Home Blog

Archief voor 'Interieur'

Met stijl je ramen openen via schromen raamslingers

Gepost op 20-03-2012 door Mart in Interieur, Auto interieur
Aluminium raamslingers zijn de ideale oplossing voor het vervangen de de standaard raamslingers die er niet uit zien. Ziet er direct top uit, wedden dat je tevreden bent na montage!

Aluminium raamslinger

Maak een onderscheidende look. De alumimium slingers zijn in diverse kleuren beschikbaar. Worden vaak in een set geleverd door de 3 adapters zijn de raam slingers 99% passend op elke auto te maken.

Geen duf gedoe

Geef toe: een plaatje zegt meer dan 1000 worden. Ziet er toch 10x beter uit dan zo een plastiken fabrieks af variant?!


Geef toe: zo een aluminium set fleurt het auto interieur op!

Meterhouders: in een oogopslag je motorwaarden!

Gepost op 18-03-2012 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Als je je auto motor getuned hebt, of je hebt plannen daarvoor is het raadzaam om eens over aanvullende metersets na te denken. Naast het feit dat de meters belangrijke motor-informatie geven, staat het ook nog eens strak.

Metersetshouder

Als je meters wilt gaan inbouwen is het raadzaam van te voren na te denken waar je meter(s) wilt gaan plaatsen. De meest voor de handliggende plekken zijn langs het raamstijl en op of in het middenconsole.

3 voudige meterhouder

In deze meterhouder kun je 3 meters inbouwen. Let dan wel op de diameters van de tellers. De meest gangbare meter-maten zijn 52MM en 60MM en worden vaak op de raamstijl gemonteerd


Meterhouderset voor 3 meters. Montage gaat op raamstijl.

Auto interieur een carbon look geven

Gepost op 16-03-2012 door Mart in Interieur, Auto interieur
Met onze dashboard stylingsproducten geef je een standaard auto dashboard een strakke tuning race look. De prijzen vallen tegenwoordig reuze mee. Er zijn diverse stylingssets, die je prima zelf kan monteren!


Carbon look maken

Het mooie van carbon look folie, is de mogelijkheid om mensen voor de gek te houden, met een carbon patroon onder de zeer hoge glans van de folie.

Tribals & deurstickers

En daarna maak je je auto nog kompleter door het aanbrengen van tuning-stickers op de auto Helemaal in zijn nu ook de zgn. deurstickers. Stel zelf je eigen combinatie van tuninglogo's samen!


Een carbon uiterlijk kan je zelf maken.

Sportsturen en racesturen liggen beter in je hand

Gepost op 15-03-2012 door Mart in Interieur, Auto interieur
Als je toch bezig bent met het tunen van je heilige koe, heb je natuurlijk niets aan het standaard stuur dat erin zit. Dat grote, saaie, zwarte ding moet eruit! En daarvoor in de plaats moet een licht, liefst felgekleurd sportstuur dat lekker in de hand ligt!

 

Sportstuur

Voor 75 euro verbeter je al het stuurgevoel en de uitstraling van je cockpit. Wil je echt kwaliteit zul je de portemonnee moeten trekken. Voor de wat meer extreem grip gevende sturen is Sparco een goed merk. Ook met de OMP-sturen sla je geen verkeerd figuur. Beiden hebben hun sporen verdient in de racerij


Een sportstuur: betere houvast en looks!

Informatie over auto airco & climate control

Gepost op 07-03-2012 door Mart in Interieur, Auto interieur
Steeds meer automobilisten hebben een airco in hun auto. In de zomer houdt de airco de auto koel. In de winter voorkomt de airco beslagen ramen. Lees hier de tips voor milieubewust airco gebruik.


Airco van groot belang 

Uit onderzoek blijkt dat een koele automobilist zich beter kan concentreren en een hoger reactievermogen heeft. Minder positief zijn de gevolgen voor het milieu. Zeker bij slecht onderhoud.

Bespaar milieu

Om de milieuschade te minimaliseren is goed onderhoud van de airco een vereiste. Goed onderhoud is niet alleen een milieuzaak, maar ook een zaak voor uw portemonnee.


Airco in de auto, gebruik 'm verstandig.
Middenarmsteun voor extra comfort
Gepost op 02-03-2012 door Mart in Interieur, Middenconsole

In de meeste luxere automodellen zit hij standaard: de middenarmsteun. Deze armleuning bevindt zich zoals de naam al zegt in het midden van de auto, tussen de stoel van de bestuurder en de stoel van de voorpassagier. De middenarmsteun geeft net dat beetje extra comfort onder het rijden. Maar dat is niet alles. Zon armleuning staat ook nog eens mooi en biedt bovendien extra opbergruimte. De mogelijkheden worden steeds uitgebreider; zo zijn er zelfs al middenarmsteunen verkrijgbaar die je drankje koel houden!
 

Veilig opgeborgen

Moet je een lange reis maken, dan is het wel zo prettig als je arm kan steunen op de middenarmsteun. Dit verlicht het sturen en geeft je arm wat rust. Maar ook voor korte ritjes is de armsteun naast je stoel heel praktisch. De meeste middenarmsteunen beschikken namelijk over een klep die je omhoog kunt doen, zodat er een ruimte ontstaat waarin je bijvoorbeeld je zonnebril of portemonnee veilig kunt opbergen. Niemand met kwade bedoelingen die ziet wat zich in jouw middenarmsteun schuilhoudt. Maar ook je favoriete koeken, je iPod of visitekaartjes kun je er prima in opbergen.


Een steuntje onder de armen is maximaal comfort
Stuurknop op stuur mag, mits een medische reden!
Gepost op 22-02-2012 door Mart in Interieur, Auto interieur
Een stuurknop kan een handig hulpmiddel zijn bij de besturing van een auto. Niet elke bestuurder mag gebruik maken van een stuurwielknop. Enkel een bestuurder met een aantekening in het rijbewijs. Het 'hoe en waarom' lees je hier.


Stuurknop

Zo nu en dan heb je vast wel eens een stuurknop in een personen auto gezien.

Als een bestuurder een bepaalde lichamelijke beperking heeft kan het een uitkomst zijn.

Uitgangspunt is dat de bestuurder de auto veilig kan besturen. Via de knop of bal kan met minder moeite het stuur gedraaid worden.


Stuurknop is handig, maar er is vrij strikte regelgeving!
Head up display: informatie op binnenkant autoruit
Gepost op 21-02-2012 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Head-Up Display toont o.a. snelheid, toerental en navigatie informatie op het voorraam. Het zicht bij dag is net zo goed als in het donker. Grote voordeel is dat je continue zicht op de weg hebt.

Head-Up Display

Een head up display is een systeem dat voertuig informatie op het voorraam projecteert.

De bestuurder hoeft geen seconde de ogen van de weg halen. Er hoeft dus niet 'even' naar de tellers op het dashboard gekeken te worden. Op de Autobahn is dat zeker geen overbodige luxe.

1 seconde...

Is het erg dat je 1 seconde niet op de weg kijkt? Nou, in sommige gevallen wel.

Van straaljager in auto

Het systeem wordt al jaren gebruikt in de luchtmacht. Op het cockpitraam van helikopters en straaljagers wordt informatie getoond. Elke seconde telt. Straaljagers halen 1600 k/m per uur, da's 600 meter per seconde!


Dashboard verlichting: de mogelijkheden op een rijtje
Gepost op 18-02-2012 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Je kan je dashboard ook aanpassen om het er een beetje sportief te laten uitzien. De goedkoopste oplossing zijn een aantal tuning stickers die je over je dashboard plakt.


Dashboard verlichting

Er zijn ontelbare kleuren te vinden, dus de tuner zal zeker zijn smaak vinden tussen ons grote aanbod. Laat je dashboard er sportief uitzien via carbon look stickers.

Een andere oplossing is een dashboardfolie, deze folie knip je zelf op maat. Als je ook je wijzerplaten nog aanpast door een gekleurd exemplaar, krijg je wel een heel sportief dashboard. Er is ook raamfolie om je ramen te tinten. Daarnast zijn er pasklare oplossingen. Deze mallen plak je eenvoudig over je dashboardpanelen heen. Kind kan de was doen.


Geef je auto interieur meer uitstraling!
Shift light voor het optimale schakelmoment
Gepost op 15-02-2012 door Mart in Interieur, Metersets en instrumenten
Shift lights vormen vaak onderdeel van een meterset. Het zijn LED lampjes die aangeven wanneer je dient te schakelen. Natuurlijk leuk om indruk op je vrienden mee te maken, maar het beschermt ook je motor tegen het maken van te hoge toeren. We leggen het je uit!

Shift light indicator

Ook wel schakellamp genoemd. Vaak bestaat het uit een shift light en toerental begrenzer.

Allereerst zal de shift light 1 voor 1 oplichten, daarna schakelt de toerenbegrenzer in. Dit is per motor in te schakelen voor V4, V6, V8, V10 en V12 motoren met bobines.

Dit betekent dat je bijv. de eerste LED laat branden op 5.500 rpm en de vierde LED op 6.000 rpm.


Shift lights geven het optimaleschal moment aan.
Handremhoezen en handremhandvat 'customizen'
Gepost op 05-02-2012 door Mart in Interieur, Middenconsole
Het Vervangen van de standaard handrem hoes in je auto voor een 'aftermarket' variant is een geweldige manier om de look en feel van een auto-interieur aan te passen.


Handremhoezen

Als jij je interieur een groen tint hebt gegeven, wel eens gedacht aan een iets aangepaste handrem.

Deze handbrake covers zijn in vrijwel alle kleuren te verkrijgen. Handrem aantrekken, oude behuizing of handremhoes verwijderen, en vervolgens laat je de nieuwe over de handrem glijden.


Handremhoes & handremhandvat combinatie
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl