Home Auto kosten Auto verzekeringen

Informatie over de goedkoopste autoverzekeringen

Hoe oud of nieuw uw auto ook is, een goede autoverzekering is erg belangrijk. Uw kostbare auto verdient een verzekering zonder verrassingen. En voor zon verzekering wilt u vanzelfsprekend niet te veel betalen.


Autoverzekering 

De autoverzekering biedt je drie dekkingsvormen: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), Beperkt Casco (Mini-Casco) en Volledig Casco (All Risks). Je kiest de verzekering die het beste bij jouw auto past. Als het om een dure auto gaat kan de verzekeringsmaatschappij het verplicht stellen een voertuigvolgsysteem in de auto te laten monteren

auto verzekering afsluiten

Autoverzekeringen - Tips 

Als je veel accessoires of dure auto accessoires heeft let er dan bij de casco-verzekering op of die (al of niet tegen premietoeslag) onder de dekking vallen en tot welke bedragen. Sommige verzekeraars bieden keus uit diverse pakketten met verschillende verzekerde bedragen. Kijk bij een nieuwe auto in de voorwaarden goed hoe de (nieuw)waarderegeling eruit ziet. Die kan per verzekeraar behoorlijk verschillen. Soms geldt de nieuwwaarderegeling alleen voor de eerste eigenaar. Let daarop als je een jonge tweedehands auto koopt.   


Verzekeraars eisen bij veel auto's aanvullende beveiliging tegen diefstal. Neem die mee in je overweging.

Je kunt premie besparen als je vrijwillig een hoger eigen risico neemt. De juiste bepaling dagwaarde van een auto is van groot belang voor een eventuele uitkering. Houd hier dus rekening mee als je een autoverzekering gaat afsluiten.


Eigen risico afkopen?


Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om het eigen risico af te kopen. Dat kost natuurlijk wel meer premie.

Ben je jonger dan 24 jaar dan kun je het beste een verzekeraar kiezen die op dit moment voor jouw relatief voordelig is. Zodra je 24 jaar wordt, is het raadzaam om je situatie opnieuw te bekijken.

autoverzekering

Ben je onlangs 24 jaar geworden, let er dan op dat de verzekeraar een eventuele ongunstige behandeling van jongeren (tarief en inschaling) terugdraait. Trek de verzekeraar desnoods aan zijn jasje of laat de tussenpersoon dat doen.


Bij een aantal verzekeraars is de autoverzekering een onderdeel van een soort pakket: wie meer verzekeringen uit dat pakket heeft of neemt, krijgt een korting op de premie of je hoeft geen termijntoeslag te betalen als je kiest voor maandbetaling. De goedkoopste verzekeraars uit dit onderzoek kennen echter geen pakketten. De premieverschillen tussen de goedkope verzekeraars en de verzekeraars die pakketkorting bieden zijn echter zo groot dat een pakketkorting hier waarschijnlijk niet tegenop weegt.


Denk om de opzegtermijn...


Als je wilt overstappen naar een andere verzekeraar, ben je gebonden aan een opzegtermijn. Zeg je oude verzekering niet op voordat je zeker bent dat een voordelige verzekeraar je accepteert. Bij autoverzekeringen is geen sprake van acceptatieplicht. Verstuur uw opzegging bij voorkeur aangetekend.

auto verzekeringen inbraak

Het lijkt verleidelijk om een lager aantal kilometers per jaar op te geven dan je daadwerkelijk rijdt of om een andere regelmatige bestuurder op te geven als deze nog jonger is dan 24 jaar. Toch raden we dit af. Als de verzekeraar er bij schade achter komt dat u doelbewust een verkeerde opgave heeft gedaan, dan kan hij zich beroepen op verzwijging. Dat houdt in dat de verzekering nietig is. De verzekeraar zal niet uitkeren bij casco-schade. (Bij WA-schade zal de verzekering uitkeren, maar dit verhalen op de verzekerde). Bovendien wordt de verzekering opgezegd. Omdat dit soort zaken centraal worden opgeslagen, zul je grote moeite hebben om elders nog tegen aantrekkelijke voorwaarden een verzekering af te sluiten.  

Heeft u zich als starter goedkoop kunnen verzekeren, kijk dan na een aantal jaren of je niet beter kunt overstappen. Immers, elke verzekeraar beoordeelt jouw dan opgebouwde no-claim weer anders. Ook als je verhuist naar een andere regio, of als je een baan bij de (semi)overheid accepteert of wanneer je een andere auto aanschaft loont het de moeite je huidige verzekering tegen het licht te houden.

Voor ouderen (vanaf pakweg 65, 70 jaar) is het doorgaans verspilde moeite om te proberen over te stappen naar een andere verzekeraar. Je zult niet snel tegen gunstige voorwaarden geaccepteerd worden. Soms wordt vanaf een bepaalde leeftijd uw premie verhoogd. Verzekeraars zien oudere bestuurders als een groter risico.

Is de door een ander veroorzaakte schade niet te verhalen, bijvoorbeeld omdat de dader is doorgereden of niet verzekerd is, claim dan de schade bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Dit kan overigens alleen als de schade is veroorzaakt door een motorrijtuig  

 


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Auto overschrijven
Auto overschrijven - op het postkantoor auto overschrijven doe je zo!
Dagwaarde auto bepalen
Auto dagwaarde - inruilwaarde informatie, overzicht van auto taxatie
Auto schorsen
Auto schorsen - auto lang onbruikbaar?: kenteken schorsen
Vrijwaringsbewijs
Vrijwaringsbewijs - gemaakt op postkantoor bij verkoop auto
Auto reclame rijden
Geld verdienen met autorijden, je auto levert geld op!
Meer
Alle Auto kosten artikelen lees je hier
Ook leuk
Dashboard camera autoverzekering Dashboard camera houdt premie autoverzekering laag!
BPM berekenen BPM berekenen: lees hier alles over BPM informatie
Rijbewijs ophalen Rijbewijs ophalen: gemeentehuis of stadsdeelkantoor?
Inzittendenverzekering Inzittendenverzekering beschermt passagiers
Auto schorsen Auto schorsen kan geld opleveren, hier de tips

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl