Home Banden & velgen Velglint

Velglint maakt lichtmetalen velgen nog strakker!

Velglint, ook wel velgstriping, wheelstriping of rimstriping genoemd, wordt veelvuldig gebruikt door motorliefhebbers maar wordt ook steeds vaker op auto's gespot. Deze velglinten kun je vrij eenvoudig op bijna elke soort autovelg aanbrengen. Zo krijgt je auto een unieke en strakke uitstraling!


Auto wheelstriping

Er zijn velglinten voor de auto in verschillende afmetingen en kleuren. Zo kun je je rode auto opleuken  met rode velglinten.
Of kies juist voor een contrasterende kleur, zoals geel.

Je auto krijgt ineens een heel andere look, met een relatief goedkope en simpele ingreep. De meeste velglinten voor je auto kun je zelf op maat maken door ze op de juiste lengte af te knippen. Verderop geven we montage tips, voorkom teleurstellingen lees de tips. 
velglint op auto
Niet alleen voor op de auto: velglint op een motor


Wheelstriping


wheelstriping zijn er in verschillende breedtes, zoals 6 en 12 millimeter. Je kunt dus kiezen voor een bescheiden dun lintje op je velg, maar ook voor een brede, stoere streep.

Wheelstriping voor de auto is niet alleen verkrijgbaar in de 'normale' kleuren als rood, wit, groen, geel, blauw en zwart, maar ook in neonkleuren. Vaak zijn ze fluorescerend, wat wil zeggen dat ze oplichten in het donker. 


Val op met auto velglint

Wheelstriping voor de auto is niet alleen verkrijgbaar in de 'normale' kleuren als rood, wit, groen, geel, blauw en zwart, maar ook in neonkleuren. Vaak zijn ze fluorescerend, wat wil zeggen dat ze oplichten in het donker. Zo heeft je auto altijd die unieke uitstraling, ook als de zon allang is ondergegaan.

Dan zijn er ook nog auto velglinten in metallic kleuren, zoals goud, matzilver en chroom. Vrij nieuw zijn de reflecterende velglinten. Deze lichten op als de koplampen van andere auto's erop schijnen of als je bijvoorbeeld langs een lantaarnpaal rijdt. Dit ziet er niet alleen gaaf uit, maar is ook nog eens veilig. Je valt immers beter op. Let er wel op dat reflecterende auto velglinten niet overal in de EU in alle kleuren zijn toegestaan.


Rimstriping als reclamemiddel?

Wil je je nog meer onderscheiden, dan bestaat er zelfs auto velgstriping waar je je naam, reclameleus of welke tekst dan ook op kunt zetten. Dit is een erg bescheiden manier van reclame maken, terwijl het tegelijk juist wel opvalt omdat nog niet veel auto's dit hebben. Of kies een mooie afbeelding uit. Je kunt ook een combinatie van kleuren kiezen, zodat je met rood, wit en blauw bijvoorbeeld kunt laten zien dat je uit Nederland komt.


Bezuinig niet op velgstriping

Goede velgstriping voor de auto is gemaakt van materiaal van hoogwaardige kwaliteit dat niet terugdeinst  voor stormachtig weer, koude temperaturen of modder.

De velglinten zijn bovendien erg flexibel waardoor je ze makkelijk kunt aanbrengen en kunnen tegen hete temperaturen. Je kunt er prima mee door de wasstraat  rijden en ze met een hogedrukspuit schoonmaken.
wheelstriping op auto
Wheelstriping geeft velgen een strakkere look


Rimstriping kwaliteit

Natuurlijk bestaat er ook wel auto rimstriping van mindere  kwaliteit. Let dus op wat je koopt en bezuinig er niet te veel op. Goedkope wheelstriping kan sneller loslaten, waardoor je uiteindelijk alsnog duurder uit bent.

Slechte auto velgstriping is bovendien niet UV-bestendig, waardoor die mooie dieprode kleur na een tijdje lelijk oudroze geworden is.


Voorbereiding

Je kunt het beste rimstriping voor de auto kopen die al voorgebogen is. Je hoeft dan niet zelf te prutsen om  de velglint mooi rond op je velg te krijgen. Koop je velglinten die niet voorgebogen zijn, dan kost het veel  meer tijd en moeite om ze mooi op je autovelgen te krijgen. Vaak lopen ze dan niet perfect rond.

Voordat je  de wheelstriping aanbrengt, is het belangrijk om je velgen goed schoon te maken. En dan bedoelen we echt goed schoon. Je velgen moeten vrij zijn van alle stof, vettigheid en modder. Dan blijft de rimstriping namelijk het langste op je velgen zitten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld ontvetter, alcohol, reinigingsmiddel en ruitenreiniger. Laat het vervolgens goed drogen.


De meeste rimstriping blijft zo'n drie tot zeven jaar goed zitten, maar het hangt er een beetje vanaf of je  wekelijks door de modderplassen scheurt, hoe koud of warm het wordt en wat de kwaliteit van de velglinten is. 
"Met velglint snel en goedkoop een unieke uitstraling
"


Ben je er op uitgekeken of wil je eens een andere kleur wheelstriping op je autovelgen, dan kun je de velglinten natuurlijk zelf verwijderen. Sommige soorten kun je heel makkelijk van je velgen trekken, voor andere heb je soms stickerverwijderaar nodig.

Velglinten aanbrengen


Nu moet je de wheelstriping nog goed zien aan te brengen. Dit is niet zo moeilijk als het lijkt. De voorgevormde velglint haal je van de folie af, pak je vervolgens vast tussen duim en wijsvinger en plak je langs de rand van de velg.  Houd je wat over, dan kun je dit gemakkelijk afsnijden.

Ben je er op uitgekeken of wil je eens een andere kleur wheelstriping op je autovelgen, dan kun je de velglinten natuurlijk zelf verwijderen. Sommige soorten kun je heel makkelijk van je velgen trekken, voor andere heb je soms stickerverwijderaar nodig.

velgstriping rollen
Deze Yamaha rijder kiest voor matchend rood kleuren. Gaaf!


Blijf de auto rimstriping nog een tijdje goed aandrukken, met je  duimen of met een doek. Klaar is Kees! Wacht hierna in ieder geval nog 24 uur voordat je de auto een wasbeurt geeft. Het liefst laat je de auto minstens de eerste 12 uur nog even staan, zodat de pinstriping zich goed kan vasthechten. Uitgebreidere info, lees dan onderstaande stappenplan:


Stappenplan velglinten aanbrengen

Met onderstaand stappenplan heb je de velglinten binnen een mum van tijd strak op je banden aangebracht en je wagen een unieke uitstraling bezorgd.

1. Nadat je de juiste kleur en het juiste type velglint (ookwel pinstripe) hebt gekocht, kun je aan de slag.

2. Velgen grondig schoonmaken. Begin met het schoonmaken van je velgen en verwijder alle vettigheid, modder en stof. Zoals eerder aangegeven, kun je hiervoor ontvetter, alcohol, reinigingsmiddel of ruitenreiniger gebruiken.

3. Velgen laten drogen. Laat de velgen vervolgens helemaal opdrogen, anders hecht het velglint er niet op vast en kun je het weggooien.

4. Hulpmiddel gebruiken. Afhankelijk van het type velglint dat je hebt gekocht, heb je er een hulpmiddel bij gekregen. Dit kun je gebruiken om het lint handig en snel aan te brengen.

5. Velglint met gekleurde kant naar boven in hulpmiddel plaatsen. Met gebruik van het hulpmiddel is het makkelijker om het velgenlint van de strip/beschermfolie los te krijgen.

6. Hulpmiddel met lint op velg plaatsen. Plaats nu het lint met het plakkende gedeelte op de velg, precies waar je hem wilt bevestigen en druk aan.

7. Volg de lijn van de velg en blijf stevig aandrukken.

8. Helemaal rond? Afknippen! Zodra je helemaal rond bent, kun je een schaar pakken en het overtollige velglint afknippen.

9. Velglint rondom aandrukken. Blijf het lint rondom nog een tijdje aandrukken. Doe dit met je duim of met een schone doek. Klaar!

Idealiter wacht je 12 uur voordat je weer gaat toeren. Zo geef je het velgenlint de kans om echt goed aan te hechten. Wacht bovendien minstens 24 uur voordat je je vierwieler weer een wasbeurt geeft.


velglint motorband
Pinstripe 'Racing' voor een nóg sneller uiterlijk.

Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Bandenspanningstabel
Bandenspanningstabel - de juiste bandenspanning voor elke auto en band
Uitlijnen/balanceren
Auto uitlijnen - auto balanceren en uitlijnen tips
Sportvelgen
Velgen informatie, overzicht van lichtmetalen velgen en sportvelgen
All season banden
Autobanden - overzicht van soorten banden: sportbanden, zomerbanden en winterbanden
Remklauwverf
Remklauwverf - stap voor stap je remklauwen verven doe je zo
Meer
Alle banden & velgen artikelen lees je hier

Ook leuk
All season banden Autobanden informatie, winterbanden, zomerbanden
Wieldoppen Wieldoppen inspiratie? Check de soorten en montage tips!
Cuppen banden Banden cuppen = onregelmatige zaagtandslijtage
Rolweerstand autobanden Lage rolweerstand banden betekent minder kosten!
Velgenlak Velgenlak maakt je velgen weer als nieuw!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl