Home Banden & velgen Velgenboom

Velgenboom maakt bandenopslag gemakkelijk!

Waar laat je in de winter je zomerbanden en in de zomer je winterbanden? Leg je ze ergens in een hoek op elkaar? Zet je ze rechtop, naast elkaar tegen de muur aan? Of misschien sla je ze op bij je garagehouder of je bandenspecialist? Als dat zo is, zou een éénmalige investering in een velgenboom (Engelse benaming: wheel tree) een goede zet kunnen zijn. Velgenbomen verdienen zichzelf namelijk dubbel en dik terug!


Velgenboom bespaart ruimte

Een velgenboom is de ideale manier om je banden en velgen ruimtebesparend op te bergen. De banden liggen horizontaal om de velgenboom heen, met een scheidingsstuk ertussen. Iedere band rust als het ware op dat scheidingsstuk, waardoor de banden elkaar niet aanraken. Dat is een ander groot voordeel van de velgenboom; de banden gaan niet krom trekken. 

Bijkomend voordeel is dat de velgenboom mobiel is. Via het handvat rij je simpelweg om de auto heen en ga je pas tillen bij daadwerkelijke montage van de banden.
velgenboom
Een velgenboom is ruimtebesparend en praktisch.

 

Vervorming band!


Als banden op elkaar liggen ontstaat het gevaar van vervorming en beschadiging van de velg én band. Met een velgenboom loop je dat risico niet. Bij een ander type velgenboom hangen de wielen verticaal – telkens twee boven elkaar -  aan de takken
van de boom. Het principe van de velgenbomen is echter hetzelfde en het ruimtevoordeel ook: de banden liggen niet meer op elkaar of naast elkaar in je werkruimte.


Schoeisel efficiënt opslaan

Dat maakt de velgenboom zeer efficiënt als het gaat om het gebruik van je ruimte. Want laten we eerlijk zijn: die is altijd te klein!Velgenbomen besparen ook geld: veel mensen hebben niet eens de ruimte om hun winter- en zomerbanden zelf op te slaan. En opslag bij garagebedrijven kost geld. Dat geld kun je ook gebruiken om een velgenboom aan te schaffen. Een velgenboom past ook in kleinere garages, in je tuinhuis of je berging en daar zal je partner ook blij mee zijn!

Zelf banden bepalen van bandenwissel

Met je eigen velgenboom ben je eigen baas over je tijd en dat moet als muziek in je oren klinken. Je kunt zelf bepalen wanneer je de banden wilt verwisselen. Je hoeft geen afspraak meer te maken met de autobandendealer  of het garagebedrijf. De velgenboom bespaart je bovendien de kosten die je zou moeten betalen voor het verwisselen van de banden door de garagehouder of de bandenservice. De echte tuning-fan heeft dat immers net zo snel (of sneller!) zelf gedaan.


velgenboom met toebehoren
Een velgenboom i.c.m. beschermhoes is het beste.

Velgenbomen beschermen je banden


Door je banden op een velgenboom op te stapelen voorkom je dat ze vervormen. De velgenboom is namelijk voorzien van een slim scheidingsstukje tussen elke band, waardoor ze elkaar niet raken. Dat zorgt er ook voor dat je velgen niet bekrast en beschadigd raken. Een bijkomend voordeel van het slimme scheidingssysteem is dat de vorming condensatievocht tot een minimum wordt beperkt. Leg je de banden langere tijd boven op elkaar, dan kan het condensatievocht niet weg. Met een
velgenboom voorkom je dus dat je banden poreus worden door vochtophoping.velgenboom voor elke band?


In principe is er voor elk type band of velg wel een geschikte velgenboom. Velgenbomen zijn er namelijk in diverse
afmetingen en prijsklassen. Afhankelijk van de maat en zwaarte van de velg die erop moet passen, kun je kiezen uit een aantal uitvoeringen. Er zullen desalniettemin altijd wel banden zijn die niet op een velgenboom passen. Dat kan het geval zijn bij banden met speciale afmetingen, bijvoorbeeld van pick-up trucks of bijzondere, klassieke modellen. De meest gangbare velgenbomen zijn die waarbij de banden boven op elkaar gestapeld liggen, met een afscheiding ertussen. Daarnaast zijn er velgenbomen waarbij de band verticaal ophangt. Een dergelijke velgenboom zorgt voor een maximale
bescherming tegen vervorming en de vorming van condesatievocht.

Velgenboom met handvat
Ga altijd voor een mobiele velgenboom, wel zo handig!

Bouwpakket

Velgenbomen worden doorgaans geleverd in handige bouwpakketten. Deze pakketten zijn meestal zeer compleet. Vaak zit er bij de velgenboom het nodige materiaal om de roesvrijstalen buizen en de bandenscheiders snel en eenvoudig in elkaar te zetten.
Sommige leveranciers voegen aan de velgenboom een extra beschermingshoes toe om de banden mee af te dekken.Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Bandenspanningstabel
Bandenspanningstabel - de juiste bandenspanning voor elke auto en band
Uitlijnen/balanceren
Auto uitlijnen - auto balanceren en uitlijnen tips
Sportvelgen
Velgen informatie, overzicht van lichtmetalen velgen en sportvelgen
All season banden
Autobanden - overzicht van soorten banden: sportbanden, zomerbanden en winterbanden
Remklauwverf
Remklauwverf - stap voor stap je remklauwen verven doe je zo
Meer
Alle banden & velgen artikelen lees je hier

Ook leuk
Rolweerstand autobanden Lage rolweerstand banden betekent minder kosten!
Bandenlabel Via bandenlabel autoband prestaties in één oogopslag
Winterbanden Een winterbandenset, waarom winterbanden?
Bandenspanningsmeter Nut én noodzaak van een eigen bandenspanningsmeter
Slotbouten Slotbouten op de autovelg; voorkom diefstal!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl