Home Interieur styling Cruisecontrol

Cruisecontrol, voordeliger autorijden

Als je lekker ontspannen wilt autorijden, zonder constant je voet op het gaspedaal te houden, dan is cruise-control een uitkomst.

Cruisecontrol inbouwen

Met de elektronische snelheidsregelaar houd je altijd een vaste snelheid aan en bovendien is het apparaat nog goed voor het mileu Ún je portomonnee ook!

Met een cruise-controlsysteem leg je de snelheid die je op een bepaald moment rijdt vast met de bediening op het dashboard, de stuurkolom of midden arm console. Vervolgens haal je je voet van het gaspedaal en hoef je nog maar twee dingen te doen: het verkeer om je heen een beetje in de gaten houden en eventueel afremmen.

cruisecontrol

Comfortabeler autorijden

Heel eenvoudig en ontspannend dus en bovendien goed voor het milieu: uit onderzoek blijkt dat met gebruik van cruisecontrol de uitstoot van schadelijke gassen wordt beperkt, omdat het een brandstofbesparing van vier tot tien procent oplevert. En een brandstofbesparing merk je in je portemonnee, omdat je minder vaak hoeft te tanken.Prijsklasse

Cruise-control zit vaak standaard bij auto's in de duurdere prijsklasse ingebouwd, maar het systeem is ook online te bestellen.

Wanneer je een speciaal voor jouw auto ontwikkeld model wilt hebben, moet je even bellen of mailen. De universele systemen zijn direct te bestellen en variŰren in prijs van 299 tot 429 euro. Bij dit laatste systeem bedien je de cruise-control via infrarood-signalen en kun je je handen aan het stuur houden.  

cruise control inbouwen

Achteraf inbouwen

Het achteraf inbouwen van een cruise control wordt hierdoor nog makkelijker. Door de universele toepassing van de VDO cruise control is overbouw in het volgende voertuig mogelijk. Ondanks dat vele voertuigen tegenwoordig zijn uitgevoerd met een drive by wire systeem

(een elektronisch gaspedaal) is het monteren van een cruise control in vele gevallen toch mogelijk.  

Rijden zonder uw voet op het gaspedaal. In een ontspannen, comfortabele zithouding in de autostoel afstanden afleggen met een gelijkmatige snelheid die u zelf verkiest. Aanhouden van de voorgeschreven snelheden voorkomt snelheidsovertredingen.

Door de gelijkmatige snelheid is een brandstofbesparing van 10% mogelijk


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Carbonfolie/looks
Carbon look auto interieur - dashboard, autospiegels een carbon-desgin geven
Automatten kopen
Automatten kopen: pasklaar of toch universeel?
Dashboard styling
Dashboard informatie, overzicht van tuning van dashboards
Middenarmsteun
Middenarmsteun - middenarmsteun en armsteun voor in de auto
Sportsturen
Sportsturen - overzicht van racesturen en sportsturen
Meer
Alle Interieur styling artikelen lees je hier

Ook leuk
Telefoonhouder auto Wat is de beste auto telefoonhouder? Wij vergeleken er 4
Stuurhoezen Stuurhoes: betere looks, meer comfort meer grip!
Cruisecontrol Cruisecontrol, voordeliger autorijden
Autostoelhoezen Autostoelhoezen: geef je autostoel een make-over
Airco/climate control Informatie over auto airco & climate control

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl