Home Poetsmateriaal Steenslagbra

Steenslagbra voorkomt putjes en pitten in motorkap!

Een steenslaghoes voorkomt dat opspringende steentjes schade aan de motorkap toebrengt. Via steenslaghoezen kun je je auto ook nog eens verder customizen.

Steenslag op motorkap

Oorspronkelijk komen steenslaghoezen uit Australië. De wegen zijn daar van dusdanig slechte kwaliteit dat bescherming van de motorkap wenselijk was. Opspringende steentjes opgeworpen door voorgangers is daar eerder regel dan uitzondering.

Langzaam maar zeker verovert de motorkapbra nu ook Nederland.Sommige bestuurders voor de looks, sommige voor de bescherming. Een steenslagbra is circa 2MM dik en kan gedurende het hele jaar gebruikt worden.

steenslag bra
Steenslagbra: optimale bescherming van de motorkap.

Winterperiode

Met name in de winter kunnen de wegen stuk vriezen, hierdoor komen er veel meer losliggende steentjes op het asfvalt te liggen. Je voorganger rijdt daar over heen en lanceert de kiezeltjes mooi richting jou auto.

Niet alleen uit veiligheids overwegingen is het noodzakelijk om afstand te houden. In de zomer zijn het insecten die je motorkap bevuilen.


Snel eigen look creëren

Het zal duidelijk zijn dat de tuningscene deze trend als eerste oppakt. Het beschermen van de voorkant van de auto én een eigen look creëren valt bij tuners goed in de smaak. Het geeft je net die extra aparte uistraling, en zal je van heel veel witte puntjes besparen. Op en rond deze puntjes gaan op den duur roestvorming optreden. Als je op wintersport met de auto gaat is het een verstandig een steenslaghoes te monteren. Zo hou je je auto mooi en vang je er straks net dat beetje extra voor tijdens de verkoop!

Motorkapbra

Er zijn grofweg 2 uitvoeringen van een zgn. 'nose bra'. De motorkapbra voorkomt steenslag vorming op de motorkap.

De full bra voorziet de complete voorkant (zie rode lancer evo bovenaan de pagina) van de autovan bescherming. Voor beide varianten geldt dat deze in diverse kleuren leverbaar zijn.

Ook het borduren van logo's en teksten behoort tot de mogelijkheid.

steenslag-hoes-in-kleur
Functioneel en styling combineren.

Montage steenslaghoes

Het monteren gaat gemakkelijk, hier heb je geen gereedschap voor nodig. Uiteraard wordt er een handleiding bij elke 'nose bra' geleverd.

De steenslaghoes kun je bevestigen door aan de zwarte band (vooraan in het midden te vinden) aan te trekken.

Aan de zijkant van de hoes elastieken zijn elastieken te vinden.


Hieraan zitten haakjes die je in de gaatjes aan de binnenkant van de motorkap kunt bevestigen. Deze gaatjes zijn in elke motorkap aanwezig. Aan de voorkant van de hoes zijn uitsparingen gemaakt, hierdoor kan de motorkap weer gewoon gesloten worden.

De binnenkant is voorzien van een speciale stof, de bra zal géén krassen in de lak maken. De opstaande driehoeken aan het eind van de nosebra voorkomen dat de bra gaat flapperen. De rijwind zorgt ervoor dat deze precies op de gemonteerde plaats blijft.

 


Onderhoud

Het is aan te raden de bra 1x in de week te verwijderen en terug te plaatsen nadat je motorkap gewassen is. Vuil en insecten verwijder je met een vochtige spons van de bra. Hij hoeft niet bewerkt te worden met een poetsmiddel. Mocht het wenselijk zijn kun je de binnenkant schoonmaken met een stofzuiger.
steenslagbra
Steenslagbra in de kleur van de auto: subtiel!

Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Autolak spray
Kleurlak ? herstel zelf doffe autolak of autokrassen in 15 minuten.
Auto poetsmachine
Poetsmachine - informatie over een autopoetsmachine en auto verzorging
Auto poetsmiddelen
Auto wassen en waxen informatie, overzicht van autowas tips
Autowax
Autoverzorging autowax informatie, overzicht van autowax soorten
Auto wassen
Was jij je auto op de juiste manier? Lees hier onze tips!
Meer
Alle Poetsmateriaal artikelen lees je hier

Ook leuk
Steenslagbra Steenslagbra voorkomt putjes en pitten in motorkap!
Lakstift Lakstift: ideaal bij kleine krasjes en steenslag
Autospons Wélke autospons gebruik je wanneer? Je leest ’t hier!
Beslagen ruiten Beslagen ruiten kun je voorkomen! (via deze tips)
Auto wassen zonder water Je auto wassen zonder water? Zo werkt het!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl