt.


Bandenverf als opfrisser

Zien je banden er echt niet uit, maar is het profiel eigenlijk nog hartstikke goed? Om je vervuilde banden lekker op te knappen en het loopvlak te vernieuwen kun je zwarte bandenverf gebruiken. Je bandjes zien er dan uit als nieuw en dat geeft je bolide meteen weer een hele frisse uitstraling.


Hoe breng je bandenverf aan?


1. Schudt de stift even goed heen en weer. Oh ja, met de dop er nog op! Zo creer je een soepele(re) verf.
2. Druk de stift op een stukje oud papier. Je zult zien dat het punt van de stift mooi wit wordt.
3. Idealiter zorg je ervoor dat de band horizontaal op de grond ligt (zie foto). Dat werkt het fijnste!
4. Breng de pen aan op het deel van de band dat je wilt verven.
5. Druk zachtjes en beweeg de pen over de band heen. Doe dit niet te langzaam anders heb je kans dat er teveel verf uitkomt en dat dit 'aan de wandel' gaat.
6. Herhaal de stappen indien de verf in eerste instantie niet volledig dekt. Dit komt overigens zelden voor.

Het spul is water,- en veegvast, droogt snel en is extreem lichtbestendig.
witte letters op banden maken


Aanbrengen


Voor het gebruik dien je de tyre marker goed te schudden. Het balletje in de pen zorgt ervoor dat de verf erin netjes vloeit als je het io de band aanbrengt.
" Aanbrengen kan iedereen, we hebben een paar handige tips"

Wanneer wisselen?

Handig om te weten hoe je je banden kunt markeren voor deze worden opgeslagen. Maar eh wanneer kunnen we ook weer het best wisselen van zomer- naar winterslofjes en andersom? Rekening houdend met de Nederlandse weersomstandigheden kun je het best van april tot en met oktober op zomerbanden rijden. Winterbanden worden aanbevolen van november tot en met maart. Je kunt ze er in oktober gerust al onder zetten. Natuurlijk markeer je de positie van je banden, met bandenverf of een bandenmarker, aan de binnenzijde van de band.

Laat jij je zomer- en winterbanden wisselen door een professional, zorg er dan voor dat je dit ruim op tijd regelt. Zo kun je lange wachttijden vermijden. Zodra het half november ineens gaat vriezen kun je er natuurlijk op wachten dat veel autobezitters ineens denken: O ja, ik moet de winterbanden er nog onder laten zetten! Zorg dat je die topdrukte voor bent.


Banden opslaan? Wat je moet weten over het opslaan van je banden 
Handig opslagmiddel voor banden: de velgenboom 
Te vies om te verven? Bandenreinigers en schoonmaaktips voor je banden

Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Bandenspanningstabel
Bandenspanningstabel - de juiste bandenspanning voor elke auto en band
Uitlijnen/balanceren
Auto uitlijnen - auto balanceren en uitlijnen tips
Sportvelgen
Velgen informatie, overzicht van lichtmetalen velgen en sportvelgen
All season banden
Autobanden - overzicht van soorten banden: sportbanden, zomerbanden en winterbanden
Remklauwverf
Remklauwverf - stap voor stap je remklauwen verven doe je zo
Meer
Alle Banden & velgen artikelen lees je hier

Ook leuk
Trillend stuur Trillend auto stuur? Zo haal je de trillingen er uit
Leeftijd autobanden Check de leeftijd van je autobanden eens!
Wielmoerdoppen Wielmoerdoppen: een sieraad voor je wielen!
Velglint Velglint maakt lichtmetalen velgen nog strakker!
Reservebandhoes Reservebandhoes: voor bescherming, stijl n veiligheid

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl