Home Blog

Archief voor 'Autostyling'

Stickerbomb: eenvoudig, goedkoop én gedurfd!

Gepost op 25-05-2013 door Mart in Autostyling, Stickers en folie
Zin om je bolide eens lekker te pimpen, maar weinig tijd en weinig geld? Misschien is de stickerbomb stijl iets voor jou! Maak zelf met losse stickers je eigen stickerbomb of gebruik een bonte stickerbomb folie om je wagen een unieke tuning look te geven.


Stickerbomb


Val jij in slaap bij termen als degelijk, standaard en middelmatig? Blaas jij het liefst iedereen omver met de gewaagde look van jouw lievelingsbak? Dan is stickerbomb iets voor jou!

Stickerbomben is de nieuwste trend uit de tuning scene, die vooral in Amerika en Japan enorm populair is. Let op: deze rage is verslavend en alleen geschikt voor echte lefgozers! 

Autostickers: snel en goedkoop die dikke tuning look!

Gepost op 23-02-2013 door Mart in Autostyling, Stickers en folie
Met autostickers en tuning stickers kun je je wagen snel, goedkoop én gemakkelijk een ultrastrakke uitstraling geven. Plakken? Een makkie! Het enige moment waarop je je hersencellen even moet inschakelen is wanneer je gaat bedenken wat en waar je gaat plakken... Alles kan!   

Autostickers

Keuzes, keuzes, keuzes! Is het niet heerlijk, dat moment waarop je beseft dat het leven barstensvol mogelijkheden zit?

Ten eerste is het belangrijk dat je kiest voor lekker opvallende autostickers. Dit is niet het moment om weg te zwijmelen in romige pasteltinten. Tuning stickers moeten knallen! Plak niet teveel verschillende kleuren bij elkaar. Kies een paar opvallende en felle kleuren, die een mooi contrast met elkaar maken.


Autostickers: een strakke look voor elke auto!

Zonneband op je raam met clubnaam of logo

Gepost op 05-11-2012 door Mart in Autostyling, Stickers en folie
Een zonneband, ook wel raamband genoemd, is een sticker die je bovenaan de voorruit van je auto plakt, over de gehele lengte. Heel erg handig bij een laagstaande zon, maar je doet het natuurlijk vooral voor die dikke tuning look. Pimp je voorruit met een zonneband!


Zonnebanden

Ook wel raambanden genoemd, erg populair in de tuningscene en bij sportieve auto's.

Het is de ideale plek voor een tribal, logo of clubnaam.

Het spreekt voor zich dat de voorkant van je auto toch vaak hét speerpunt van je tuning-koorts is.


Zonnebanden zijn er in allerlei soorten en uitvoeringen!

Een diffuser; mooie look en betere wegligging

Gepost op 29-03-2012 door Mart in Autostyling, Spoilers en bodykits
Diffusers worden voornamelijk op race auto's gebruikt, maar sportievere auto's worden nu ook al met een diffuser uitgevoerd. De diffuser is als het ware een tunnel onder de auto. Deze zorgt voor een optimale luchtstroom onder de auto. Een diffuser begint halverwege de bodemplaat.


Diffusers 


Het is in feite een spoiler onder de auto, het zorgt voor zoveel neerwaartse druk gerealiseerd wordt, dat je als het ware aan de grond gaat 'plakken'.

Spoilers worden op het achterste deel van een auto gemonteerd, of juist helemaal voor aan op de bumper. Dat wordt vaak een spoilerlip of bumperlip genoemd. (denk om de stoepranden!)


Een diffuser kan ook onder een bestaande auto gemonteerd worden.

Motorkapverlenger: geef auto voorkant 'bad boy' look

Gepost op 24-03-2012 door Mart in Autostyling, Spoilers en bodykits
Als je de motorkap wilt stylen is een motorkap verlenger zeker een overweging waard. Je creëert hierdoor een 'geslepen' uitlijk van de voorkant van je auto. De verlenger dan aan de bestaande motorkap gelast of geschroefd worden. We leggen de voor-, en nadelen uit.

 

motorkapverlenger

Uitgekeken op de standaard 'deksel' die je motor afdekt? Wil je je auto een geslepen look geven? Ga dan een stapje verder dan booskijkers voor op je koplampen Pak het grootser aan en monteer een motorkapverlenger. Met name binnen de VW community zie je deze upgrade vaak


Motorkapverlengers: scherpere look aan de voorkant.

Chromen spiegelkappen, of een carbon spiegelkap?

Gepost op 24-03-2012 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Genoeg van je fabrieks af zijspiegels? Het zijn de kleine subtiele wijzigingen die het 'm doen. M3 spiegels en led strips op je bestaande autospiegels plakken hebben we reeds op de auto spiegel styling pagina besproken. Wel eens van spiegelkappen & spiegel spoilers gehoord?

Spiegelkappen

Spiegelkappen zijn een sportieve toevoeging voor op je bolide. Via een simpele 'clip on' montage klik je de spiegelkap over de bestaande auto spiegel heen.

De chomen varianten zie je vaak, maar langzamerhand zien we ook steeds meer carbon style spiegels. De oplettende autorijder ziet nu de chromen spiegelkappen op al audi's.


Spiegelkap met ingebouwe knipperlichten.

Booskijkers op koplampen monteren

Gepost op 20-03-2012 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Booskijkers geven de voorkant van je auto net dat beetje extra. Ze zijn voor elk koplamptype en automerk verkrijgbaar en bovendien gemakkelijk zelf te plaatsen. Naast de luchtinlaten, bumperspiolers en carstriping de een goede tuning upgrade voor relatief weinig geld.


Koplamp styling

Steeds meer auto's krijgen standaard al een een scherpere voorkant door de auto koplampen strakker vorm te geven.

Koplamspoilers

Koplamspoilers dienen wel nog in de kleur van de auto gespoten te worden.

Als je handig bent kun je dat zelf. Als je dan toch bezig bent neem je je remklauwen ook mee.


Booskijkers geven je auto een 'scherper' uiterlijk.
Bredere bumpers, auto tuning op zijn best
Gepost op 19-03-2012 door Mart in Autostyling, Spoilers en bodykits
Carstyling met auto bumpers. Bumpers zijn gemaakt van ABS of polyester. Polyester heeft als voordeel dat het gemakkelijk te bewerken is en eenvoudig te repareren valt als je schade hebt.


Bumpers en luchthappers 

Als je met je auto wilt opvallen tussen de rest van het verkeer ontkom je er niet aan om de buitenkant iets opvallends aan te brengen.

Met een voorbumper alleen kom je er niet meer. Combineer een bmw bodykits, opel velgen, impreza scoop of een renault airsplitter bij je bumper! Ga er maar vanuit dat deze voorbumper op een Porsche niet enkel voor de sier is: meer downforce = harder door de bochten!


Het visitekaartje van je auto: bumpers.
Motorblok spuiten, kleppendeksel, cilinderkop enz...
Gepost op 14-03-2012 door Mart in Autostyling, Stickers en folie
Wist je dat je ook onder de motorkap met kleuren aan de slag kunt? Ook wel motorstyling genoemd. Het is helemaal hot kleppendeksels en cilinderkoppen te voorzien van een kleurtje.

Bestand tegen chemicaliën

De juiste verf is krasvast, stootvast, bestand tegen benzine, chemicaliën en weersinvloeden.

Als je toch bezig bent met je motorblok te verfen, dan neem je je remklauwen ook even mee.

De oplettende tuner ziet ze al zitten siliconen motorslangen. Deze zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Ziet er goed uit en zijn stukken beter dan je standaard motorslangen.


Motorblok spuiten, zo steel je de (tuning)show!.
Een dakspoiler voor een sportievere look!
Gepost op 13-03-2012 door Mart in Autostyling, Spoilers en bodykits
Zowel voor de 'subitiele tuner' als de 'hoe groter hoe beter' tuner zijn er diverse soorten dakspoilers. Ze zijn er in aluminium,- carbon,- en kunstofvarianten. (Grote) spoilers zullen een duidelijk merkbaar effect hebben. Het vermindert turbulentie en geeft je car een racier uiterlijk!

Roof spoiler

De meest bekende uitvoering is de kofferbak spoiler.

Maar het kleine broertje wint terrein, dakspoilers zijn er in vele varianten en maten.

Je maakt je eigen unieke stijl met, dat hoeft helemaal niet groot te zijn.

Er zijn ook exemplaren die de originele lijnen van je auto niet teveel aan tasten.

Heb je wel eens aan een complete bodykit, of lipspoiler gedacht? Kortom genoeg mogelijkheden...


Dakspoilers van subtiel tot ultra vet!
Vleugeldeuren of lambodoors op je auto, uniek!
Gepost op 03-03-2012 door Mart in Autostyling, Exterieur styling
Wat is er zo mooi aan de gemiddelde Lamborghini? De vleugeldeuren natuurlijk! Deuren die de lucht ingaan als je ze opent en, om voor de hand liggende redenen, ook wel Lambo doors of Lambo-styledeuren worden genoemd. Een bestaande bodykit op de auto zal aangepast dienen te worden. Zo ook eventueel spoorverbreders

Even een waarschuwing voordat je vrolijk aan de slag gaat om je autodeuren te verbouwen tot vleugels: de ombouw van normale deuren tot vleugeldeuren is absoluut niet geschikt voor doe-het-zelvers. Het draagsysteem van de deur moet goed functioneren en onder handen worden genomen door een expert. Je zit zo op 1500 euro. Een bumper vleugelset is misschien een goedkoper begin?


Gasveren op je motorkap; praktisch en stijlvol
Gepost op 29-02-2012 door Mart in Autostyling, Stickers en folie
Wat hebben je net je motorblok schoonmaken, turbo slangen poetsen en je luchtfilter schoonmaken in gemeen? Juist, je moet er de motorkap voor openen! En dat kan ook eenvoudiger, lees maar eens...

Hoodlifts

In Amerika worden ze 'hoodlifts' genoemd.

Na het ontgrendelen van de motorkap kun je met een vinger de kap omhoog brengen.

Er zijn gasveren in verschillende sterkten, een kap van een grote Hotrod uit Amerika weegt immers meer dan een snelle hatchback. Verchroomde dempers zien er natuurlijk supervet uit!


'Hoodlifts' of gasveren zijn er voor elk autotype.
Vervang standaard oliedop voor een alu-versie
Gepost op 26-02-2012 door Mart in Autostyling, Stickers en folie
Geef toe, die fabrieks af oliedoppen, radiatordop en accuklem zijn verre van top. Tuurlijk ze functioneren goed, maar qua look is het behelpen. Een gekleurde oliedop geeft direct meer elan!


Oliedop upgrade 


Voor alle automerken zijn er universele 'racy' oliedoppen op de markt. Over de montage kunnen we kort zijn. Oude dop er af draaien en de nieuwe er op.

Twee soorten zijn erg in trek. De gekleurde variant, rood, blauw en geel of de chromen oliedop. Deze worden uitgevoerd met een sticker van het betreffende automerk er op.


Glimmende oliedoppen maken 't geheel meer af.
Geef je kleppendeksel een kleurtje
Gepost op 24-02-2012 door Mart in Autostyling, Spoilers en bodykits
Echte tuners maken 't onder de motorkap net zo mooi als de buiten kant. De motorruimte biedt behoorlijk wat mogelijkheden. Hier behandelen we het kleppendeksel. Weer een leuke motorruimte accessoire! Wordt 't Geel, rood of toch een chromen kleppendeksels look?

Functie kleppendeksel

Eerst een korte intro: de belangrijkste functie van het kleppendeksel is het afdichten van de bovenzijde van de motor.

Het vormt één geheel met 't inlaatspruitstuk. Daarnaast is er een carter ontluchtingsklep. De laatste kun je trouwens upgraden via een open carter filter


Style je kleppendeksel met hittebestendige verf.
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl