Home Blog

Archief voor 'autowax en lakherstel'

Auto in de wax zetten? Beste waxlaag is ultra dun!

Gepost op 29-09-2013 door Mart in Autowassen, autowax en lakherstel
In de voorgaande artikelen hebben we het gehad over wassen en dieptereiniging van de carrosserie. Nu is het tijd om de lak te vertroetelen met een waxlaag. Niet voor de ultieme glans en wetlook, want die heb je te danken aan al het harde werk dat je voor het waxen gedaan hebt. Het waxen van de carrosserie dient louter als verzegeling en bescherming tegen vocht, UV-straling en vuil. Hier geldt: overdaad schaadt.

Waarom auto waxen?

Swirls, lichte krassen, oxidatie en dof uitgeslagen plekken kun je voordat je gaat waxen en verzegelen behandelen door de lak eerst nog te polijsten. Dat kan machinaal of met de hand. We zullen je nu stapsgewijs uitgeleggen hoe je handmatig tot een optimaal resultaat kan komen. Lichte swirls en krasjes zijn handmatig redelijk te corrigeren. Gebruik hiervoor een polijstmiddel dat geschikt is voor handmatig gebruik, bijvoorbeeld de SSR polijstmiddelen van Poorboy's of het Ultimate Compound polijstmiddel van Meguiar's.


Regelmatig de autowassen en waxen houdt 'm mooi!

Kras op je lak? verwijder 'm binnen 15 minuten

Gepost op 30-03-2012 door Mart in Autowassen, autowax en lakherstel
Kleine krasjes in je lak verwijder je voortaan gewoon zelf. Je kent ze wel, van ringen bij de deurgrepen, sleutelkrasjes bij de kofferbakklep of kleine steenslagschade. Als je dit laat doen kost dit je een hoop geld en ben je je auto een paar dagen kwijt.

Lakstift of spray?


Nu kan je dat eenvoudig zelf! niks opschuren, grondlaag aanbrengen, spuiten, poetsen en kleurlak aanbrengen. Al deze handelingen zitten nu een een spuitbus. Het is een 4-in-1 reparatielak. Het hecht op bijna alle materialen, droogt in 15 minuten, beschermt en is op kleur. Ideaal dus. Voor kleine lakschades kun je het beste een lakstift gebruiken. Even het beschadigde deel goed schoonmaken en vervolgens kun je direct met de punt van de stiftover de kras of beschadiging heen.


Zelf lakschade verwijderen binnen 15 minuten!

Garage tent en autotent onmisbaar voor autoliefhebber?

Gepost op 05-03-2012 door Mart in Autowassen, autowax en lakherstel
Roest: een bekend probleem voor de trotste eigenaar van een youngtimer of klassieker. Zelfs in de garage, beschut tegen regen en kou, blijkt je auto er niet veilig voor te zijn. Niet iedere garage is immers even goed geventileerd. Hierdoor hebben condens en stof vrij spel zich op je auto te nestelen. Een autotent is in dit geval die ideale oplossing. Voor buiten gebruik is er de garage tent, dit is een praktische mobiele garage! Hieronder lees je hoe een autotent en garage tent werkt en wat de voor- en nadelen zijn.


Hoe de autotent werkt

De crux van de autotent zit hem niet in de tent zelf, maar in de geïntegreerde ventilatoren. Afhankelijk van het type tent dat je koopt, gaat het om twee of drie ventilatoren van 230 volt (er moet dus een stopcontact aanwezig zijn!). De ventilatoren laten per uur 60.000 liter schone circuleren. Hierdoor blijft de temperatuur van de auto gelijk aan de temperatuur van de omgeving en condenseert er geen warme, vochtige lucht op het koele oppervlak van de auto. 


Snel en gemakkelijk je auto stallen via een auto tent.

Autoverzorging autowax: sonax, motip, valma

Gepost op 05-03-2012 door Mart in Autowassen, autowax en lakherstel
Voor de verzorging van je auto gebruik je autowaxen. Deze zorgen ervoor dat kleine krasjes verdwijnen.

Commandant is de grootste lijn van traditionele hoogwaardige auto cleaners en polishes in Nederland, zowel voor de vakman als voor de Doe- Het- Zelver. Hoe lager het nummer, des te sterker de polijstende werking.

Commandant 3

Commandant 3 is een zeer krachtige polijstpasta, ideaal voor het handmatig verwijderen van spuitnevel en het laten glanzen van zeer sterk verweerde lak.

Commandant 3 bevat weinig oplosmiddel en is siliconenvrij. Het allerbeste resultaat wordt verkregen door na te behandelen met Commandant 5 Polish, ook de fijne oneffenheden worden hierdoor verwijderd. 

Voor een duurzame glans en bescherming staat vervolgens Commandant 7 Cream Wax garant.


Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl