Home Multi-reinigers

Complete autoverzorging: banden, velgen, lakschades

Autoverzorging

Staat jouw wagen er glimmend bij? Dat heb je helemaal zelf in de hand! Zorg goed voor je autolak, want het is de 'huid' van je auto. De lak bepaalt de uitstraling van je wagen en beschermt bovendien wat daaronder zit!

Verzorg je lak en voorkom roestvorming. Regelmatig wassen en af en toe even lekker in de was zetten doen wonderen. Zo ziet je auto er goed uit en behoudt-ie zijn waarde. Hoe verzorg je jouw wagen optimaal? Je leest er alles over in deze rubriek!


autowassen producten
Autowassen: producten
Voorkom moeilijk te verwijderen vuil: regelmatig wassen dus!

autowax
Autowax & lakherstel
Geef je auto een beschermende waxlaag. En verwijder kleine lakschades lekker zelf.

velgen schoonmaken
Banden & velgen
Remslijpsel bijt in je velgen! Banden onderhoud je met bandenvet.


Autostalling

Wie zijn auto mooi wil houden zet 'm het liefst in een garage of carport. Maar als je die niet hebt? Dan regel je een autostalling in de buurt, zodat je auto warm en droog kan overwinteren. Geen stalling in de buurt, dan kun je voor 135 tot 165 een 'mobiele garage' kopen: een autotent! Als je er een paar honderd euro voor over hebt kun je zelfs een volledig geklimatiseerde variant aanschaffen. Niet gek!

Autocleaners

Auto in de stalling, hartstikke fijn. Maar af en toe willen we natuurlijk even lekker gasgeven. Heerlijk is dat, die eerste rit bij prachtig lenteweer! Met als gevolg: de voorkant van je wagen zwart van de vliegjes...

autoverzorging autowasspons
Voorkom dat er doffe plekken in je lak verschijnen!

Insecten verwijderen

Insecten wil je het liefst zo snel mogelijk van je lak hebben. Hoe langer ze indrogen, hoe lastiger ze te verwijderen zijn. Er zijn perfecte cleaners op de markt die zaken zoals boomhars, insecten, maar ook lakoxidatie en oude was met gemak van je lak halen. Pak een speciale chrome cleaner om vuil en lichte roestplekken veilig van chroom of ander metaal te verwijderen. Ook kun je enige tijd voor het wassen de insectenlijkjes (ja, het klinkt zielig) inspuiten met een insectenverwijderaar. 


Ruitreinigers

Het is logisch dat je ruiten vies worden door het vuil van het verkeer en de strepen die de ruitenwisserbladen maken. Veel minder bekend is het feit dat dieselauto's roetdeeltjes verspreiden die ook aan je ramen blijven plakken. Met spiritus of ammonia haal je dat er gelukkig zo vanaf. 

Insecten kun je gemakkelijk van de ruiten krijgen met een spons die je in een nylon panty propt. Wel even zorgen dat je niet per ongeluk de lievelingspanty van je vriendin pakt... en niet met die pantyspons over je mooie lak!


Autowassen met de hand

Was de auto regelmatig, liefst iedere week. Kies voor een professionele wasstraat, of doe het gewoon lekker zelf. Onderdruk de neiging om half ontbloot in de felle zon te gaan poetsen (hoe cool jij er dan ook uitziet). Zo krijg je nooit een streeploos resultaat. 

Autowassen met de hand geeft altijd het beste resultaat, als je je tenminste aan een aantal regeltjes houdt. Spoel altijd eerst het meeste vuil en het fijne zand van je auto, zodat je geen krassen maakt tijdens het poetsen. Voor je lak is fijn zand aartsvijand numero uno. Dat zand moet er dus eerst af! Vervolgens neem een speciale autospons en zeem of washandschoen en een goede autoshampoo en kun je beginnen met poetsen. 


Autoshampoo

Valma, TurtleWax, Commandant, Zyml, Tectyl, HG het barst van de professionele poetsproducten waarmee je je auto perfect kunt verzorgen. Ook zijn er allerlei specialistische artikelen, zoals teerverwijderaar, harsverwijderaar, chroompolisch en zelfs een speciale productenlijn voor de verzorging van je cabriodak. Welk spul moet je waarvoor precies gebruiken, en hoe? Je leest er alles over in deze rubriek. Kun je iets niet vinden? Gebruik dan gewoon even de handige zoekfunctie.


Stappenplan autowassen

Voorkom dat je schoongemaakte delen ng een keer moet wassen en houd onderstaande volgorde aan bij het autowassen:

1. Spoel eerst je auto af met water (losliggend vuil eraf)
2. Was het autodak
3. Was de motorkap
4. Was de achterklep
5. Was de linkerkant & rechterkant
6. Droog de wagen goed af

In en na de winter is het ook verstandig om de plekken waar zout en vuil zich kan ophopen schoon te spuiten. Denk aan de onderkant van de auto en de binnenkant van je wielkasten, onder de bumpers enzovoorts. Zout bevordert namelijk het roestproces. En roest, dat moeten we niet hebben!

Kleine beschadigingen

Wil je je auto in de was zetten en tegelijkertijd de beschadigingen in je lak bijkleuren? Dan kies je voor een kleurenwax. Krasjes in je lak? Wij zeggen: kies je Commandant! Commandant is een hoogwaardige lijn cleaners en polishers die je lak polijsten en langdurig beschermen en laten glanzen. Maar welk nummer heb je nodig voor welke klus? Je leest het uiteraard in deze rubriek van Tuning-gids.nl. 

Echte krassen? Misschien heb je dan iets stevigers nodig, zoals 4-in-1-reparatielak. Deze lakspray is verkrijgbaar in 32 kleuren en ideaal in gebruik. Kijk onder Autowax en lakherstel en klik op 'Autolak spray'. Of gebruik gewoon de handige zoekfunctie.


Deurbeschermers en stootstrips

Als je al een nachtmerrie krijgt bij de gedachte aan een minuscuul krasje in jouw perfecte laklaag, dan kun je maar n ding doen: beschermen! Mag jouw bolide weer even die veilige garage verlaten? Dan voel je je vast iets beter als je je portieren hebt voorzien van deurbeschermers en stootstrips. Als je echt het uiterste wilt qua bescherming, kies dan voor de Bumperguard, die je autolak met magneten beschermt. Je weet per slot van rekening nooit welke %@#*& (censuur) zijn portier zomaar tegen de jouwe openknalt!


Remslijpsel verwijderen

Geef toe, lichtmetalen velgen die onder het remslijpsel zitten zien er niet uit! Bovendien: als je dit te lang laat zitten zal het in de velg gaan vreten. Waarom had je die prachtige velgjes ook alweer gekocht? Oh ja, om ermee te pronken doe dat dan ook! Je kunt die dingen jarenlang laten schitteren als je ze goed onderhoudt. In deze rubriek lees je het volledige stappenplan om je velgen weer te laten blinken. 
velgenborstel
Velgen zijn er om mee te pronken! Niet zo dus...


Banden poetsen

Hoppa! Met spons en sop je 'ride' wassen, de remstof van de velgen verwijderen en klaar is Kees... en de banden worden vergeten. Je banden poetsen is wellicht het laatste waar je aan denkt, maar als je toch bezig bent is het slim om deze even mee te nemen. Je kunt dan namelijk perfect het profiel van je banden checken. Belangrijk voor je eigen veiligheid! Bovendien: eventuele scheuren in het loopvlak kun je niet vroeg genoeg ontdekken.


Hogedrukspuit autowassen

In een zanderige omgeving gereden? Verwijder losliggend vuil regelmatig van je autoraam. Het zand/vuil kan tussen de ruitenwissers en het raam gaan zitten, met als gevolg: krassen op je autoraam. Zet ook af en toe de hogedrukspuit op de moeilijk te bereiken delen, deze kun je vinden in de autowasstraat. Zet de straal niet te dicht op je lak in de buurt waar je steenslag hebt gehad; in het ergste geval blaas je nog meer verf van je auto wist je trouwens dat er een speciale hogedruk autoshampoo bestaat?

Interieur reinigen

Je hebt vast wel eens geprobeerd om de binnenkant van je bolide een beetje fatsoenlijk te stofzuigen? Waarbij je ongeveer drie verlengsnoeren, 78 verschillende opzetstukjes en een lichaam van elastiek nodig hebt om overal bij te kunnen en alle kieren en naden, bakjes en vakjes schoon te krijgen? Laten we eerlijk zijn: de auto stofzuigen is zo ongeveer het meest frustrerende klusje op deze aardkloot. Met een echte autostofzuiger met roterende borstels, 4 meter snoer en een stekker die in de sigarettenaansteker past gaat dat een stuk gemakkelijker! Je leest erover in deze rubriek.

Kunststof reinigen

Misschien heb je je kunststof bumpers en sierstrippen of zelfs je vinyldak bij het reinigen van het exterieur van je auto al wel behandeld met een fijn product zoals Plastishine. Dit product maakt dof weer glanzend! Maar wist je dat dit spul ook uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld je dashboard en de binnenzijde van je portieren? Zeker het uitproberen waard!


Luchtverfrissers

Nu is je auto schoon, maar echt frist ruikt-ie nog niet. Dat los je zo op met een luchtverfrisser. Een luchtverfrisser als de Clipball, Stickball, Tag Fresh of Odeurkill verspreidt wekenlang een lekkere geur door je wagen.


Motorblok schoonmaken

Zo, je auto glimt je tegemoet! Maar ben je het motorcompartiment niet vergeten? Stel je voor dat je vrienden (of je schoonvader) onder de motorkap wil kijken dan wil je die toch met trots openzetten? Ook voor het behoud van de motoronderdelen is het van belang het compartiment goed bij te houden. Natuurlijk zet je niet zomaar de hogedrukspuit erop. Dit moet je met beleid aanpakken. Zoek op 'motorblok reiniging' en je vindt tal van praktische tips!


Verzorgingstips

Tuning-Gids.nl hoopt je hiermee flink wat tips te hebben gegeven over de mogelijkheden voor het verzorgen en reinigen van je auto. Bovenstaande tips zijn natuurlijk slechts een deel van de mogelijkheden: het barst van de professionele reinigingsproducten en -methoden! Meer weten, tips lezen of gewoon op zoek naar inspiratie om jouw bolide nog beter te verzorgen? Kijk bovenin dit artikel onder de kopjes Autowassen: producten, Autowax & lakherstel en Banden & velgen. Klik verder op de onderwerpen waarover je meer wilt weten. 


Niet gevonden wat je zoekt? Gebruik gewoon even de handige zoekfunctie. Veel poetsplezier toegewenst!


Menutuning-gids.nl

Ook leuk
Auto in wax zetten Auto in de wax zetten? Beste waxlaag is ultra dun!
Autolak spray Kras op je lak? verwijder 'm binnen 15 minuten
Auto stofzuigen Auto stofzuigen: gezond en blij in een schone auto
Deurbeschermers en stootstrips Auto deurbeschermers: z voorkom je auto deurschade
Auto cleaners Cleaners die echt alles weghalen (behalve je lak!)

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl