Home Auto alarmen Versnellingsbakslot

Een versnellingsbakslot zet je auto letterlijk vast!

Een goed alarm en een startonderbreker is écht niet meer voldoende om autodieven af te schrikken. Dieven hanteren namelk steeds meer geraffineerde technieken om je auto te stelen. Dit soort vomputer gestuurde beveiligingen worden eenvoudig 'gehackt'. Wat is het alternatief? Een versnellingsbakslot! Dit is mechanische vorm van autobeveiliging, nagenoeg onkraakbaar. We zetten de voordelen van een versnellingsbakslot op een rijtje voor je!Versnellingsbakslot

Het principe van een versnellingsbakslot is heel simpel doch zeer betrouwbaar. Je zet de versnellingspook letterlijk op slot welke vervolgens enkel en alleen via een sleutel weer ontgrendelt kan worden. De versnellingspook wordt inwendig geblokkeerd waardoor het onmogelijk is de auto te verplaatsen. Bij handgeschakelde auto's worden auto's in de achteruitversnelling ('R') geblokkeerd. Bij auto's voorzien van een automaat in de parkeerstand.('P-stand'). Wat is een versnellingsbakslot precies?
versnellingsbakslot
Een versnellingsbakslot is vrijwel niet te kraken © bearlockMechanische autoblokkade

Zoals het woord in principe al doet vermoeden is het een slot dat om je versnellingspook gemonteerd wordt. Het slot werkt volledig mechanisch en dat heeft een heel belangrijk voordeel. Tegenwoordig worden bijna alle nieuwe auto's geheel elektrisch aangestuurd. Hiermee wordt het voor dieven heel gemakkelijk gemaakt om de auto over te nemen; wanneer eenmaal het centrale besturingssysteem gehackt is, is het een fluitje van een cent om met de auto weg te rijden. Zwakke punten bekent bij autodieven

Daar komt nog bij dat dieven tegenwoordig steeds meer specialiseren in een bepaald soort auto en van dat specifieke type alle zwakke punten kennen. Zo zien we dat onder bepaalde nieuw type Duitse auto's de cijfers wat betreft diefstal enorm zijn toegenomen. Dit geeft aan dat elektronische besturing vaak nog veel te wensen overlaat.

Een versnellingsbakslot vormt geen onderdeel van het centrale besturingssysteem waardoor het voor de dief bijna onmogelijk is om deze beveiliging te omzeilen. Om deze te ontgrendelen is namelijk een sleutel nodig. Het systeem forceren is een zeer tijdrovende klus, áls het al lukt dan. Potentiële autodieven willen een auto zo snel en geruisloos mogelijk uitvoeren. Met een mechanisch versnellingsbakslot kun je dat vergeten!

Ingebouwd versnellingsbakslot
Ingebouwd versnellingsbakslot: volledig weggewerkt © Bearlock

Voor elke personenwagen geschikt

Waar vroeger met name de duurdere campers werden uitgerust met een versnellingsbakslot zien we dat tegenwoordig ook de gewone wagens kunnen worden uitgerust met een dergelijke beveiliging. Juist de gewone auto kan voor dieven heel erg interessant zijn omdat deze weer snel doorverkocht kan worden. Wanneer je dus in het bezit bent van een mooie Volkswagen Golf zou je het dus eens in overweging kunnen nemen om een versnellingsbakslot te laten aanbrengen. Het maakt immers niet uit hoe duur een auto is; wanneer hij gestolen wordt ben je doorgaans flink in de aap gelogeerd. Maak het dieven daarom praktisch onmogelijk om met je auto aan de haal te gaan en laat een versnellingsbakslot aanbrengen.  Lagere premie!

Dit is echter niet het enige voordeel dat dit slot je kan bieden. Wanneer je er voor kiest om een versnellingsbakslot in
je auto aan te brengen dan kun je daarmee ook nog eens geld ontvangen! Het is namelijk zo dat verzekeraars er een groot
belang bij hebben dat uw bolide goed beveiligd is. Wie er voor kiest om een Construct Premium versnellingsbakslot te laten
installeren kan bij sommige verzekeraars €50,- declareren.
Bearlock
Dwarsdoorsnede Bearlock © bearlock

Erkend installateur

De enige voorwaarde hiervoor is dat je het versnellingsbakslot laat installeren door een door de verzekeringsmaatschappij erkende installateur. Op deze manier kun je geld besparen. Een snelle rekensom laat al zien dat wanneer je hier een versnellingsbakslot laat installeren je bijna € 150,- kunt besparen. Installatiekosten zijn circa € 475,-. Niet voor niets raden tal van verzekeringen hun cliënten aan om een versnellingsbakslot te laten aanbrengen. De kans dat je auto dan nog gestolen wordt daalt na de installatie van een versnellingsbakslot namelijk aanzienlijk. Dit wordt door sommige autoverzekeraars beloont via een korting op de premie van de autoverzekering.


Bearlock

De marktleider op het gebied van versnellingsbaksloten is Bearlock. Dit bedrijf heeft al ruim tien jaar ervaring met het maken van hoogwaardige beveiligingsmethoden voor auto's. Sloten worden bij dit bedrijf door middel van de laatste technieken ontwikkeld. Je kunt er dus zeker van zijn dat op deze manier iedere versnellingsbakslot aan de hoogst mogelijke eisen voldoet. 

Daarnaast worden bij Bearlock de sloten altijd in nauwe samenwerking met (certificerende) keurende instanties ontworpen. Wanneer er dus nieuwe eisen aan de sloten worden gesteld is Bearlock een van de eersten die hier op in kan spelen. Dit betekent dus dat je er altijd zeker van kunt zijn dat het versnellingsbakslot aan de laatste eisen voldoet en dat je altijd het beste in huis haalt wat er momenteel op de markt verkrijgbaar is. 

Daarbij is het tevens goed om te weten dat je op ieder slot een garantie van tien jaar krijgt. Je krijgt bij Bearlock drie sleutels meegeleverd waardoor jij en zowel overige bestuurders gebruik van het slot kunnen maken. Een sleutel bij laten maken kan enkel op vertoon van het bijbehorende pasje wat ongewenst dupliceren bijna onmogelijk maakt. 


Versnellingsbakslot installeren

Wil je ook een versnellingsbakslot laten installeren? Dan kun je je wenden tot een erkend installateur. Deze zal voor jou 
op de juiste wijze een slot kunnen aanbrengen waardoor jij zich geen zorgen hoeft te maken over de vraag of je auto optimaal 
beveiligd is. Zelf een versnellingsbakslot aanbrengen is af te raden, zo niet onmogelijk. Wanneer het versnellingsbakslot goed is aangebracht hoef je niet langer meer wakker te liggen van het risico dat je auto gestolen zal worden. 


Om hi-tech dieven te slim af te zijn adviseert de politie bijvoorbeeld een ouderwets stuurslot te plaatsen.  In de jaren 80 waren dit soort beveiligingen populair, auto alarmen waren toen een schaars goed. Ondanks alle extra beveiligingssystemen op hedendaagse auto's blijkt een relatief simpele mechanische beveiliging het meest effectief!
"Knappe autodief die een auto voorzien van een versnellingsbakslot van zijn plaats krijgt!"


Goedkopere alternatieven

Er zijn ook veel goedkopere alternatieven voor een versnellingsbakslot. Dat zijn het pedaalslotstuurslot en een handremslot. Deze vallen allen onder de categorie mechanische beveiliging. Dus zijn niet te 'hacken'. Alle drie de systemen vergrendelen het pedaal,- stuur of de handrem. Voor het verlaten van de auto breng je een van de producten aan en is de kans op diefstal een stuk minder. Deze beveiligingssystemen zijn wel veel makkelijker te kraken dan versnellingsbakslot. Echter het afschrikwekkende effect is voldoende om de dieven de auto links te laten liggen.


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Alarmen
Autoalarm informatie, overzicht van alarm installaties voor in de auto
Stuur sloten
Stuurslot auto - 8 typen stuursloten nader bekeken
Disselslot
Disselslot kopen? 3 typen aanhangersloten nader bekeken
Alarm stickers
Alarm stickers - autodieven afschrikken via alarmsticker
Voertuig volgsysteem
Voertuigvolgsysteem informatie, overzicht van autovoertuig volgsystemen, het beste auto alarm.
Meer
Alle Auto alarm artikelen lees je hier
Ook leuk
Versnellingsbakslot Een versnellingsbakslot zet je auto letterlijk vast!
Stuur sloten Beste auto stuurslot? Wij vergeleken 8 typen stuursloten!
Pedaalslot Pedaalslot: als een auto alarm alleen niet genoeg is!
Radar detectors Radarverklikkers en radardetectors voor in de auto
Slotbouten Slotbouten op de autovelg; voorkom diefstal!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl