Home Auto styling Motorkaphaken

Motorkaphaken op de motorkap: praktisch & handig

Als autosportliefhebber herken je ze meteen; motorkaphaken. Een motorkaphaak maakt het mogelijk de motorkap snel en verzekerd af te sluiten. Met 200 km/h een openslaande motorkap is natuurlijk geen optie. Voor jou op straat geeft het net die extra rally look!


Bonnet pins

Worden ze ook wel genoemd. Een motorkaphaak heeft een aantal varianten:

Ruberen motorkaphaken

De sluitingen zijn van een elastisch rubber. Voordeel: Gemakkelijk in het gebruik. Nadelen zijn dat deze nogal groot zijn. Op termijn is het mogelijk dat de metalen delen gaan snijden in het rubber.

Motorkaphaken
Motorkaphaak, bekend van rally en autorace


Metalen motorkaphaken

Dit zijn de meest geziene varianten. Uitgevoerd in diverse kleuren, en dat wil je natuurlijk als tuner! Sluiting gaat middels een veiligheidspin. De functie van motorkaphaken? Snel van buitenaf de motorkap openen! Bijkomend voordeel; bij een licht touché met een voorwerp is de kans dat de motorkap loskomt een stuk minder. De race en/of rally rijder kan z'n weg vervolgen met een veel kleinere kans dat de motorkap opeens van de auto afvliegt.


Motorkaphaak in motorkap

Dit is de nieuwste ontwikkeling, deze worden in de motorkap verwerkt. Dit heeft een aantal voordelen. Gunstigere aerodynamica en je komt er zeker mee door de APK keuring. de voorgaande twee versies worden op de motorkap geplaatst. In tegenstelling tot de variant op dit plaatje wordt de 'verwerkte' variant dus in de motorkap gemonteerd in plaats van erop.

Motorkap haken
Verzonken motorkaphaak


APK keuring

Een APK keurmeester Kan je auto afkeuren i.v.m scherp uitstekende delen. Oplossing is dan ze voor de APK af te schermen met rubberen flapjes.

Rally auto's

Net als bij de rally auto's, die mogen tenslotte ook over de openbare weg. Ze worden standaard in zwart geleverd, maar je kunt ze makkelijk spuiten in de kleur van je auto. 

Bonnet pins
Rubber vs. metaal
Rechstreeks vanuit de racerij Voordeel van motorkaphaken is dat de monteurs zeer snel de motorkap kunnen openen. En daarna weer dichtdoen en borgen. In een personen auto moet de motorkap vanuit de bestuurdersstoel geopend worden. Dit gebeurt meestal via een trekpin links onder het stuur.
"Motorkap snel open en dicht. Via de borging weet je zeker dat de kap op zijn plek blijft."

Sticker-variant

Er zijn ook uitvoeringen die je op de motorkap kunt plakken. Dit gaat via dubbelzijdige tape. Het spreekt voor zicht dat dit alleen een show functie heeft. Voor de APK verwijder je ze dan eenvoudig. Als je dan toch met de motorkap bezig bent, wel eens motorkap gasveren, motorkap roosters of een motorkapspoiler overwogen?


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Ramen tinten
Ramen tinten - overzicht van raamfolie en tintfolie mogelijkheden
Carbonfolie/looks
Carbon look auto interieur - dashboard, autospiegels een carbon-desgin geven
Stickers/emblemen
Autostickers - overzicht van raamstickers en autostickers
Claxon en luchthoorn
Claxon upgrade? Een luchthoorn iets voor je?
Auto spiegels
Auto spiegels - overzicht van auto spiegels en sportspiegels
Meer
Alle Auto styling artikelen lees je hier

Ook leuk
Sideskirts Sideskirts - stijlvoller en sportievere uitstraling creëren
Zonneband Zonneband op je raam met clubnaam of logo
Spatlappen Spatlappen voorkomen vuiligheid op je auto!
Spiegelkappen Chromen spiegelkappen, of een carbon spiegelkap?
Gas Pods Gas Pods zijn fun én functioneel: brandstof besparen!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl