Home Auto styling Auto dippen

Autodippen: auto verfraaien en beschermen in één keer!

Goed nieuws voor autoliefhebbers; er is een zeer efficiënte manier om je bolide te verfraaien en tevens ook te beschermen. Ooit wel eens gehoord van de term 'auto dippen'? Na het lezen van dit artikel ken jij alle ins en outs van het auto dippen.


Auto dip: enkel voordelen?!

Met auto dip wordt er dunne kunststof coating op je auto aangebracht. Hierdoor krijgt je wagen niet enkel een compleet nieuwe uitstraling, ook kun je er zeker van zijn dat je auto veel beter beschermd is tegen bijvoorbeeld steenslag, pekel en ander ongein. Prijstechnisch is het ook zeer interessant: Het dippen van een auto is vele malen goedkoper dan wanneer je je auto zou laten spuiten of wrappen! Wanneer je toe bent aan een nieuwe kleur of coating kan de oude laag met het grootste gemak weer verwijderd worden. 

auto dippen
Elke kleur van de regenboog is mogelijk. Matte kleuren zijn hot!


Voorkom lak beschadigingen 


Auto dippen verkleint de kans op lakschade aanzienlijk. Wij hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen dat je auto op de weg blootgesteld wordt aan tal van invloeden die schadelijk kunnen zijn voor je bolide; een klein opspattend steentje kan vaak al 'irritante' schade opleveren. Met auto dippen breng je een dunne coating aan over de lak van je auto waardoor deze veel beter bestand is tegen allerlei externe invloeden die je wagen zouden kunnen schaden. Mocht je je auto ooit met of zonder de dipcoating willen verkopen; de originele lak heeft veel minder te verduren gehad.
Toepasbaar op vrijwel alle auto onderdelen

Het is belangrijk om te weten dat met name de onderdelen van je auto die gedemonteerd kunnen worden, uitermate geschikt zijn voor auto dippen. Op deze manier kan er namelijk met de grootst mogelijke nauwkeurigheid een coating worden aangebracht. Het fijne aan deze kunststof coating is dat deze in alle mogelijke kleuren te mengen is. Het maakt niet uit waar je voorkeur naar uitgaat; voor iedereen kan de juiste kleur gemengd worden. 


Mocht de coating desondanks toch een beschadiging oplopen dan is er nog steeds geen man overboord. Het is namelijk zo dat de beschadiging zeer eenvoudig hersteld kan worden door middel van het overspuiten van de beschadigde plek. Het fijne is dat hiervoor niet heel de laag verwijderd hoeft te worden; dit scheelt een hoop werk en dus kosten vergeleken bij het laten overspuiten of wrappen van je wagen. 

auto dip verwijderen
auto dip verwijderen is een fluitje van een cent.


Toe aan een andere kleur? Geen enkel probleem!

Autodippen maakt het mogelijk om op ieder moment binnen een mum van tijd je auto van een andere kleur te voorzien. Het is namelijk zo dat de coating die bij het auto dippen wordt aangebracht, uitermate eenvoudig te verwijderen is. Deze laag kun je gemakkelijk handmatig verwijderen waarbij je niet bang hoeft te zijn dat deze de onderliggende laklaag zal gaan beschadigen. 

Auto dippen is daarmee dus fundamenteel anders dan het oude wrappen. Bij deze laatste wordt een folie over de auto geplakt waar, in het geval van auto dippen, een vloeibaar rubber op de auto gespoten wordt. Wanneer je had gekozen om je auto van een mooie dieprode kleur te voorzien maar enkele maanden later je hier wel weer op uitgekeken bent, kan u er heel eenvoudig voor kiezen om de auto van de oude coating te ontdoen en er een nieuwe op aan te brengen. Dat zijn de voordelen van auto dippen; op ieder moment kun je er voor kiezen om de oude laag te verwijderen en een nieuwe coating aan te brengen.


Kan dat zomaar, een auto een andere kleur geven? 


Vaak wordt gedacht dat wanneer je je auto een andere kleur geeft, je spoedig geconfronteerd zult worden met de politie. Hier is echter niets van waar en wel vanwege het volgende; wanneer je groene Audi door middel van auto dippen wordt omgetoverd tot een statige zwarte bolide zou je dit normaliter bij de RDW moeten aangeven. Wanneer je echter voor auto plasti dippen kiest kun je je een gang naar het postkantoor besparen omdat wanneer je het deel waar je chassisnummer in het chassis van de auto is gegraveerd niet voorziet van een coating, er geen enkel probleem zal ontstaan. De politie kan nog steeds de originele kleur van de auto zien en zal zo geen enkele reden kunnen vinden om jou te bekeuren. Hoe lang blijft het zitten?

Wanneer je kiest voor auto dippen dan wil je natuurlijk niet dat de laag er na een paar dagen alweer vanaf valt. Het is daarom dat een er behoorlijk wat onderzoek is gedaan naar het vinden van de beste samenstelling van de coating. Resultaat: de coating zal zeker een jaar blijven zitten, sommige autobedrijven geven daar garantie op. Dit betekent dus dat je op zeer eenvoudige wijze zelf de beschermlaag aan kunt brengen en dat je hier vervolgens vele maanden plezier van kunt hebben. 


legergroene autodip
Je kunt ook delen van de auto dippen.Ervaringen


Velen die reeds gebruik hebben gemaakt van auto dippen vinden dit een van de meest positieve eigenschappen van dit steengoede product; je kunt er sowieso vanuit gaan dat je auto lange tijd beschermd is. Mocht je binnen een korte tijd nadat je bent overgegaan tot auto dippen willen besluiten om je wagen weer in een andere kleur te 'toveren' dan kun je de coating heel gemakkelijk weer verwijderen. Hier hoeft u echt geen specialist voor te zijn; een kind kan de was doen. 


Zelf doen? Onze tips

Het is namelijk zo dat je de laag die bij het auto dippen is aangebracht heel eenvoudig zelf handmatig kan verwijderen. Je kan de coatinglaag verwijderen dan ook het beste vergelijken met het pellen van een mandarijn; Je trekt heel eenvoudig de beschermende laag van je wagen wat geen enkele inspanning vergt. Daarbij moet ook nog gezegd worden dat je zich op deze manier van een hoop zorgen vrijmaakt. Het is namelijk zo dat je de laag niet enkel en alleen heel gemakkelijk zelf kunt verwijderen, zoals in het voorgaande reeds genoemd kun je heel veel taken omtrent het aanbrengen van de coating met het grootst mogelijke gemak thuis zelf uitvoeren. 


Secuur tanken gewenst

 
Een gedipte auto houdt niet van benzine, als je een paar druppeltjes morst kan dat geen kwaad, echter als er wat meer benzine overheen gaat heb je een probleem als je gaat wrijven. Let op tijdens het tanken.
"Mors geen benzine tijdens het tanken, de dip kan dan weer zijn vloeibare vorm aannemen."
stappen plastidippen

In een paar stappen naar het mooiste resultaat


1) Om het auto dippen tot een succes te maken is het belangrijk dat je deze taak ten uitvoering brengt in een ruime ruimte. 

2) Het uiteraard belangrijk om de goede materialen in huis te hebben waardoor je met het grootste gemak het mooiste resultaat zult
weten te realiseren. Zorg er vervolgens voor dat het oppervlak van de auto goed schoon is omdat je er op deze manier van verzekert dat de hechtingslaag goed blijft zitten. Het oppervlak moet tevens goed droog zijn.

3) Om de ramen van de auto te beschermen tegen de coating van het auto dippen is het goed om de ramen met oude kranten, of iets dergelijks, te beplakken. Hierdoor voorkom je dat er onnauwkeurig gespoten wordt en dat is zeer de moeite waard.

4) Spuit vervolgens de onderdelen die je heb vrijgemaakt en bewonder binnen een luttele 15 minuten het verbluffende eindresultaat. 


Het is niet voor niets dat steeds meer autobezitters in de afgelopen jaren gebruik zijn gaan maken van auto dippen; waarom zou je namelijk veel geld uitgeven aan het laten spuiten van je auto wanneer je voor minder dan de helft van dit geld een betrouwbare, en in vele gevallen, zelfs betere oplossing voor je probleem zou kunnen vinden? Iemand die laatst gebruik had gemaakt van auto plasti dippen schreef: ‘auto dippen is iets wat iedereen kennen moet, het is een hoogwaardig middel en doet je auto enkel goed.’ Wie eenmaal zijn auto heeft laten dippen zal merken dat je zich bij deze uitspraak enkel aan kunt sluiten. 
Ook velgen en spiegels

Je kunt ook enkel bepaalde delen van een autodip voorzien. Velgen en de zijspiegels kunnen prima voorzien worden van een andere kleur. Je kan deze klus overigens prima zelf. 

Goed afplakken is het halve werk. Volg de instructies op de spuitbus op en je kunt losgaan. Als je een spoiler op de auto hebt kun je deze ook enkel van een afwijkende kleur voorzien. Maar ook de motorkap, het dak, of enkel de achterbak zijn mogelijkheden. 
velgen plast idippen
Kind kan de was doen!

Wat jij wil, je trekt het zo weer vanaf als het toch niet helemaal is wat je voor ogen had. De autodip spuitbussen zijn in onze webshop te vinden. Om te voorkomen dat je evt. je banden onderspuit kun je een spel kaarten gebruiken. De kaarten duw je, totdat deze klem zitten, tussen de velg en de band. Het volgende kaartje schuif je dan over het eerder geplaatste kaartje, zo maak je een sluitend geheel. Dit herhaal je totdat je letterlijk en figuurlijk de cirkel rond hebt gemaakt.

Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Bandenspanningstabel
Bandenspanningstabel - de juiste bandenspanning voor elke auto en band
Uitlijnen/balanceren
Auto uitlijnen - auto balanceren en uitlijnen tips
Sportvelgen
Velgen informatie, overzicht van lichtmetalen velgen en sportvelgen
All season banden
Autobanden - overzicht van soorten banden: sportbanden, zomerbanden en winterbanden
Remklauwverf
Remklauwverf - stap voor stap je remklauwen verven doe je zo
Meer
Alle banden & velgen artikelen lees je hier
Ook leuk
Luchtinlaten Lucht inlaat, bruut en functioneel voor op de auto
Auto dippen Autodippen: auto verfraaien en beschermen in één keer!
Dakantenne auto Dakantenne - goede ontvangst en goede sier
Motorblok spuiten Motorblok spuiten, kleppendeksel, cilinderkop enz...
Motorkaphaken Motorkaphaken op de motorkap: praktisch & handig

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl