Home Auto alarmen Kenteken graveren

Kenteken graveren: voorkom diefstal van je auto!

Het uitermate belangrijk om je auto goed te beveiligen tegen diefstal. Een alarminstallatie is tegenwoordig niet meer genoeg; dieven stelen vaak de autosleutels uit je huis. Een zeer nuttige tip is het graveren van je unieke kenteken in de ruiten van je auto. Het wordt daardoor een stuk onaantrekkelijker voor de gemiddelde autodief. Lees hier onze tips.


Waarom kenteken graveren?

Je vraagt je misschien af waarom het verstandig is om juist deze combinatie van letters en woorden in je autoruiten te graveren. Het kenteken is een unieke code voor elke afzonderlijke auto, vrachtwagen, motor et cetera. Het hoort zowel bij het voertuig als bij de eigenaar.

Bij ontvreemding van de auto is het daardoor gemakkelijk voor de politie om auto's op te sporen en thuis te brengen bij de originele eigenaar. Dit kan dus in potentie een hoop ellende besparen

kenteken graveren
kenteken graveren: gemarkeerde auto is minder aantrekkelijk!


Aanbevolen door politie

Politie beveelt het graveren van je autoruit dan ook van harte aan. Een crimineel zal er flink van balen als niet alleen de kentekenplaten deze code bevatten maar tevens ook in de ramen zijn geïntegreerd. Autoruiten vervang je niet zo maar, daar is een flink kostenplaatje aan verbonden. Nog niet overtuigd van het nut van je kenteken laten graveren? We sommen het even voor je op, voor de kosten hoef je het niet te laten!

De voordelen

Autoruiten graveren klinkt wellicht als een hele heisa maar eigenlijk is het een simpel klusje. Er zijn tal van voordelen te behalen en voor het gemak vind je hieronder een lijstje daarvan:

• Het wordt een stuk onaantrekkelijker voor criminelen om auto’s te stelen die aan alle kanten gegraveerd en geëtst zijn. Een nummerbord vervangen is niet echt een probleem, maar autoruiten vervangen, dat is een ander verhaal. Dat kan al gauw oplopen tot duizenden euro’s extra kosten. De autodief zal het waarschijnlijk niet in zijn hoofd halen om het überhaupt te wagen.

• Mocht je auto toch gestolen worden, dan is de kans groot dat hij terug kan worden gevonden. Wellicht ziet de dief de gegraveerde ruiten over het hoofd en kan de politie op die manier je auto herleiden tot de oorspronkelijke eigenaar.

• Het is een erg eenvoudige manier om je auto te beveiligen. Je kunt dit laten doen of zelf door een setje aan te schaffen. De kosten zullen nooit dan 30 euro zijn terwijl je voor dure beveiligingssystemen je scheel betaalt. Daarnaast wil dat helemaal niet zeggen dat je auto dan goed beveiligd is. Het is immers helaas steeds gebruikelijker voor boeven om eerst je autosleutels uit je huis te jatten om daarmee het autoalarm te omzeilen.


Kenteken graveren via etsset

Je kunt zelf snel en voordelig je eigen autoruiten graveren door een setje aan te schaffen die bestaat uit sjablonen van je kenteken, een flacon markeerpasta, een spatel en een glasplaatje om eerst te oefenen. Breng de sjablonen aan op je autoruit en smeer daar voldoende pasta overheen. Eventjes in laten trekken en dan het label verwijderen en de achtergebleven pasta
verwijderen met een doekje.
Kenteken in autoraam
Zelf kenteken in autoraam aanbrengen.

Je autoruiten zijn in no-time voorzien van je persoonlijke kenteken. Voor een optimaal effect is het aanbevolen om nooit bij extreem koude of hete dagen te etsen of bij regen en wind. Het raam dient namelijk kurkdroog te zijn.


Via straalpistool

Een andere manier om je eigen auto te beveiligen is het te laten doen bij een autodealer. De aanschaf van een autoruitgraveerset is de manier voor autobedrijven, schadeherstelbedrijven en glasspecialisten om hun klanten te helpen bij het beveiligen van hun auto. Bij een servicebeurt wordt veelal kosteloos aangeboden. Ons advies: altijd doen.

graveren via straalpistool
De auto industrie maakt gebruik van een straalpistool.

Het stralen van je autoruiten werkt wellicht nog beter dan het gebruik van etsen en hiervoor is geen bijzondere training vereist. Een koffer bestaat uit een straalpistool, straalbekers en accessoires zoals sjablonen en graveermiddel.

Microdots?

Voor een optimale beveiliging van je auto is het overwegen van microdots zeker geen slecht idee. Dit zijn minuscule plakplaatjes met een unieke code en het adres van de database. Je krijgt bij aanschaf een enorme hoeveelheid hiervan zodat je ze op alle onderdelen van je auto kunt plakken. Ze zijn alleen op te sporen met behulp van een UV-lamp of een vergrootglas.

Microdots
Microdots: 'onzichtbare' autobeveiliging.Geen visueel afschikmiddel

Volledigheidshalve: microdots zijn niet waarneembaar met het blote oog. Het heeft gèèn preventieve werking. Het helpt bij het identificeren van het voertuig/onderdeel in het geval van diefstal. Ze spoelen niet weg tijdens een regenbui of een wasbeurt en daarnaast kan je ook je spullen in huis gemakkelijk beveiligen met deze microdots. Een alarmsticker heeft deze preventieve eigenschap wèl


Autodiefstal daalt nauwelijks

Ondanks alle moderne beveiligingstechnieken die vaak bij nieuwe auto's geleverd zijn zoals het autoalarm, stuursloten en startblokkeringen, neemt de criminaliteit nauwelijks af in Europa. Alleen al in Nederland wordt er om de 2 minuten een auto opengebroken. Er is vooral sprake van georganiseerde autodiefstal in Europa en de schade daarvan is maar liefst 15 miljard euro per jaar! Je bent gewaarschuwd…

 


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Bandenspanningstabel
Bandenspanningstabel - de juiste bandenspanning voor elke auto en band
Uitlijnen/balanceren
Auto uitlijnen - auto balanceren en uitlijnen tips
Sportvelgen
Velgen informatie, overzicht van lichtmetalen velgen en sportvelgen
All season banden
Autobanden - overzicht van soorten banden: sportbanden, zomerbanden en winterbanden
Remklauwverf
Remklauwverf - stap voor stap je remklauwen verven doe je zo
Meer
Alle banden & velgen artikelen lees je hier
Ook leuk
Disselslot Wat is het beste disselslot? Wij vergeleken 3 soorten
Kenteken graveren Kenteken graveren: voorkom diefstal van je auto!
Radar detectors Radarverklikkers en radardetectors voor in de auto
Alarmen Auto alarmen, Informatie over auto alarmen
Voertuig volgsysteem Voertuigvolgsteem in de auto, beste auto alarm!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl