Home Onderhoudsbeurt Auto roest verwijderen

Auto anti roest behandeling, verwijder auto roest zelf

Het is heel goed mogelijk om een bestaande (oudere) auto effectief tegen verder doorroesten te behandelen. Het belangrijkste is natuurlijk het verwijderen van reeds gevormde roest. Dat doe je het beste met een staalborstel. Lees hier enkele tips en adviezen om roestvorming te verwijderen.Roest verwijderaar auto
 

Waar roest makkelijk bereikbaar is kan met schuurpapier het grootste deel van de roest verwijderd worden. Ook na het schuren blijft er altijd wel roest zitten in putten of naden, die moeilijk te verwijderen is. Vervolgens wordt Fertan opgebracht. Deze lost de roest chemisch op en reduceert dit tot stof. Fertan laat vervolgens een zinklaag achter op het blanke staal.
Anti roest behandeling auto
Hier is het helaas al te laat...

Anti roest behandeling

De met Fertan behandelde oppervlakken zijn overigens zonder verdere behandeling, minstens een half jaar volledig beschermt tegen roest. Voorkomen is beter dan genezen, dus onderhoud je autolak. Voorkom roest om de voorruit heen...Vaak is de afdichting tussen de raamsierlijst en/of rubber niet goed meer, vooral bij oudere auto's. Werp op deze plekken zo nu en dan een blik. Hoe eerder je roestvorming ziet aankomen hoe kleiner de ingreep.


Portier en bumper delen

Het gevolg is dat soms de raam/dakstijl onder de lijst of rubber doorroest. Om dit tegen te gaan of als het soms al door geroest is. Kijk maar eens aan de onderkant van de deur, het is daar altijd vuil en nat. Vaak roest de omgefelsde rand al een beetje. Door dit onderstaande te doen zul je versteld staan van het effect op de lange duur Omgefelsde randen van deuren zijn bijna altijd met een PVC kit randje bedekt. Het probleem hiervan is dat PVC hard wordt en daardoor porreus wordt. Aangezien het daar altijd vochtig is ontstaat daar na een aantal jaren roest.

Roest oplosser auto
Roest is ook vaak te vinden achter bumper delen.

Anit roest tips

Veel roest komt naar voren tijdens APK keuring roest voorkom je o.a. door regelmatig een grote onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.

Al heb je maar n keer in de pekel gereden of je weet het niet zeker, doe dan het volgende. Ga na de pekel periode in de regen rijden. Misschien lijkt dit vreemd maar doordat de waterdamp die dan ontstaat onder je auto, en vooral in en voor de motorruimte, wordt de pekel door de waternevel verdund en is dan uiteindelijk verdwenen.

Doe dit wel met beleid. Je kan ook met een waterstraal met sproeikop gebruiken om alles goed schoon spoelen. Ook niet de lak en wielkasten vergeten. Er is geen hoge waterdruk voor nodig. Doe dit wel op een auto wasplaats.

Deurruit soepel open en dicht draaien

Draai de deurruit helemaal naar beneden en smeer voorzichtig de ruitgeleider in met vaseline, Draai enkele keren de ruit omhoog en naar beneden, smeer evt. de geleider nogmaals in.

Roest kun je zelf voorkomen, of herstellen auto roest verwijderen. Je volgt dan een auto reparatie en klaar is Kees!

 


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Motorolie
Olie verversen - motorolie en de juiste olie soorten voor de auto
Uitlaat reparatie
Auto uitlaatreparatie tips: z repareer je zelf je uitlaat.
Interieurfilter
Interieurfilter vervangen: hoe en wanneer?
Olie peilen
Olie peilen? In 9 stappen het oliepeil controleren
Distributieriem
Distributieriem informatie, diverse soorten en merken auto distributie riemen
Meer
Alle Onderhoudsbeurt artikelen lees je hier

Ook leuk
Autoschade herstel Autoschade en autoherstel; waar moet je op letten?
Auto poetsmiddelen Handige tips voor en poetsen en wassen van auto's
Carterpan Functies carterpan: afsluiting onderblok & koeling olie
Oliefilter vervangen Oliefilter tijdig vervangen voorkomt motorschade
de auto alleskunner: WD 40 WD 40: het super smeermiddel voor alle auto klussen

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl