Home Gereedschap

Gargage gereedschap, daarmee klaar je de autoklus!

Goed gereedschap gebruiken

Zelf aan je auto sleutelen kan een hoop geld schelen, het is dan wel handig als je het juiste gereedschap hebt.

Doppenset

De 'basis' vormt een doppenset, ideaal om mee tussen je motorblok te werken.

Niets is frusterender dan geen of slecht gereedschap! Wij zetten het belangrijkste gereedschap op een rijtje.


doppensets
Doppenset & sleutels
Onmisbaar gereedschap voor elke autoklus. Begin geen klus zonder dit.

krikken en toebehoren
Krikken & toebehoren
Grote of kleine ingreep. Ook dit gereedschap is onmisbaar in de garage.

Goed materiaal = halve werk

Gereedschap nodig voor in de garage? Je werkt het lekkerste met een complete gereedschapskist vol met de juiste Inbussleutels, schroevendraaiers en hamer.

Tip: denk voor de autoklus welk gereedschap je nodig zult hebben, dit voorkomt het vroegtijdig afbreken van het klussen i.v.m. afwezigheid van het juiste materiaal.

auto gereedschap
Een doppenset is de basis, vergeet ook ringen en steek sleutels niet, dan sleutel je een stuk aangenamer!

Goed autogereedschap

Je motor/auto is min of meer hetzelfde als je lichaam. Meestal weet je als er iets niet helemaal lekker meer is, motortje begint rare geluiden te maken. Als je dan de juiste auto gereedschappen tot je beschikking heb én je bent handig kun je zelf gaan sleutelen. Het is een cliché, maar goed gevulde gereedschapkist is het halve werk. laten we eens wat voorbeelden uitlichten.

Gereedschapkoffer of gereedschapwagen

 Locatie speelt een belangrijke rol in de keuze voor een gereedschapkoffer of gereedschapwagen. Werk je veel op wisselende locaties en op zijn handzame gereedschapkoffers het beste. Zeker als de werkplek lastig te bereiken is.

 Heb je een centrale werkplek zijn gereedschapwagens waarschijnlijk het beste. Het grootste voordeel ligt voor de hand: er gaat veel meer gereedschap in. Je kunt eveneens alles geordend opruimen en weer terug vinden.

Steeksleutels & doppensets

Steeksleutels, doppensets, tangen, schroevendraaiers en hamers. Alles heeft zijn eigen vaste plek. Het is een van de meest ideale gereedschapsopberging systemen. Veelal voorzien van een slot, zo blijft je dure gereedschap op zijn plek.

Gereedschapkoffer

Er zijn twee soorten gereedschapkoffers: de metalen gereedschapskoffer en de Kunststof gereedschapskoffer. Je doet er verstandig aan een koffer te kopen met een pianoscharnier over de gehele la breedte. De kunststof gereedschapkoffer is fors lichter, maar ook slijtgevoelliger. Nadeel ten op zichte van de gereedschapwagen is dat er een beperkte mogelijkheid is gereedschap geordend op te slaan.

Goedkope gereedschap: duurkoop

Er is nogal wat goedkope imitatie gereedschap in omloop. Ookal ziet bijv. de krik er bijvoorbeeld net zo uit als de (veel) duurdere variant, laat 'm liggen. Het prijsverschil heeft een reden, grote kans dat deze niet TüV of GS gekeurd zijn. Winkeliers zullen dit inferieure auto gereedschap niet verkopen. Deze worden vaak op veilingsites door particulieren aangeboden.

Voor alles is een goedkoop alternatief, van krikken, tot assteunen, maar ook rateltangen, doppensets en complete garagesets. Ons advies: links laten liggen! Bij een A-merk ben je ook verzekerd van een goede garantie. Koop gereedschap in een winkel of bij een webshop die voorzien is van een of meer keurmerken. Dan kun je met een gerust hart een complete garageset kopen waar je jaren lang sleutelplezier van hebt.

Autokrik

Sleutel je regelmatig met de krik die fabrieks af in je auto zit? Niet verstandig, deze is alleen voor noodgevallen bedoelt. Schaf een potkrik aan. Zelfde geld voor een assteun. Ga op 'save' en plaats altijd assteunen onder de auto als je er onder ligt te sleutelen!

Oprijblokken

Je hebt ook oprijblokken, het voordeel hiervan is dat je snel aan de slag kunt, geen krikwerk maar. Daarnaast is de grotere werkruimte, oprijblok is aanzienlijk hoger, zeer aangenaam  

Doppenset & inbussleutel

Cruciaal voor elke autoklus, zorg wel voor een goede set. Goedkoop is helaas toch vaak duurkoop. Zelfde geldt voor een inbussleutel set. Realiseer je als je 1x goed gereedschap koopt hier je 'levenslang' plezier van hebt.

Monteur handschoenen

Een monteur handschoen beschermt je hand bij het sleutelen, uitstekende delen kunnen irritante sneetjes geven, denk ook aan kleine staalsplinters. Je kunt lekker doorwerken, en dat met warme handen.

Goede voorbereiding = halve werk

Voordat je direct een momentsleutel op je motorblok zet zorg je voor voldoende Verlichting. Een oplaadbare zaklamp of looplamp geven je net dat extra licht wat je nodig hebt als je bijv. onder de auto ligt. Ook bij het inbouwen van een autoradio heb je liever teveel dan te weinig licht.

Al het gereedschap aanwezig?

Probeer van te voren in te schatten welke soort gereedschap je nodig gaat hebben. Is de klus in je eentje te doen? Of is een extra paar handen nodig? Het gaat om details. Je hebt zo weinig aan een volle gereedschapkist als een bout muurvast zit en een beetje WD40 is wat je nodig hebt om verder te kunnen! Neem van te voren wat foto's van de situatie voor de klus. Kun je altijd terug kijken waar een bepaald onderdeel ook al weer vandaan kwam.Menutuning-gids.nl

Ook leuk
Auto duct tape Via duct tape ookwel snel weer onderweg!
Automover Automover: verplaats auto in krappe ruimtes
Spatbordbeschermer Spatbordbeschermer: voorkomt krassen bij sleutelen
Slangenklemmen Gebruik de juiste slangklemmen onder de motorkap!
Assteunen Assteun voor maximale veiligheid onder de auto

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl