Home Auto styling Zijwindschermen

Zijwindschermen: frisse lucht Ún fraaiere uitstraling

Rijdend over het zinderende asfalt kan het behoorlijk warm worden in de auto. Dan is het lekker als het raampje even naar beneden kan. Zeker als je de airco niet altijd continue aan wilt hebben. Maar dat verschrikkelijke geruis van de wind... alsof er een orkaan door je bolide raast! Dan toch maar liever dicht, dat raam. Liever badend in je eigen zweet dan doof door de wind. Gelukkig zijn er zijwindschermen! Met zijwindschermen heb je altijd frisse lucht in de auto, zonder de nare bijeffecten die een open raam met zich mee kan brengen. Monteren van deze stijlvolle wind deflectors is bovendien een fluitje van een cent.

Altijd frisse lucht

Zijwindschermen, winddeflectors, windgeleiders, zijraamspoilers - vier termen die naar hetzelfde verwijzen, namelijk naar die handige en stijlvolle 'afdakjes' aan de bovenkant van je portierramen. Dankzij deze zijwindschermen kun je onder alle weersomstandigheden je raam een stukje naar beneden draaien om wat frisse lucht binnen te laten. Of de lucht nu trilt van de zomerse hitte of in stukken wordt gescheurd door regen of sneeuw - je hebt geen last meer van windgeruis, geluid, tocht en inregenen.

zijwindschermen
Zijwindschermen geven je auto een 'frisse' look

Multifunctioneel

Daarmee is de koek nog lang niet op. Zijwindschermen zijn voorwaar zeer multifunctioneel. Met de toevoer van frisse lucht verbeteren ze ook de luchtcirculatie in de auto. Hiermee zijn beslagen ruiten binnen no time weer glashelder. Super handig! Tegelijkertijd zorgen ze op deze manier voor een prima afzuiging. Dit is vooral goed nieuws voor de rokers onder ons: de rook blijft niet in de auto hangen. Sportieve look

Dat brengt ons meteen bij het volgende punt: zijwindschermen zijn niet alleen, om alle redenen die zojuist genoemd zijn, heel erg handig, ze voorzien je auto ook nog eens van een super strak en snel uiterlijk, die zeker in combinatie met een bodykit grote indruk zal maken op je medeweggebruikers. Zowel superfunctioneel dus, als supervet, die zijwindschermen. Als je het geheel echt naadloos bij je auto wilt laten aansluiten kun je de winddeflectors ook nog eens in de kleur van je auto spuiten - of laten spuiten. Een absolute must voor de echte tuner!


Voor elk merk en type auto

Voor elk merk en elk type auto zijn er zijwindschermen verkrijgbaar. Let hier dus wel op bij de aankoop: niet alle zijraamspoilers zijn geschikt voor iedere auto. Het gaat hier om maatwerk! Zorg ervoor dat je schermen aanschaft die bij jou auto passen. Zijwindschermen zijn doorgaans in drie verschillende sets verkrijgbaar: per 2 voor je voorportieren, per 2 voor je achterportieren, of een complete set van 4 stuks voor zowel voor- als achterportieren. Overigens kun je over het algemeen beter voor nieuwe gaan dan voor tweedehands: deze zijn in de meeste gevallen gek genoeg een stuk duurder. 

zijwindschermen voor en achter
Het monteren van zijwindschermen is een kwartiertje werk. Met het voorportier zul je waarschijnlijk iets langer bezig zijn dan met het achterportier.


Zijwindschermen op maat

Kun je de juiste wind deflectors voor jouw auto niet vinden? Niets aan de hand! Er zijn gelukkig bedrijven die zijwindschermen voor je op maat kunnen maken. Een voorbeeld zijn de zijraamspoilers van AVS. Deze zijn bovendien van heel hoogwaardige kwaliteit; ze zijn goed bestand tegen UV-straling, worden uitermate stevig bevestigd en zullen niet snel beschadigd raken door opspattende steentjes en ander vuil. Mocht dit onverhoeds toch gebeuren, dan is dat geen ramp. Op de zijwindschermen van AVS zit namelijk een levenslange garantie. Uiteraard zijn deze op maat gemaakte schermen wel iets duurder dan het fabriekswerk, maar in verhouding valt het prijsverschil nog erg mee. Je krijgt er sowieso een betere kwaliteit voor terug.


Makkelijk zelf monteren

Windgeleiders kun je makkelijk zelf in je portier aanbrengen. Het is een klusje waar je nog geen kwartier mee bezig bent. Zoals altijd willen we je wel op het hart drukken zorgvuldig te werk te gaan. Een simpele montage is natuurlijk geen excuus om gehaast te werk te gaan. Het is geen race tegen de klok. 

zijwindscherm op auto
Veel tuners spuiten de zijwindschermen.


Montage in 7 stappen

Voor het installeren van de schermen heb je niets anders nodig dan de deflectorsset - en dus je volledige geduld en aandacht. Volg nu de volgende 7 stappen (dit voorbeeld geldt voor de ramen van het voorportieren):

1. Draai het raampje waarin je het scherm gaat plaatsen helemaal naar beneden en haal de tochtstrip los uit de deur. De tochtstrip is dat stuk rubber waar het raam in verdwijnt als je hem weer dicht zou draaien.2. Haal de rubberen strip los langs de volledige bovenkant van het raam en langs het bovenste gedeelte van de zijkant van het raam. Onder geen beding haal je de strip los langs de onderkant van het raam!


3. Bevestig nu met je ene hand het zijwindscherm op de juiste plaats, terwijl je met de andere hand de tochtstrip weer terug duwt, beginnend bij de zijkant van het raam. Als het goed is moet dit terugplaatsen van de rubberen strip aan de zijkant gemakkelijk gaan.


4. Nu kun je de strip terugplaatsen aan de bovenkant van het raam. Begin aan de kant van de zijspiegel. Dit zal weliswaar wat lastiger gaan, maar dit is wel de methode die wordt aangeraden door de meeste fabrikanten. Het is lastiger omdat de plaats waar je het rubber terug moet duwen nu gedeeltelijk bezet is door de windgeleider; je zult dus even wat kracht moeten zetten. Als je er wat langer over nadenkt is dit echter helemaal geen probleem: doordat je de strip goed stevig aan duwt, zal de deflector meteen goed vast zitten. 


5. Duw de strip nu goed vast in de hoek tussen de bovenkant en de zijkant van het portierraam. Zorg ervoor dat de strip niet draait of knikt tijdens het terugduwen; anders kan het raam niet meer dicht. Houd de strip dus voortdurend goed strak. 


6. Draai het raam nu minstens een keer of twintig open en weer dicht zodat de rubberen strip goed past met het raam en de deflector. Als het raam toch niet helemaal goed dichtgaat, moet je meestal een paar weken wachten voordat de installatie helemaal perfect is en alles weer naadloos past.
zijwindscherm installatie
Trek nooit de tochtstrip uit de onderkant van het raam!


7. Het installeren van de schermen bij de achterportieren gaat een stuk makkelijker; je hoeft hier immers alleen het rubber van de bovenkant los te maken. Voor de rest volg je precies dezelfde stappen als hierboven. Het terug duwen zal heel wat minder problemen opleveren. 
" Nooit meer last van een razende orkaan door je auto! "

Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Ramen tinten
Ramen tinten - overzicht van raamfolie en tintfolie mogelijkheden
Carbonfolie/looks
Carbon look auto interieur - dashboard, autospiegels een carbon-desgin geven
Stickers/emblemen
Autostickers - overzicht van raamstickers en autostickers
Claxon en luchthoorn
Claxon upgrade? Een luchthoorn iets voor je?
Auto spiegels
Auto spiegels - overzicht van auto spiegels en sportspiegels
Meer
Alle Auto styling artikelen lees je hier
Ook leuk
Booskijkers Booskijkers op koplampen monteren
Spatbordverbreders Via spatbordverbreders een bodykit look!
Sidebars Stootbalken beschermen je auto en staan stoer!
Zonneband Zonneband op je raam met clubnaam of logo
Gas Pods Gas Pods zijn fun Ún functioneel: brandstof besparen!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl