Home Auto remmen Remklauwen

Remklauwen upgrade: remklauw facelift of big brake kit!

Een beetje tuner heeft behoorlijke remklauwen nodig om al die extra paardenkrachten te kunnen beteugelen. Een big brake kit is het summum op het gebied van remmen! Ben je nog wel eventjes aan het sparen voor die prijzige big brake kit? Geef je remklauwen nu alvast een leuke facelift met remklauw covers!


Remklauwen

Als je grotere remklauwen hebt, dan heb je meer zuigers (pots). Er zijn 2-pots, 4-pots, 6-pots en 8-pots remklauwen. Hoe meer zuigers je hebt, hoe groter de remschijven die je kunt monteren. En dat betekent uiteraard een flinke boost voor je rem-performance. Het is echter meestal geen optie om alleen de remklauwen te vervangen, omdat de remschijven dan waarschijnlijk niet meer passen.

Wil jij echt het allerbeste? Kies dan voor een professionele (en prijzige) big brake kit. Een tikkeltje te duur? Ga dan voor een imitatie en monteer een strakke remklauw cover set! Remklauw covers worden ook wel brake caliper covers genoemd. Hiermee geef je je wieltjes een snelle en uiterst goedkope facelift!

caliper covers, remklauwen
Dure Brembo remmen? Nee, dit zijn brake caliper covers!


Optimaal remmen

Houd je ervan om 'm af en toe flink op z'n staart te trappen? Dan is een complete big brake kit voor de voorzijde van je wagen een hele leuke aanschaf. Ga je regelmatig het circuit op, dan wil je misschien meteen ook de achterkant aanpakken met een big brake kit. 

Als je ook de achterzijde van een big brake kit voorziet, dan kun je veel beter remmen en blijft je wagen nog stabieler bij het remmen in de bochten. Een belangrijk voordeel voor de echte circuitrijder.


Big brake kit

Een big brake kit bestaat uit (gegroefde en geventileerde) remschijven, remklauwen, RVS remleidingen en remblokken. Een big brake kit van het merk Brembo is al heel interessant. Ga je voor een optimaal en ultra-professioneel remsysteem, kies dan een big brake kit van AP Racing, MOV'IT of Porsche. 

Helaas hangt er aan zo'n schitterende high performance big brake kit ook een prijskaartje waar je spontaan een migraine-aanval van krijgt: reken al gauw op een paar duizend lieve euro'tjes. Maar dan ben je wel meteen klaar en heb je echt het beste van het beste! 


Tweedehands big brake kit

Wellicht is een nog jonge tweedehandse big brake kit voor jou beter betaalbaar. Het spreekt voor zich dat je goed bekijkt of de remschijven nog niet kromgetrokken zijn en de gebruikte set er netjes uitziet. Is dat het geval, aarzel dan niet om te vragen of je ze mag monteren en eerst een proefrit mag maken met deze remonderdelen. Pas dan kun je inschatten of de big brake kit nog van goede kwaliteit is. Bovendien kun je dan direct zien of je ook spoorverbreders of zelfs grotere velgen nodig hebt.


Inremmen

Een nieuwe big brake kit gemonteerd? Vergeet niet om je nieuwe remsysteem zorgvuldig in te remmen! Goed inremmen zorgt ervoor dat je remonderdelen veel langer meegaan en het pedaalgevoel aanzienlijk verbetert.


Get the look!


Ben je voorlopig nog wel eventjes aan het sparen voor die vette big brake kit, maar wil je wél alvast die dikke look scoren? Voor een paar tientjes kun je je remklauwen al een geinige facelift geven. 

Deze aftermarket upgrade betekent dus helaas geen enkele verbetering van je remprestaties, maar wel een leuke verfraaiing van je wielen.

brake caliper cover
Remklauw covers zijn eenvoudig te monteren.

Remklauw cover set

Voor twintig euro heb je al een universele remklauw cover set en voor het dubbele kun je bijvoorbeeld 'echte' Brembo covers aanschaffen. 

De covers voor je remklauwen zijn gemaakt van hard kunststof en voorzien van een hittebestendige laag. Je kunt ook kiezen voor universele covers en daarop stickers met het gewenste merk plakken. Deze stickers schijnen wel behoorlijk snel weg te slijten/smelten. Betaal dan liever iets meer en kies meteen voor hittebestendige Brembo-, AP Racing of Stoptech covertjes, zodat het logo er ook na lange tijd nog strak uitziet.


Covers monteren

De covers voor je remklauwen zijn binnen een paar minuutjes eenvoudig vast te maken met 2-componentenlijm. Je kunt ze gewoon op de fabrieks remklauwen monteren, zowel aan de voor- als aan de achterzijde. 

De cover sets zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Let er bij de aanschaf op dat de oppervlakte van de covers groter moet zijn dan die van de standaard remklauwen, en dat er ruimte overblijft tussen de remklauw en het wiel. Bijkomend voordeel: de covers beschermen je remklauwen tegen vuil.

Een beetje nep...

Toegegeven: een remklauw cover set kan natuurlijk niet tippen aan het echte werk. Als iemand je bolide bekijkt en uitroept: "Lekker zeg, die dikke Brembo remklauwen!" is het behoorlijk sneu om te moeten zeggen: "Nee, het zijn kunststof covers die geen enkele waarde hebben voor de performance van mijn remsysteem." Zeg dan maar even niets en bedenk: over een tijdje heb ik echte Brembo klauwtjes bij elkaar gespaard...

" Remklauw covers monteren en sparen voor een échte big brake kit. Fake it till you make it!  "

Remklauwen verven

Helaas ziet de kenner meteen dat je leuke covers hebt gemonteerd en niet beschikt over échte Brembo remklauwen. 

Vind je remklauw covers maar niks, maar wil je je standaard remklauwen optisch toch een beetje pimpen, dan is je remklauwen verven of spuiten een goede optie. Dit is een echte 'quick fix' voor je remklauwen! Spuit ze bijvoorbeeld knalrood of felgeel en je wieltjes zien er direct al een heel stuk sportiever uit. 
remklauwen remklauwverf
Ook verven of spuiten geeft je remklauwen een echte facelift.


Meer info over je remmen? Je vindt het op Tuning-gids.nl.

Go extreme: keramische remmen 
Uit de drifting scene: rotordisc remschijven 
Maak je remmen piepvrij 
Remleidingen ontluchten: een stappenplan 
Fading herkennen en voorkomen 
Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Remmen ontluchten
Remmen ontluchten - zelf remleidingen ontluchten doe je zo
Remklauwverf
Remklauwverf - stap voor stap je remklauwen verven doe je zo
Remblokken
Auto remblokken - overzicht van remblokken en schijven
Remleidingen
Remleidingen - de voordelen van stalen remleidingen op een rijtje
Inremmen
Inremmen - nieuwe remschijven en remblokken inrem methode
Meer
Alle Auto remmen artikelen lees je hier

Ook leuk
Remmenreiniger Remmenreiniger: de multifunctionele musthave!
Fading van remmen Fading van remmen komt door te warme remschijven
Remklauwverf Geef remklauwen een kleur met remklauw verf: onze tips!
Remslijpsel verwijderen Velgen reinigen in 8 stappen: onze tips & tricks!
Remschijven afdraaien Remschijven afdraaien: meer veiligheid en comfort

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl