Home Multi-reinigers Auto luchtverfrisser

Muffe lucht in auto? Auto luchtverfrisser biedt uitkomst!

Als automobilist spendeer je behoorlijk wat tijd achter het stuur. Dan is het wel zo prettig als je trouwe vierwieler fris ruikt. In je auto kan om allerlei redenen een vervelende geur blijven hangen. Er zijn veel verschillende luchtverfrissers te koop, van auto parfum tot geurboompjes en van een simpele luchtverfrisser auto voor aan je binnenspiegel tot een verfrisser die je in de 12V aansluiting plugt. En als je dat liever doet, kun je er ook ťťn zelf maken. Hieronder vertellen we je hoe!Typen auto luchtverfrissers

Als je op zoek bent naar een goede luchtverfrisser om die vervelende geurtjes uit je auto te verdrijven, doen we je graag enkele suggesties aan de hand. Hieronder vergelijken we er vier met elkaar, waarbij we de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten. We beginnen met de geurboompjes, die je waarschijnlijk wel kent.

Geurboompjes

Geurboompjes zijn ongetwijfeld de bekendste luchtverfrissers op de markt. Wil je een luchtverfrisser kopen, dan is een geurboompje een simpele en goedkope manier om nare geurtjes uit je auto te verjagen. Een nadeel van deze variant is echter dat hij aan je binnenspiegel heen en weer bungelt en zo je zicht kan belemmeren. Je kan hem ook ergens anders aan hangen, zoals aan een haakje voor je jas, aan de handgreep boven de deur aan de bijrijderskant of op een andere plek die voor jou werkt.
auto luchtverfrisser geurboompje
Het geurboompje is de meest bekende auto luchtverfrisser
Voordeel geurboompjes

Een voordeel van geurboompjes is dat ze in verschillende geuren te verkrijgen zijn en dat ze relatief goedkoop zijn. Een nadeel is wellicht dat de geur minder lang meegaat dan bij sommige andere verfrissers: ongeveer 45 dagen. De dosering werkt ook een beetje omslachtig, maar als je eenmaal weet hoe het werktÖ Voor het optimale gebruik van de geurboompjes is het handig toch even de gebruiksaanwijzing te lezen (ook al zullen veel mensen dit niet doen). 

Je moet de verpakking van geurboom luchtverfrissers op een specifieke manier inknippen en vervolgens moet je de verpakking elke week een beetje verder omlaag schuiven. Door dit te doen kun je de sterkte en afgifte van het parfum regelen!Ha, lekker frisse lucht in de autp

De volgende auto verfrisser werkt op ongeveer dezelfde manier. De 'luchtverfrisser auto dobbelsteen' is ook een hangende variant. Deze bevestig je op dezelfde manier als de geurboompjes, aan je binnenspiegel of op een andere plek. De dobbelsteentjes geven je auto meteen een andere uitstraling door hun retrostijl. De geur van deze variant gaat ook ongeveer 45 dagen mee, net als met bovenstaande luchtverfrisser. Je hebt hiervoor geen 12V aansluiting nodig, zodat deze gewoon beschikbaar blijft voor andere doeleinden. Een nadeel is alleen dat ook de dobbelsteen voor de ruit heen en weer beweegt, wat hinderlijk kan zijn. 

Functioneel en vriendelijk voor het oog

Bovendien kun je de dobbelsteentjes niet echt navullen, ook al is er wel auto parfum beschikbaar dat je over de steentjes heen kunt druppelen. Het is vooral een kwestie van uitproberen of dit voor jou werkt. Dit is wel een goedkope manier om je auto op te frissen.12V luchtverfrisser

Er zijn ook verschillende luchtverfrissers die je kunt aansluiten op de 12V aansluiting. Dit kan een nadeel zijn, omdat je die aansluiting dan niet voor iets anders kunt gebruiken. Als je dit niet erg vindt is deze variant een goede optie. De 12V luchtverfrisser doseert zelf de frisse lucht en de geur gaat langer mee dan die van de geurboompjes en dobbelsteentjes, namelijk zo'n 60 dagen.
luchtverfrisser auto 12v
Er bestaat een luchtverfrisser die op 12v draait

Daarnaast zijn deze varianten navulbaar, wat betekent dat je ook van geur kunt wisselen.Deze luchtverfrisser auto ligt een prijsklasse hoger, maar je doet er ook langer mee en er zijn meer mogelijkheden. Bovendien hangt deze variant niet vervelend in het zicht en ziet hij er qua uitvoering ook nog eens chiquer uit dan de geurboompjes of dobbelstenen.Op ventilatieroosters

Tot slot is er de luchtverfrisser die je aansluit op je ventilatieroosters. Deze is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.Je hebt strakke designs en ook een wat meer simplistische stijl. De ventilatierooster luchtverfrisser is te koop in een navulbare uitvoering, maar ook in een niet-navulbare versie. Er zijn gevallen bekend waarin de verfrisser na het navullen is gaan lekken, waardoor het kunststof van het middenconsole beschadigd raakte. 

Navullen = opletten

Als je dit risico niet wilt lopen kun je het beste voor de variant zonder navulling kiezen. De geur wordt verspreid als het ventilatierooster aanstaat, wat op een gedoseerde manier gebeurt. Als je hierbij je kachel voluit zet, kan het gebeuren dat je zelf ook naar de luchtverfrisser gaat ruiken. Een nadeel van deze luchtverfrisser is dat het ventilatierooster deels kan wordt geblokkeerd. De geur gaat ongeveer 60 dagen mee.
luchtverfrisser-ventilatierooster
Op het ventilatierooster? Pas op met navullen!Pak ook de bron aan!

Soms is het niet genoeg om een luchtverfrisser te gebruiken. Voor een echt fris geurende auto is het noodzakelijk dat je ook de bron aanpakt. Controleer je auto op vuil en viezigheid en ruim hem grondig op. Begin met het opruimen van etensresten en afval.Kijk daarna wat een geschikt schoonmaakmiddel voor je auto is en maak de bekleding, ruiten en de rest van het interieur nauwkeurig schoon.Controleer alle vakjes in de stoelen en deuren en vergeet ook de kofferbak niet.Zelf maken?

Je hoeft natuurlijk geen luchtverfrissers te kopen, want je kunt ze ook heel eenvoudig zelf maken. Hoe je dat doet, lees je hier! Volg de stappen en je hebt in een handomdraai een veel frissere auto. Het leuke van het zelf maken van je auto verfrisser, is dat
je helemaal zelf de stijl en geur kunt bepalen. En je weet precies wat er inzit.

Wat je nodig hebt:

1) Karton (bijvoorbeeld een schoenendoos)
2) Stof (hergebruikt)
3) Lijm die geschikt is voor papier en karton
4) Een schaar
5) Een perforator
6) Lint, touw of wol (je kunt ook een elastiekje gebruiken)
7) EssentiŽle oliŽn of een geurende olie naar keuze
8) Eventueel een pipet voor de dosering


Hoe je te werk gaat

Stap 1: Pak alle benodigdheden die je voor dit project nodig hebt.

Stap 2: Ontwerp een sjabloon. Hiervoor kun je alles gebruiken, zoals een boom of bloem. Je kunt natuurlijk ook een woord kiezen, zoals 'Love'.

Stap 3: Knip de sjabloon uit.

Stap 4: Leg de sjabloon op de stof en knip deze twee keer uit. Draai voor het tweede stuk stof de sjabloon om, zodat je precies de goede vorm hebt.

Stap 5: Leg de sjabloon op het karton en knip dit in de juiste vorm.

Stap 6: Lijm de stukken stof op het stuk karton en laat dit drogen.

Stap 7: Druppel voorzichtig 10 tot 20 druppels van de olie naar keuze op beide kanten van je eigen ontworpen luchtverfrisser en laat hem drogen.

Stap 8: Maak met de perforator een gaatje bovenin de luchtverfrisser en doe hier een stuk lint, touw of wol doorheen zonder dit dicht te knopen.

Stap 9: Hang de luchtverfrisser aan je binnenspiegel (of ergens anders in de auto) en knoop hem vast.

Stap 10: Ververs de luchtverfrisser regelmatig door wat meer olie op de stof te druppelen als deze zijn geur verliest. De stappen met plaatjes vind je op http://www.wikihow.com. Succes!


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Carbonfolie/looks
Carbon look auto interieur - dashboard, autospiegels een carbon-desgin geven
Automatten kopen
Automatten kopen: pasklaar of toch universeel?
Dashboard styling
Dashboard informatie, overzicht van tuning van dashboards
Middenarmsteun
Middenarmsteun - middenarmsteun en armsteun voor in de auto
Sportsturen
Sportsturen - overzicht van racesturen en sportsturen
Meer
Alle Meer artikelen lees je hier
Ook leuk
Autostalling Autostalling voor behoud van je auto
Auto shampoo Auto shampoo voor een glimmende bolide
Remslijpsel verwijderen Velgen reinigen in 8 stappen: onze tips & tricks!
Vochtvreter Vocht in auto? Wel eens aan een vochtvreter gedacht?
Autoruiten schoonmaken Autoruiten schoonmaken: tips voor glanzend resultaat

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl