Home Auto kosten Pechhulp verzekering

Pechhulp verzekering: driedubbel verzekeren is zonde!

Nederlanders staan bekend als een zuinig volkje. Maar toch smijten we massaal geld over de balk als het gaat om onze pechhulp verzekering. Veel mensen zijn twee- of zelfs drievoudig verzekerd voor pechhulp… zonde van het geld!


Pechhulp verzekering

Als Nederlander krijg je gemiddeld eens in de vier jaar autopech. Elke maand krijgen meer dan 100.000 Nederlanders panne. Het grootste deel strandt wegens een weigerende startmotor (20 %), maar ook een lege accu (17 %), een lekke band (9 %), een defecte motor (8 %) en achtergelaten sleutels (4 %) zijn vaak de oorzaak van de autopech. Een pechhulp verzekering is dus zeker geen overbodige luxe!
autopech panne pechhulp verzekering
Pechhulp verzekering: geen overbodige luxe!


Stel je voor dat…

Nederlanders geven jaarlijks 50 miljard uit aan allerlei schadeverzekeringen. Veel mensen handelen emotioneel en denken: Stel je voor dat er iets gebeurt!

Een stukje zekerheid inbouwen is prima, maar je twee of drie keer voor hetzelfde verzekeren is natuurlijk onzin. Toch hebben veel Nederlanders een twee- of zelfs driedubbele pechhulp verzekering. Zonde!

3x pechhulp verzekering?

We zijn lid van de Wegenwacht of van een andere pechhulp aanbieder, zoals Route Mobiel of de Bovag. Dat is één. We vinken massaal de optie 'pechhulp' aan op de papieren van onze autoverzekering. Dat is twee. Bovendien hebben velen van ons een gratis pechhulp verzekering lopen via de dealer die onze auto in onderhoud heeft. Dat is drie!

1. Aparte pechhulp verzekering

De laatste jaren heeft marktleider ANWB er veel nieuwe concurrenten bijgekregen. Was eerst nagenoeg iedereen lid van de Wegenwacht, tegenwoordig kunnen we kiezen uit veel meer aanbieders zoals Route Mobiel, de pechhulp van de Bovag, Mondial Assistence, SOS International, National Academic en de prepaid pechhulp van Ditzo en AA-team.

Vooral de laatste twee pechhulp aanbieders kunnen een privé-rijder serieus aan het twijfelen brengen. Waarom zou je een duur lidmaatschap aangaan als je ook een prepaid tegoedbon kunt aanschaffen?

Wat kost dat?

Voor alle pechhulp verzekeringen geldt meestal: je krijgt waar je voor betaalt. Als je weinig wilt betalen krijg je een beperkte dekking en moet je vaak wat langer op de hulp wachten. Betaal je het volle pond, dan mag je er ook vanuit gaan dat je goed geholpen wordt. Wat kost wat precies? Kijk voor een overzicht van kosten en dekkingen bij verschillende aanbieders op pechhulpvergelijk.nl.



Handige pechhulp app's

De services zijn de laatste jaren flink verbeterd. Zo hebben veel aanbieders een slimme pechhulp app. Via de app op je mobiele telefoon kun je je melden, waarbij je gegevens automatisch worden doorgeseind en je locatie al via GPS wordt doorgegeven. Ook kun je vaak kiezen voor de optie om gebeld te worden, in plaats van zelf te bellen. Als jij gebeld wordt heb je geen wachttijden of hoge belkosten!

2. Bij de autoverzekering

Bij het afsluiten van je autoverzekering kun je kiezen voor de opties 'pechhulp Nederland' en/of 'Pechhulp Europa'. Heb jij deze aangevinkt? Kijk dit na. En staat er bij de polisvoorwaarden van je autoverzekering ook iets over pechhulp onder het kopje 'Hulp in het buitenland'? Misschien zit daar je buitenlanddekking ook al bij in. Checken dus!
pechhulp verzekering autopech RouteMobiel
De pechhulp app van Route Mobiel


3. Pechhulp bij de dealer

Bij een nieuwe auto, meestal tot 3 jaar oud, krijg je vaak al pechhulp van de dealer aangeboden. Die optie bij je autoverzekering aanvinken is dan overbodig, evenals een aparte pechhulpverzekering.

Heb je al pechhulp vanuit de dealer, check dan of je tevreden bent met de dekking en de voorwaarden. Zo ja, dan kun je eventueel andere pechhulp verzekeringen afzeggen.

Advies

Twijfel je of je dubbel of zelfs driedubbel verzekerd bent? Check je verzekeringspapieren eens heel zorgvuldig. Ga alle voorwaarden na. En als je dan nog twijfelt, ga dan gerust bij je verzekeraar langs met alle papieren en laat door een kenner bekijken of je oververzekerd bent.

Kleine lettertjes

Check alle voorwaarden, inclusief de kleine lettertjes. Dit kan van groot belang zijn! Heb je bijvoorbeeld een youngtimer ouder dan 15 jaar? Dan komt Route Mobiel je niet eens helpen! Krijg je bij pech wel vervangend vervoer aangeboden? Lang niet bij alle verzekeraars! Heb je een jaar vaak pech met verschillende kentekens? Dat wordt dokken! En National Academic is goedkoop, maar deze instantie knikkert je gewoon uit het systeem zodra je te vaak pech hebt. Dubbele pech dus!

Welke dekking?

De verschillende aanbieders bieden ook meerdere soorten dekking aan. Een dekking die in heel Nederland geldt, inclusief of exclusief je woonplaats, of een dekking die in heel Europa geldt.

Verwacht je wel eens de grens over te gaan? Dan is een Europa dekking verstandig. Wil je ook hulp krijgen als je pech krijgt in je eigen woonplaats, of kun je jezelf dan wel redden? Wil je het hele jaar gedekt zijn, of alleen een bepaalde periode? 
pechhulp verzekering autokosten
Let op de kleine lettertjes, betaal niet teveel!

Advies

Voor gezinnen is een pechhulp verzekering met voertuigdekking vaak de beste optie. Op deze manier is je gezinsauto verzekerd, wie er ook in rijdt: jij, je partner, de oppas, opa, oma of misschien wel je oudste zoon. De wagen is dan gewoon altijd gedekt. Een persoonlijke dekking dekt slechts één persoon, maar wel in welke auto dan ook.

Europa dekking

Kies altijd voor een Europa dekking als je wel eens buiten Nederland rijdt. Pech in het buitenland valt vaak niet mee: de taal is anders, er zijn meestal geen familieleden of vrienden in de buurt om je te helpen en er gelden vaak andere regels.  

Pech in het buitenland

Pech vlak voor of na een tolpoortje kan bijvoorbeeld erg lastig zijn. En wanneer word je wel of niet weggesleept? In Frankrijk moet je de sleepkosten direct betalen als je niet verzekerd bent. En dat kan oplopen tot in de honderden euro's!
"Autopech is erg. Maar 'panne de voiture' is nog veel erger... Controleer je Europa dekking, voor je op reis gaat! "

Autopech: en dan?

Goed, je verzekering is in orde. En dan gebeurt het: je krijgt pech onderweg. Natuurlijk heb je je pechset bij je. Maar wat moet je precies doen? Wij zetten het voor je op een rijtje:

• Zet de alarmlichten aan
• Parkeer op de vluchtstrook, pechhaven of zo rechts mogelijk op de weg
• Zet de motor af
• Verlaat de auto. Trek, indien aanwezig,  een veiligheidsvest aan.
• Plaats de gevarendriehoek 30 meter achter de wagen (100 meter op de snelweg)
• Informeer de hulporganisaties, liefst via de praatpaal
• Was er een ongeval en zijn er gewonden? Verleen eerste hulp
• Wacht op hulp op een veilige plek

Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Bandenspanningstabel
Bandenspanningstabel - de juiste bandenspanning voor elke auto en band
Uitlijnen/balanceren
Auto uitlijnen - auto balanceren en uitlijnen tips
Sportvelgen
Velgen informatie, overzicht van lichtmetalen velgen en sportvelgen
All season banden
Autobanden - overzicht van soorten banden: sportbanden, zomerbanden en winterbanden
Remklauwverf
Remklauwverf - stap voor stap je remklauwen verven doe je zo
Meer
Alle banden & velgen artikelen lees je hier
Ook leuk
Inzittendenverzekering Inzittendenverzekering beschermt passagiers
accessoires autoverzekering Hoe én waar verzeker je auto accessoires het optimaal?
Vrijwaringsbewijs Vrijwaringsbewijs: je bent geen auto eigenaar meer
Pechhulp verzekering Pechhulp verzekering: driedubbel verzekeren is zonde!
Kentekencard Kentekencard: handzaam en behoorlijk fraude-proof

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl