Home Auto styling Plakletters auto

Plakletters auto: goed geletterd de weg op

Met 3D chromen plakletters kun je je auto op een bijzonder fraaie wijze van teksten voorzien. Wil je bijvoorbeeld het webadres van je eigen bedrijf delen met duizenden andere weggebruikers op de autosnelweg? Dan zijn deze stijlvolle plakletters een uitstekende oplossing. De stickers aanbrengen is niet bepaald hogere wiskunde: je kunt het heel gemakkelijk zelf doen. Ook verwijderen doe je in de spreekwoordelijke handomdraai. 
Chromen plakletters

Plakletters in 3D van hoge kwaliteit chroom zijn de chiquere variant van de normale platte autosticker. Ze geven tekst en auto net dat beetje extra cachet. Toch hoeven ook deze stijlvolle letters helemaal niet duur te zijn. De meeste aanbieders vragen gemiddeld zo'n 0,75 tot 2,00 euro per letter/teken. Je kunt precies die letters bestellen die jij nodig hebt. Ook cijfers, leestekens en kant-en-klare logo's zijn in 3D chroom verkrijgbaar.   

plakletters op auto
bedrijfsnaam en/of URL op de auto


Laat je zien

De chromen plakletters zijn uitstekend geschikt om reclame te maken voor je eigen bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld de bedrijfsnaam op de achterbumper plakken of het adres van je website op het portier. Omdat de letters zo makkelijk zelf zijn op te plakken is de keuze volledig aan jou. Je hebt alle vrijheid! Misschien ben je wel zo gek op je geliefde dat je zijn of haar naam aan de hele wereld wilt laten zien. Dat kan natuurlijk ook! In de praktijk zal het veelal de 'tuner' zijn die ermee aan de slag gaat, typeaanduidingen zijn populair.


Typeaanduidingen

Of ben je heel erg trots op het merk of type auto dat je rijdt? Laat dan je medeweggebruikers nog duidelijker weten welke auto ze voor zich hebben door merk en/of type extra te benadrukken met mooie chromen plakstickers. Op internet zijn verschillende sites te vinden die kant-en-klare typenummers, typenamen, badges en merklogo's aanbieden.

Grootte 

Let er voordat je overgaat tot bestelling goed op dat de plakletters de door jou gewenste grootte hebben. Je wilt natuurlijk niet rondrijden met te grote dan wel te kleine letters! Kun je de maat naar jouw wens niet vinden? Dat hoeft geen probleem te zijn: bij een enkele aanbieder kun je stickers op maat bestellen. 

Garantie

Ook handig om te weten: zit er garantie op de plakletters? Bij de meeste aanbieders krijg je alleen garantie op onthechting als de stickers door de aanbieder zelf zijn aangebracht. In dat geval behoud je in de meeste gevallen alleen de garantie op de kleurechtheid. Chromen plakletters zijn echter bedoeld voor buitengebruik en gaan naar alle waarschijnlijkheid zeer lang mee.

Plakinstructies

Voor de 'harde' chromen plakletters gelden net iets andere plakinstructies dan voor normale autostickers. Lees daarom voordat je begint met plakken de meegeleverde instructies goed door. De eerste stap is altijd om het oppervlak waarop je de letters wilt aanbrengen goed schoon te maken. De lak moet vetvrij zijn en vrij van eventuele autowas- of autowaxresten. 

Let er ook op dat het oppervlak niet de warm of te koud is: de aanbrengtemperatuur van de meeste plakletters is +10 C, soms zelfs +15 C. Kijk dit dus altijd goed na in de instructies!


Stappenplan

Volg nu de volgende 4 stappen. Deze zijn van toepassing op de gemiddelde chromen plakletter. Verwijder eerst het beschermende papiertje aan de achterkant van de letters. Positioneer vervolgens de sticker op de juiste plek. Voor het beste resultaat laat je het door jou gewenste woord door de leverancier als n sticker maken. Als je met losse letters in de weer moet, ontstaan er al snel verschillen in positie. Neem afstand om een goed beeld te krijgen van de juiste, rechte positie. 
chromen plakletters
Er zijn letters in allerlei soorten en maten.


Druk goed aan

Druk de letters goed stevig aan. Vooral punten en andere kleine leestekens hebben extra druk nodig! Verwijder de beschermende folie. Na het aanbrengen. De stickers zijn wasstraatbestendig, maar het verdient aanbeveling om de auto voor vijf dagen na het plakken niet te wassen, zodat de folie zijn maximale kleefkracht kan bereiken. Je kunt de letters eventueel overspuiten met blanke lak. Doe dit echter niet van te dichtbij en zorg ervoor dat je luchtdoorlatende lak gebruikt. 


Ook moet alle lucht onder de stickers vandaan zijn. De chromen autostickers zijn bestand tegen petroleum en de meeste vetten en olin. 

De stickers weer verwijderen

Ben je de plakletters weer zat? Of wil je liever een andere tekst aanbrengen? Het verwijderen van de letters kun je gemakkelijk zelf doen aan de hand van de volgende instructies:

1. Verwarm de stickers met een fhn. 

2. Verwijder de letters of de gehele sticker voorzichtig met een punttangetje: trek ze recht naar achteren. Pas goed op de lak!

3. Verwijder eventuele stickerresten/lijmresten met terpentine of speciale stickerremover. Laat deze eerst goed inwerken voordat je gaat wrijven. Let er ook op dat je tijdens het schoonmaken geen zand of vuil over de lak heen wrijft. Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Ramen tinten
Ramen tinten - overzicht van raamfolie en tintfolie mogelijkheden
Carbonfolie/looks
Carbon look auto interieur - dashboard, autospiegels een carbon-desgin geven
Stickers/emblemen
Autostickers - overzicht van raamstickers en autostickers
Claxon en luchthoorn
Claxon upgrade? Een luchthoorn iets voor je?
Auto spiegels
Auto spiegels - overzicht van auto spiegels en sportspiegels
Meer
Alle Auto styling artikelen lees je hier
Ook leuk
Motorkap roosters Motorkap roosters geven de motor extra koeling
Sideskirts Sideskirts - stijlvoller en sportievere uitstraling creren
Motorkaphaken Motorkaphaken op de motorkap: praktisch & handig
Cupwings Cupwings geven je voorbumper een raceauto uiterlijk
Luchtinlaten Lucht inlaat, bruut en functioneel voor op de auto

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl