Home Verlichting

Xenon kits, mistlampen, koplampen, knipperlichten...

Autoverlichting

Rijd jij nog steeds rond met de standaard autoverlichting uit de fabriek? Dan heb je vast nog nooit een tuningshow bezocht… de mogelijkheden die je daar ziet zijn om van te watertanden! Gelukkig is het vrij eenvoudig en betaalbaar om van je autoverlichting een echte eyecatcher te maken!

Op Tuning-Gids.nl vind je een hele schat aan verlichtingstips en een overzicht van alle mogelijkheden. Klik hieronder op de onderwerpen waarover je meer wilt weten. Veel inspiratie toegewenst!


Neon tuning auto
LED, Xenon en Neon
Verbeter je zicht en geef je auto kleur met NEON en Plasmaglow.


mistverlichting op auto
Verstralers, Mistlampen
Geef je auto een persoonlijke look! Van Lexus-verlichting tot Brake Alert.

Koplampen

De juiste autoverlichting kan heel veel doen voor de uitstraling van je bolide, maar ook je veiligheid krijgt er een boost van! Goede koplampen zijn een van de meest belangrijke veiligheidsaspecten van je wagen. Als je koplampen niet deugen, of bijvoorbeeld niet goed zijn afgesteld, dan vermindert dit het zicht aanzienlijk. Zien en gezien worden, daar gaat het om! Maak dus iets bijzonders van je koplampen en kies bijvoorbeeld voor de zogenaamde Angel Eyes koplampen. Deze zijn voor vrijwel elke auto te verkrijgen. Helemaal hot!

 


De juist autoverlichting: extra mooi, extra veilig!

Afstellen

Als je dan toch de lampen gaat vervangen, controleer dan meteen de afstelling van de armaturen. De dealer kan dit heel nauwkeurig voor je doen, bijvoorbeeld tijdens een onderhoudsbeurt, want hij heeft hier speciale apparatuur voor. Maar je kunt het ook vrij gemakkelijk zelf doen. Klik of zoek op 'koplampen' en lees hoe je dit aanpakt. 

De meeste ongelukken vinden plaats doordat er 'slecht zicht' ontstaat. Zorg dus voor goede, heldere koplampen! Voor koplampen die gemaakt zijn van transparant kunststof geldt dat de coating vaak al snel verweert door de zon, zout of chemicaliën. Ook kan je zicht verminderd zijn door krassen op de lamp. Maak ze schoon met een speciaal hiervoor geschikte reinigingsset of overweeg om ze te (laten) restaureren.

 

Achterverlichting

Gewone achterlichten zijn zóóó saai… pimp je achterverlichting en sta versteld van de compleet nieuwe, moderne look die je auto hiermee krijgt! Achterlichten in helder glas zijn echt fraai en zeer gewild. Ook trendy ronde reflectorvormen met computerberekende reflectoren en optiekvrije filters in signaalkleuren zijn een leuke optie. Of ga jij liever voor een LED-set in combinatie met Lexus-stijl lampen? 

In de loop der tijd zijn er in Lexus-lampen verschillende designtypen ontstaan, elk met hun eigen benaming. Zo is er bijvoorbeeld de Altezza, waarbij de nadruk ligt op ovale elementen in het achterlicht, of de Retro 3D, met ronde elementen in een 3D-huis met getinte of heldere segmenten en prism reflectors… nice! Zoek voor meer info over de diverse designtypen van Lexus-verlichting op 'Lexus design'.  

 

Brake alert

Sinds mei 2008 is het derde remlicht verplicht voor personenwagens. Dit geldt echter alleen voor auto's die na 30 september 2000 in gebruik zijn genomen. In het algemeen kun je stellen: zit het derde remlicht niet standaard in je auto, dan kun je ervan uitgaan dat deze voor jouw wagen dan ook niet verplicht is. 

Maar natuurlijk weet jij als snelheidsduivel dat het grootste gevaar altijd achter je zit. Jij remt wel op tijd voor het stoplicht of die plotselinge file, maar doet degene achter jou dat ook? Daar gaat het om! Verplicht of niet, het is verstandig om een Brake Alert te monteren. Hoe heftiger jij remt, des te sneller knippert je remlicht. Een Duitse autofabrikant heeft wetenschappelijk bewezen dat degene achter je 0,23 seconden eerder remt als jij een derde remlicht hebt. Bij 100 kilometer per uur betekent dat een winst van 5,5 meter!

 

Mistverlichting

Mistlampen geven je meer licht vanaf de onderzijde en de zijkanten van je auto. Mistlampen geven je een beter zicht bij slechte weersomstandigheden en hebben als groot voordeel dat ze je tegenligger daarbij niet verblinden. Het oog wil ook wat, en daarom is het geinig om te kiezen voor blauwe of oranje LED-verlichting. Zorg wel dat je mistlampen goed zijn afgesteld en houd rekening met de wetgeving. Helaas mogen die fraaie mistlampjes alleen aan bij mist, sneeuwval of regen waarbij het zicht ernstig wordt beperkt. 

 

Mistachterlicht

Mistachterlicht mag alleen worden gevoerd als het zicht minder is dan 50 meter. Beschikt jouw auto niet over een mistachterlicht, omdat deze een bouwjaar heeft van 1998 of eerder? In principe ben je dan niet verplicht een mistachterlicht op je auto te monteren. Maar veilig is het natuurlijk wel. Kies dan wel meteen een leuke uit! Mistachterlichten zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

 

LED-verlichting

LED-verlichting kent een aantal voordelen: ze produceren meer licht, verbruiken minder stroom, zijn betrouwbaar en hebben een extreem lange levensduur. Ze zijn veel kleiner dan traditionele autolampjes en door de samenstelling zijn ze tevens minder storingsgevoelig. Bovendien geven ze je wagen een schitterende uitstraling. De unieke Audi-stijl dagrijverlichting is echt omarmd in de tuningscène. Elk automodel kan deze uitstraling nu kopiëren. Wist je dat je die look zelf heel eenvoudig kunt nabootsen met universele, flexibele LED-strips? Een aanrader!

 

Xenon-verlichting

Wil jij het nieuwste van het nieuwste op het gebied van autoverlichting? Het kost ongeveer 30 minuten om zelf een Xenon ombouwkit op je wagen te monteren. Dit soort kits gaan al warme broodjes over de toonbank. Deze geven driemaal zoveel licht als de standaard halogeenverlichting, gaan 5 tot 8 keer zo lang mee en verbruiken minder stroom. Bovendien geeft Xenonverlichting jou meer zicht op de weg en raak je minder snel vermoeid tijdens het rijden in het donker. Er zijn zeven verschillende kleuren verkrijgbaar. De meest witte is het populairst. Let wel op: voor auto's die in 2006 of daarna gebouwd zijn is de regelgeving voor achteraf ingebouwde Xenonverlichting verscherpt! 

Bochtenverlichting

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van autolampen is bochten- of bochtverlichting. Deze speciale verlichting draait 15 graden mee, afhankelijk van hoe de scherp de bocht is. Op deze manier heb je het beste zicht door de gehele bocht heen. De bochtenverlichting is beschikbaar in de Bi-Xenon technologie van Hella. Het Xenon-licht wordt precies en schitteringsvrij op de weg geprojecteerd. Het bereik van de lichtbundel past zichzelf hierbij aan.

 

bochtverlichting in koplampen van auto
Bochtverlichting wordt steeds vaker toegepast.


NEON-verlichting

Als je NEON-verlichting installeert valt jouw wagen zeker op in het donker. Het grote voordeel is dat je niet je hele auto hoeft aan te passen als je NEON wilt gaan gebruiken. Deze verlichting kan overal gemonteerd worden op je auto en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Onder de auto zie je NEON-verlichting het meest. Het geeft je auto echt kleur! Zeker weten dat je bekijks zult hebben als je hiervoor gaat. Je wagen drijft als het ware op een gekleurde wolk… adembenemend!

 

LED aan je spiegels 

Ook aan je autospiegels kun je leuke verlichtingsgadgets aanbrengen. Er zijn prachtige LED-lampjes die oplichten als je richting aangeeft, waardoor voor de andere weggebruikers nog beter zichtbaar is waar jij heen wilt. Zorg er wel voor dat de set goed waterdicht gemonteerd wordt. Of kies voor slimme LED-units die je zo op de spiegels plakt.

 

Kofferbakverlichting

Hoe cool is jouw kofferbak? Bij veel auto's is dit een saai donker hol, maar niet bij die van jou! Jij heb je kofferbak namelijk voorzien van een LED-strip of een NEON-buis, die je hebt aangesloten via de bedrading van de bestaande kofferbakverlichting. We raden aan de verlichting te bevestigen met behulp van klittenband met een plakrand. Deze extra verlichting is naast ongelofelijk gaaf ook nog eens zeer functioneel. Bijvoorbeeld wanneer je in de donkere wintermaanden je nieuwe subwoofer in je kofferbak gaat inbouwen.

 

Inspiratie?

Tuning-Gids.nl hoopt je hiermee flink wat ideeën te hebben gegeven voor de autoverlichting. Bovenstaande tips zijn natuurlijk slechts een deel van de mogelijkheden: want die zijn onbegrensd! Meer weten, verlichtingstips lezen of gewoon op zoek naar inspiratie om de verlichting van jouw bolide te optimaliseren? Kijk bovenin dit artikel en klik verder op de onderwerpen waarover je meer wilt weten. Niet gevonden wat je zoekt? Gebruik de zoekfunctie. Veel plezier met het pimpen van de verlichting van jouw wagen!


Koop nu in de webshop!

  • Grootste van de Benelux: 50.000 artikelen
  • Voor 19:00 besteld, vandaag verzonden
  • Klanten geven ons een 9.1/10
  • Snel bestellen in 3 minuten: een account maken is niet verplicht
Menutuning-gids.nl
Daarom Tuning Gids

Ook leuk
Achterlichten Achterlichten en autoverlichting, via LED helder(der)
Brake alert Remwegverkorting van 4 meter bij 80km per uur!
Mistachterlicht Mistachterlicht: hoe zit het ook alweer met de regels?
Koplampen polijsten Koplampen polijsten: doffe koplampen weer als nieuw!
Xenon lampen Er zijn 7 soorten kleuren voor xenon lampen

Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2018 Tuning-gids.nl