Home Pechsets

Autopech: snel weer op weg via complete pechset

Pechhulpmiddelen

 Met een kapotte auto langs de weg staan is geen pretje, als het dan toch voorkomt is het handig als je een aantal zaken kan regelen. Lees onze doe-het-zelf-tips.

Veiligheid

Als je langs de weg komt te staan zet je knipperlichten aan en plaats direct een gevarendriehoek. Indien aanwezig ga je achter de vangrail staan.

Een aantal pechgevallen kun je ook simpel zelf oplossen.


autopech tas
Pechset & pechtassen
Met een autopech-kit sta je veilig langs de weg, en snel weer onderweg!

auto brandblusser
Pech hulpmiddelen
Voorkom dat je auto uitbrand. Lege accu hoeft geen probleem te zijn.

Voorkom autopech


Een startprobleem, een lekke band, een motor die bijna zijn kookpunt bereikt heeft. Sommige pech kan, zonder al te veel moeite, worden voorkomen.

Autopech Top-5:
1. Starthulp
2. Lekke band
3. Accu defect
4. Deur op slot
5. Dynamo/ elektrische storing

pechtas
Met een pechset kan je een hoop tijd winnen, en sta je veilig langs de kant

Startkabels

Zorg dat je altijd startkabels in je kofferbak hebt, het neemt niet veel ruimte in, en je kunt iemand anders, en jezelf er een hoop 'ellende' mee besparen. Moeilijk is het niet, zet je auto vlak naast de niet-startende auto. Zorg ervoor dat de lichten, radio en A/C uit zijn. Check ook of de auto accessoires (Tom Tom) uit de sigaretten aansteker zijn.

Tijdens het starten via twee accu's kan er tijdelijk wel 300 Volt door het systeem gaan, en dat is niet lekker voor evt. auto accessoires.

Startkabel-set

Een startkabelset bestaat uit een rode (+) en een zwarte kabel (-). Zet de ene rode kabel de klem op de + pool van de accu van de niet-startende auto. Indien nodig maak je de accupolen eerst schoon en verwijder je aanslag. Plaats de zwarte kabel op de - pool van de niet-startende auto. Vervolgens doe je hetzelfde op de startende auto. Je bent klaar om te starten. Plaats de kabels met een niet draaiende motor, doe je dit wel kunnen er vonkjes ontstaan.

Start de werkende auto, probeer de niet-startende auto te starten, als je de startmotor niet rond hoort draaien is het zaak de accu even op te laden. Dit doe je door de werkende auto op 3000 toeren een poosje te laten draaien. Start de auto nog niet is de kans groot dat de accu vervangen dient te worden. Er zijn ook handig accu-boosters en accu laders op de markt.

Auto gevarendriehoek & Auto zaklamp

 Je hebt vast wel eens een pechgeval gezien waarbij een bestuurder een gevarendriehoek geplaatst heeft. Je zag 'm tijdig, slim. zit er ook eentje in jouw kofferbak? In diverse landen is het verplicht een gevaren drie hoek in de auto te hebben.

Sta dan ook eens stil dat je ook op een pik donkere plek kan stranden. Dan is een zaklamp(je) toch wel praktisch. Maar ook bij dag, als je eens goed in bijv. het motorcompartiment moet kijken, of onder de auto.

Sleepkabels: onze tips

Mocht je met pech staan, kan de sleepkabel je redder in nood zijn. Je kunt er jezelf, maar ook iemand anders uit een benarde positie halen. Via een paar simpele stappen, en gezond verstand sleep je een auto. Zorg dat de auto die je gaat slepen in zijn vrij staat.

1) Bevestig de sleepkabel (op de trekkende auto) aan de trekhaak of de sleep oog. De sleepoog zit vaak links of rechts achter onder de auto. Niet zichtbaar? Dan is deze waarschijnlijk net onder de bumper te vinden. Bevestig de sleepkabel aan het sleep oog van de getrokken auto. Deze is ook weer links of recht aan de voorkant van de auto te vinden.
2) Zet tijdens het slepen de waarschuwing knipperlichten van de te slepen auto aan. Doe dit niet met de voorste auto, anders weet het overige verkeer niet welke richting jullie opgaan...
3) Rij voorzichtig, vermijd snelwegen, en probeer zoveel mogelijk B-wegen te gebruiken.
4) probeer zoveel mogelijk de sleepkabels op spanning te houden. Dit voorkomt dat er het sleeptouw mogelijk breekt en schokken op de chassis komen. Sleep jezelf naar een veilige omgeving. Zorg dan voor een professioneel transport. Via een auto ambulance of autotransporter.

 Pechtassen & Reflectiekleding

 Ooit in deze situatie gezeten? Het is 23:00 en je rijd op een weg in 'the middle of nowhere'. Plots merk je dat er iets niet goed aan je auto is. Je auto wordt moeilijker te besturen, je zet 'm aan de kant van de weg en komt er achter dat je band lek is. En je hebt geen reserve band meer...

Als je lid bent van een pechdienst bel je die gelijk. Om goed gezien te worden door de weggebruikers plaats je een gevarendriehoek, voordat je dat doet trek je een fluorescerend hesje aan. deze artikelen zitten standaard in een Pechtas-set, met nog veel meer handig gereedschap.

 Typ een 'pechtas' in het zoekvak rechtsboven en je beland direct op de pagina met alle info over pech kits voor in de auto.

Lekke band

Lekke banden komen veelvuldig voor, als je dan geen run flat tyre hebt kun je dit zelf doen. Zodra je merkt dat je een lekke band hebt zet je de auto direct (veilig) aan de kant. Als je verder gaat rijden met een lekke band bestaat er de kans datde wand van de band gaat scheuren. Scheelt je een lekke band plakken, want dan kun je meteen een compleet nieuwe gaan halen.

Zelf lekke band vervangen: 5 stappen

1) zet de auto om een vlakke ondergrond, zodat deze stabiel staat. Zet je auto in zijn versnelling en trek de handrem aan. Dit voorkomt dat de auto kan gaan rollen al tijdens het verwisselen van de band.
2) Indien aanwezig trek je fluorescerend veiligheidsjasje aan, en plaats je de gevarendriehoek.
3) indien aanwezig verwijder je het wieldop. Dit gaat vaak het gemakkelijkste met een schroeven draaier. Maar kan ook met de hand gedaan worden.
4) Draai alle wielbouten los, niet helemaal, de bouten moeten het wiel nog klemmen. Slotbout op je velg? Zorg altijd dat je de deze in de auto aanwezig is.
5) Zoek het krikpunt op het chassis, en krik de auto omhoog totdat deze circa 10cm van de grond is. Draai de wielbouten helemaal los en verwijder het wiel van de as.
6) Hang de ‘thuiskomer’ of reservewiel er op. schroef de wielbouten (kruislings) weer handvast aan. Laat de krik zakken draai nu de wielbouten flink aan.

 Laat de lekke band zo snel mogelijk maken. Mocht deze dusdanig stuk zijn dat reparatie niet mogelijk is, vervang dan beiden wielen op dezelfde as. Als je dit niet doet zal er onbalans ontstaan. Dit beïnvloedt het rijgedrag nadelig.


Menutuning-gids.nl

Ook leuk
Bandenreparatie set Zelf lekke band plakken? Check deze band reparatie sets!
Sleepoog Sleepoog gebruiken? De do's and dont's op een rijtje!
Auto startkabels Lege accu? Via startkabels ben je snel weer onderweg!
Jerrycan benzine Metalen jerrycan of plastic jerrycan? Onze kooptips!
Auto sleepkabels Sleepkabel tips: veilig je auto slepen doe je zo!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl