Home Gereedschap Automover

Automover: verplaats auto in krappe ruimtes

Een Automover maakt het verplaatsen van een auto in een garage, stalling, of zelfs een showroom supermakkelijk. Zonder hulp is er erg lastig een auto te verplaatsen in een kleine ruimte. De grote draaicirkel van een auto zorgt hiervoor. Daarnaast staat niemand te springen om een auto te starten in kleine ruimte vanwege het geluid en uitlaatgassen.

De oplossing: de automover

Ook wel bekent als garage dollie of voertuig verplaatser. Met een automover zet je heel simpel gezegd de  auto op verplaatsbare steunen die voorzien zijn van zwenkwielen. Dit doe je door, per hoek, de auto op te krikken en de verplaatsbare steun onder het wiel te zetten. Vervolgens laat je de krik rustig los zodat het wiel rust op de steun. Hierna herhaal je deze acties voor de overige wielen. Heb je met vier losse automovers alle hoeken gehad, dan kun je zelf in je eentje de auto makkelijk(er) verplaatsen door de ruimte heen.
automover
Automover of voertuig verplaatser: handig in kleine ruimtes

ZwenkwielenDit komt door de zwenkwielen, waarmee je, met vier automovers onder de auto, vrij makkelijk de auto in allerlei richtingen kunt duwen. Vooruit, achteruit, zijwaarts of diagonaal, met een automover duw je vrij makkelijk de auto de juiste kant op. Om de automovers eronder uit te halen hoef  je slechts met een aparte krik de auto omhoog krikken, de automover weg te halen en de auto met de krik langzaam  te laten zakken. Herhaal voor de overige hoeken en klaar!

Hydraulische automover

Geen krik of geen zin om een krik te gebruiken? Met een hydraulische automover heb je geen krik nodig, gemak dient immers de mens! Je plaatst de hydraulische automover rondom het wiel, de hydrauliek zorgt na inschakeling voor het opkrikken van de auto. Gebruik een hydraulische automover overigens niet als krik, daar is deze niet voor bedoeld.

Twee automovers kan, maar liever vier

De voorwielen sturen al, dus met op elk achterwiel een automover ben je klaar, toch? Mis! Wie denkt dat twee automovers voldoende zijn, komt bedrogen uit. Het kn wel, maar dan moet je je wel sufduwen, omdat de voorwielen grip hebben. Daarnaast wordt het een stuk lastiger om de klus alleen te doen omdat iemand anders het liefst ook moet sturen. Het handigste is dus om  gewoon vier automovers aan te schaffen. 
Automovers
gebruik een automover enkel om een voertuig te verplaatsen

Automover is geen verplaatsbare brug!

Gebruik de vier (hydraulische) automovers niet als een verplaatsbare brug om te sleutelen. Ga absoluut niet onder de auto liggen dan, de krik hoeft het maar te begeven of een hydraulische leiding hoeft maar te springen en de auto valt mogelijk deels op je. Een nog slechter idee is om de automovers op de achterwielen te plaatsen van je voorwiel aangedreven auto en daarmee proberen te driften. Al lijkt het idee grappig: gewoon niet doen, want dit soort stunts kunnen alleen maar slecht aflopen.

Alternatieven

Heb je geld en auto's teveel in je persoonlijke showroom, maar ruimte en tijd te weinig? Dan is een stringo car mover een idee. Dit is een soort elektrische palletwagen, geschikt om snel onder f de voorwielen, f de achterwielen te plaatsen en de auto te verplaatsen. Ben je handig, dan zou je met enig (las)vernuft zelf een simpele voertuigverplaatser op wieltjes kunnen maken. In andere gevallen: de automover!
voertuigverplaatser-stringo
Stringo autoverplaatser: helemaal handig

Stringo autoverplaatser: helemaal handig


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Auto hefbrug
Auto hefbrug - makkelijk sleutelen via autohefbruggen
Veerspanner
Veerspanner - schokbrekers vervangen met veerspanners
Autokrik
Autokrik kopen? Ruime keuze mt adviezen
Acculaders
Acculader - informatie over diverse soorten auto acculaders
Assteunen
Assteunen - Via een assteun veilig onder je auto werken.
Meer
Alle Gereedschap artikelen lees je hier

Ook leuk
Acculaders Acculader voorkomt startproblemen en mr!
Automover Automover: verplaats auto in krappe ruimtes
Spatbordbeschermer Spatbordbeschermer: voorkomt krassen bij sleutelen
Auto duct tape Via duct tape ookwel snel weer onderweg!
Auto hefbrug Auto hefbrug: ideaal voor al je auto klussen

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl