Home Poetsmateriaal Bumperbeschermers

Voorkom schade door stijlvolle bumperbescherming

Als autofanaat doe je er natuurlijk alles aan om je trouwe vierwieler zo strak en netjes mogelijk te houden. Daar kan de juiste bumperbescherming je bij helpen. Bumpers kunnen gemakkelijk beschadigd raken. Heb je een hond of laad en los je vaak dingen, dan heb je een kras zo gemaakt. Lees onze bumperbeschermer tips en adviezen en voorkom die lelijke krassen.Soorten bumperbescherming

Globaal gezien zijn er twee soorten bumperbeschermers; bescherming voor de voorbumper en bescherming voor de achterbumper. Veruit de populairste van de twee is de achterbumper beschermer. Bumperbescherming bevestig je op de voor- of achterbumper van je auto. Dat spreekt voor zich.

Eén van de meest voor de hand liggende redenen hiervoor is natuurlijk dat je bumpers op die manier beschermd zijn en zo langer mooi blijven. Voor het gemak zullen we enkele voordelen van het monteren van een of meer bumperbeschermer(s) noemen.
bumperbescherming
bumperbescherming = einde krassenDe voordelen

De waarde van je auto blijft langer behouden, omdat je bumpers minder snel beschadigd raken. Dat betekent dat je je auto later eventueel makkelijker door zou kunnen verkopen. Montage is eenvoudig zelf te doen in ongeveer 10 minuten. In vrijwel alle gevallen kun je gebruikmaken van de 3M montagebevestiging (dubbelzijdige tape) die wordt meegeleverd. Merkspecifieke varianten hebben de perfecte pasvorm voor jouw auto, kind kan de was doen. En last but not least: het staat ook nog eens netjes!


De eerdergenoemde voordelen beschrijven onder andere het montagegemak van de meeste typen bumperbescherming. Daarnaast levert de bescherming zelf je natuurlijk het voordeel van een degelijke bescherming, waardoor je bumpers langer mee gaan. Zo bespaar je geld die je anders zou eventueel zou uitgeven aan dure reparaties en overspuiten vanwege krassen op je voor- of achterbumper.


Universeel of op maat?

Zoals eerder genoemd bestaat er bumperbescherming voor specifieke automerken en type auto's. Door te zoeken op het type auto dat je hebt, kun je dus de ideale op maat gemaakte bescherming vinden, maar het is daarnaast ook mogelijk om voor universele bescherming te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de rubberen achterbumper beschermer. Deze is in onze shop te bestellen en in een handomdraai op je auto te monteren. Hoe je dat precies doet, lees je hieronder.


Montage bumperbescherming

Hoe je bij de montage te werk gaat hangt natuurlijk (gedeeltelijk) af van het soort bumperbeschermer dat je uiteindelijk kiest. Toch komt de montage bij de meeste producten en verschillende materialen redelijk overeen. In een zeer beperkt aantal gevallen zul je gebruik moeten maken van de bestaande bouten of schroeven van je auto, maar montage gaat vrijwel altijd via de meegeleverde 3M tape. 
universele bumperbescherming
Voor elke auto geschikt: universele bumperbescherming strip

Dit zit meestal al aan de bumperbeschermer vast, zodat je die enkel nog aan je bumper hoeft te bevestigen. Je krijgt overigens altijd specifieke instructies voor de montage meegeleverd.Verschillende uitvoeringen

Zoals met zoveel producten zijn er ook wat betreft bumperbeschermers diverse uitvoeringen verkrijgbaar: Carbon look, kunststof look, RVS look, zilver looks met ribs. Als je iets minder opvallends wilt dan is wellicht transparante beschermingsfolie iets voor je?
carbon look bumperbescherming
Wie zegt dat looks en functionaliteit niet samen gaan?Onzichtbare bescherming

Sommige beschermers zijn zwart, andere zijn metaalkleurig. Voor deze uitvoeringen en materialen kiezen kan een bewuste (stijl)keuze zijn, maar als je liever bumperbescherming hebt die onzichtbaar is, moet je eens naar beschermfolie voor de auto kijken. 

Dit kun je aanbrengen op je volledige auto, maar ook alleen op je voor- of achterbumper. Het is gemakkelijk zelf aan te brengen en het zorgt voor een mooie, onzichtbare bumperbescherming die bestand is tegen UV-straling en temperatuurwisselingen of andere weersomstandigheden. En je kunt er gewoon mee door de wasstraat.

bumperbeschermings folie
'Onzichtbare' bumperbeschermings folie


Onderhoud & schoon houden

Wat betreft het schoon houden en het onderhoud van de bumperbescherming zijn er geen specifieke voorschriften. Je kunt met de bumperbeschermer ook gewoon door de wasstraat. Wel is het van belang dat je daarmee tot minimaal 24 uur na het monteren wacht, zodat de dubbelzijdige 3M tape voldoende tijd heeft om optimaal aan de bumper vast te hechten. Door regelmatig wassen en verwijderen van vuil zorg je ervoor dat je bumper en de beschermer langer mooi blijven. Gebruik bij het onderhoud geen chemische schoonmaakmiddelen.


Voorbumper bescherming aanbrengen

Een mogelijkheid die je kunt overwegen voor het beschermen van je voorbumpers zijn de zogeheten bumperlijsten. Ze zijn geschikt voor alle automerken. De zelfklevende rubberen strips passen op elke meegespoten autobumper.


Let op!

Na het verwijderen van strip van de plakband heb je in feite 1x de kans op de bumperlijst goed aan te brengen. Het is daarom slim om eerst eens 'proef' te plakken. Met wat tape kun je wat spelen om zo uiteindelijk te kijken of alles een beetje recht en goed uitgelijnd is. Vervolgens plak je dan daar de lijsten. Wil je echt zeker echter van je zaak zijn zul je de boel moeten gaan uitmeten. Een meetlint is je beste vriend dan. Je kunt ook kiezen om je auto te voorzien van sierlijsten. In feite komt dit ongeveer op hetzelfde neer als de hierboven beschreven bumperbeschermers. De kofferbak sierlijsten of beschermlijsten zijn verkrijgbaar in dezelfde kleur als je auto en daarom is dit een mooie oplossing als je wilt dat de bumperbescherming niet te veel opvalt, maar juist één geheel vormt met de achterbumper.

bumperlijsten
Voor aan de voorkant van de auto: bumperlijsten

Nog meer soorten bescherming

Naast alles wat we je hierboven al verteld hebben, is er nog een andere soort bescherming te verkrijgen, t.w. auto deurbeschermers of ook wel zijbeschermers genoemd. Deze bevestig je aan de zijkant van je auto op de voor- en achterdeuren, zodat ze één doorgetrokken streep vormen. Het beschermt je auto en zorgt eveneens voor een andere uitstraling.


Tot slot…Verhoog de restwaarde van je auto

We noemden het al even, maar bumperbescherming zorgt er niet alleen voor dat je voor- of achterbumper beschermd zijn en blijven, maar ook dat daardoor automatisch de restwaarde van je auto wordt verhoogd. Op dat kwetsbare punt bij de kofferbak en op andere cruciale punten wordt je auto beschermd tegen krassen en andere beschadigingen. En nu plakken maar!

Koop nu in de webshop!

  • Grootste van de Benelux: 50.000 artikelen
  • Voor 19:00 besteld, vandaag verzonden
  • Klanten geven ons een 9.1/10
  • Snel bestellen in 3 minuten: een account maken is niet verplicht
Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Autolak spray
Kleurlak ? herstel zelf doffe autolak of autokrassen in 15 minuten.
Autowax
Autoverzorging autowax informatie, overzicht van autowax soorten
Velgenborstel
Velgenborstel – velgen schoonmaken via velgenborstel
Auto shampoo
Auto shampoo pagina, de beste auto shampoo soorten voor alle autolakken
Auto cleaners
Auto cleaners pagina, laat de autolak weer glimmen, voorkom doffe autolak
Meer
Alle artikelen lees je hier
Daarom Tuning Gids
Ook leuk
Teer verwijderen Teer verwijderen van je auto: zó doe je dat!
Beslagen ruiten Beslagen ruiten kun je voorkomen! (via deze tips)
Aquapel Aquapel: helder en beter onder alle omstandigheden
Auto poetsmachine Auto poetsmachine, professioneel autopoetsen
Steenslag Steenslag: hoe kun je steenslag verwijderen?

Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2018 Tuning-gids.nl