Home Kuipstoelen

Kuipstoelen & autostoel accessoires: zitcomfort!

Ideale autostoel

Wij autofreaks zijn sowieso dol op rijden. Maar rondrijden in een ernstig comfortabele autostoel die perfect is afgesteld? Die indien gewenst tijdens de rit zelfs je billetjes masseert en aangenaam verwarmt? Dat is natuurlijk 'Genieten' met een grote G!

Autostoel accessoires

In deze rubriek vind je alles wat te maken heeft met het comfort in je wagen. Van kuipstoeltjes tot gordelhoezen en tips om je zitpositie in te stellen, in 9 hapklare stappen. Dat zit lekker!


recara kuipstoel
Kuipstoelen & gordels
Goed zittende (sport)stoelen. Met een vierpuntsgordel zit je goed vast!

middenarmsteun
Autostoel accessoires
Maak 't jezelf nog comfortabeler met deze autostoel accessoires.


'Zit je lekker?'

Nou, dat kan in de meeste gevallen een stuk beter. Na een lange rit voelen we toch wel dat ons lichaam niet echt gemaakt is om uren in de auto te zitten. Eventuele klachten zoals pijn in je nek, rug of benen zijn echt onnodig, want aanpassingen aan je stoel zijn erg gemakkelijk te realiseren. Ook in de auto kun je lekker comfortabel zitten! 

autostoel sportstoel
Sportstoelen: extra steun voor de sportieve rijder

Zitcomfort

Vermoeidheid en spierpijn na een lange rit? Door te zorgen voor een goede zitpositie in je auto kun je een hele hoop klachten voorkomen. Ten eerste is het belangrijk dat je de juiste stoel kiest. Hierbij let je natuurlijk ook op de veiligheid. Vervolgens zorg je voor een correcte afstelling van de autostoel. Zit je nog niet lekker? Dan zijn er nog allerlei handige hulpmiddelen die je zitcomfort kunnen verbeteren.

Kuipstoelen & sportstoelen

De ideale autostoel zit als het ware als een mal op je lichaam heen. In de racewereld worden stoeltjes daadwerkelijk om de coureur heen gegoten. De coureur gaat in een mal zitten, waarin een grote plastic zak met vloeibaar materiaal ligt. Na het uitharden van de zak is de perfecte pasvorm bereikt.

Sportstoel

De perfecte pasvorm is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar je kunt een heel eind komen. Met goede sportstoelen of racekuipjes! Sportstoelen zijn ideaal als je een sportieve rijstijl hebt en een dito interieur in je auto wilt creëren. Een sportstoel geeft je meer steun dan een gewone autostoel. Ben je een echte racefreak of circuitrijder? Dan ga je voor racekuipstoelen!

Hoe pas je een kuipstoel?

Aan de bovenkant van een kuipstoel zitten de 'oren', die je hoofd beschermen. De juiste maat bepaal je zo: meet, terwijl je zit, de breedte van je heup op. Trek eventueel je race overall aan. Een kuipstoel passen lijkt veel op schoenen passen: het moet niet te strak zitten, maar ook weer niet te los. Je moet een lichte druk op je heupen voelen. De lengte en de afstand tussen de schouders spelen ook een belangrijke rol. De betere verkoper zal je hier zeker op attenderen. 

Geen airbag

Let wel op: een racekuipje heeft geen ingebouwde airbag. Realiseer je dit als je de standaard stoel (die dat misschien wel heeft) uit je auto schroeft. Besef ook dat kuipstoelen je weinig bewegingsvrijheid geven en dat het in- en uitstappen een stuk lastiger zal worden. Maar optimale controle over je wagen hebben is de echte racers onder ons wel wat waard!

In 9 stappen zit je goed!

Nu je de juiste stoel(en) hebt is het zaak om de beste zitpositie te bepalen. Goed zitten maakt het autorijden niet alleen veel comfortabeler, maar ook veiliger. Vanuit de juiste positie kun je alles goed overzien en perfect bij je stuur, je pedalen en de instrumenten op het dashboard. In 9 slimme stappen naar goed zitten? Kijk bovenin dit artikel onder Kuipstoelen & gordels en klik op 'Autostoel instellen'. Of gebruik de handige zoekfunctie.


Je stoel aanpassen? Het barst van de handige autostoel accessoires!

Middenarmsteun

De middenarmsteun is een comfortabele armleuning. Deze is prettig omdat je je arm erop kunt laten rusten, maar het kan ook een extra verfraaiing van je interieur zijn. Tevens bieden de meeste varianten extra bergruimte. Deze zijn eveneens los te monteren, ook op de achterbank. Er zijn zelfs middenarmsteunen verkrijgbaar die als koelbox fungeren. Eh… schat, staat mijn maltbiertje koud? (We moeten wel nog rijden, hè jongens!) 

Hoofdsteun

Bij een flinke kop-staart botsing krijgt je nek het behoorlijk te verduren. Het is belangrijk om je hoofdsteun goed af te stellen. Bij een te hoog afgestelde hoofdsteun loop je het risico dat het hoofd tussen de hoofdsteun en de autostoel terecht komt. Maar een te laag afgestelde hoofdsteun kan een whiplash tot gevolg hebben.

Hoe stel je je hoofdsteun goed en veilig af? Welke autofabrikanten lopen voorop als het gaat om veilige hoofdsteunen? Kun je een lcd-scherm in je hoofdsteun laten monteren? Je leest het allemaal in deze rubriek.


Gordelhoes

Verrekte lastig, dat zijn ze! Vooral als ze constant langs je nek schuren… gordels! Ze zitten soms danig in de weg, maar je kunt echt niet zonder. Toch kan een gordel gevaarlijk zijn, als deze in je huid snijdt bij een aanrijding. Een gordelhoes of gordelkussen lost deze problemen op. Veilig je gordel om, zonder striemen in je nek. En tegenwoordig heb je zelfs leuke of interessante gordelhoezen. Wat dacht je van een hoesje met een eng monster erop, of heb jij er liever eentje met Swarovski kristallen? Blingbling!


Extra steun & comfort

Lange reis voor de boeg? Of snel last van je rug, nek of benen? Er zijn allerlei prettige zachte of opblaasbare kussens verkrijgbaar. Zo heb je uitwasbare, comfortabele nekkussens, waardoor je zelfs een lekker dutje in de auto kunt doen zonder dat je daarna nekklachten hebt. Sommige mensen hebben ook veel baat bij de zogenaamde gezondheidskussens, die uitermate geschikt zijn voor sportstoeltjes.


Warmte en massage

Zeer aangenaam bij rugklachten: stoelverwarming. Hup, de stekker steek je zo in de 12 volt sigarettenaansteker. Heerlijk warm! Niet alleen een uitvinding voor mensen met rugklachten, maar ook voor verwende doetjes die geen zin hebben in koude billen. Wat zegt u, u wordt liever gemasseerd tijdens het rijden? Ook dat is mogelijk. Comfortabele en ergonomische massagekussens kosten slechts een paar tientjes. Kortom: in deze rubriek lees je alles over de mogelijkheden om je ritjes nog aangenamer te maken!


Comfortabel rijden

Tuning-Gids.nl hoopt je hiermee flink wat ideeën te hebben gegeven over de mogelijkheden qua stoeltjes en comfort in je auto. Bovenstaande tips zijn natuurlijk slechts een deel van de mogelijkheden: want die zijn onbegrensd! Meer weten, tips lezen of gewoon op zoek naar inspiratie om nog prettiger rond te rijden in jouw bolide? Kijk bovenin dit artikel onder de kopjes Kuipstoelen & gordels en Autostoel accessoires en klik verder op de onderwerpen waarover je meer wilt weten. Niet gevonden wat je zoekt? Gebruik gewoon even de handige zoekfunctie. Veel comfortabel rijplezier toegewenst!Menutuning-gids.nl

Ook leuk
Middenarmsteun Middenarmsteun voor extra comfort
Autostoel instellen Zitpositie autostoel instellen: in 9 stappen zit je lekker
Hoofdsteun instellen Goed ingestelde hoofdsteunen voorkomt nekletsel
Kuipstoelen Kuipstoelen vs. sportstoelen: een gevoelskwestie!
Autostoel kussen 10 soorten auto kussens die het zitcomfort verhogen

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl