Home Auto styling Tankdoppen

Geef je tankdop een upgrade

De standaard tankdop is doorgaans in één kleur gespoten. Beetje saai natuurlijk, er zijn aluminium tankdoppen, maar ook stickers die je over je bestaande tankdop heen plakt. Lees hier wat het beste voor je is!

Inbouw race tankdop

Je kan zelf een race tankdop ingebouwen. je kan ze kopen voor ongeveer 125,- Euro per stuk. Gek genoeg moet je de vultrechter er los bij kopen. je hebt 2 verschillende manieren gebruikt voor montage.

De carrosserie loopt bij de vulopening rond. De dop open laten, alleen de zijkanten zul je moeten bijschuren.

Aluminium tankdop
Geef toe; ziet er beter uit dan de plastieken variant!

 

Passen maken

De opening in de carrosserie zul je wellicht iets moeten bewerken om het mooi passend te maken. De vultrechter is vervolgens met glasvezelplamuur gefixeerd in de auto.

De tankdop ligt iets verzonken t.o.v. de carrosserie. Let op: de diameter van de trechterhals is soms groter dan die van de tankaansluiting.

Vervolgens worden de 50mm lange verzonken M5 RVS imbusboutjes met borgmoeren gebruikt om de buitenring en vultrechter aan elkaar te monteren. Let op dat je hiervoor maar 4 of 5 korte inbusboutjes voor lange hoeft te vervangen.

De posities van de boutjes op de carrosserie aftekenen en doorgeboren. De draadeinden van de boutjes gaan hier doorheen en zijn vastgezet met M5 carrosserieringen en borgmoeren.

Tankdop foto

Tankdop sticker

De snelste en goedkoopste manier om die duffe tanktop iets flitsender te maken. Er zijn universele stickers en merk & type gebonden varianten. Ga je voor de universele variant? Meet dan eerst even de diameter van je tankdop voor dat je er eentje koopt. Beetje zonde als deze te groot of te klein is.

Een sticker op je tank dop geeft je niet de niet de luxe, sportieve uistraling van een aluminium race tankdop. Op termijn bestaat ook de kans dat de sticker, door weersinvloeden, zijn hechtvermogen verliest.  

Tankdop vastgevroren

Bij ijzel en bevroren sneeuw situaties kan de tankdop vastgevoren raken. Dus, wat doe je dan? Sta je dan met een bijna lege tank bij het tankstation. Ontdooien is dan opeens een gevaarlijke klus, denk aan de ontvlambaarheid van de bezine in te tank...

Verkeerde bezine getankt?

Ja het komt voor, tankklep open, en tanken maar. Vervolgens kom je er aan het einde van de tankbeurt kom je er achter dat je de verkeerde benzine getankt hebt. En dan ben je écht verder van huis.

Soorten tankdoppen:

1) Sparco tankdop aluminium gepolijst, passend i.c.m. Sparco vultrechter. Geen geknoei met niet passende stickers.
2) Sparco tankdop aluminium geanodiseerd (mat), passend i.c.m. Sparco vultrechter. Weer geen geknoei met niet passende tankklep stickers.
3 ) Tankdop aluminium universeel. Passend voor alle auto´s i.c.m. inbouwset rond of recht. 


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Ramen tinten
Ramen tinten - overzicht van raamfolie en tintfolie mogelijkheden
Carbonfolie/looks
Carbon look auto interieur - dashboard, autospiegels een carbon-desgin geven
Stickers/emblemen
Autostickers - overzicht van raamstickers en autostickers
Claxon en luchthoorn
Claxon upgrade? Een luchthoorn iets voor je?
Auto spiegels
Auto spiegels - overzicht van auto spiegels en sportspiegels
Meer
Alle Auto styling artikelen lees je hier
Ook leuk
Motorkap gasveren Gasveren op je motorkap; praktisch en stijlvol
Stickerbomb Stickerbomb: eenvoudig, goedkoop én gedurfd!
Bodykits Bodykits en spoilersets geven de auto tuning-look
Carbonfolie/looks Auto interieur een carbon look geven
Tuning bumpers Bredere bumpers, auto tuning op zijn best

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl