Home Gereedschap Auto hefbrug

Auto hefbrug: ideaal voor al je auto klussen

Als je regelmatig aan auto sleutelt is een auto hefbrug eigenlijk onmisbaar. Of dat nu de hobbyist is die elke zaterdag sleutelt of de professional die dagelijks aan auto's werkt. Er zijn 3 soorten hefbruggen, van groot tot klein. Ook in jouw werkplaats zal er zeker eentje passen!


Soorten autohefbruggen


Geef toe, het werken met een garagekrik of assteun is niet ideaal. De werkruimte is vaak niet genoeg om goed overal bij te kunnen.

Een hefbrug voor de auto is dan de oplossing. We zullen de 3 hefbruggen onder de loep gaan nemen. van de lichte (goedkoopste) variant tot de zwaarste (duurste) brug.

schaar autohefbrug
Schaarhefbrug: praktisch en betaalbaar

Electrohydraulische brug

Allen weken via een electrohydraulisch clylinder. De smaken zijn:

a) schaarhefbrug
b) 2 koloms auto hefbrug
c) 4 koloms auto hefbrug

Schaarhefbrug

Ideaal voor de doe-het-zelver maar ook de professional. Prijstechnisch zeer interessant. Je kunt voor nieuw gaan, maar er zijn ook knappe 2e handunits.

Mobiele schaarhefbruggen

Ook het feit dat deze autobrug mobiel is maakt 'm populair. Er hoeven geen gaten in de grond geboord te worden. Bovenstaande soort gaan tot circa 3.000 kg. Personen auto's gaan zonder problemen.

Maar autobusjes en andere busjes kunnen een probleem vormden. Naast de aanzienlijke betere sleutelpositie kun zijn auto-bruggen ook ideaal in te zetten als poetsbrug.Mocht je ooit gaan verhuizen en/of de indeling van de werkplaats moet anders worden is dit geen enkel probleem.

De nieuwste varianten zijn slechts 10 cm hoog. Voordelen: mobiel & relatief goedkoop, nadeel: beperkte liftcapaciteit. Daarnaast is een schaarhefbrug ten op zichte van zijn grotere broers goedkoop.


2 koloms autohefbrug

Een garage hefbrug met 2 kolommen zal via bouten in de vloer verankert moeten worden.

Lange oprij kleppen

De betere 2 koloms auto hefbruggen zullenvoorzien zijn van extra lange oprij kleppen.

Dit voorkomt dat je bumperlip of sideskirts stuk gaan.

Net als alle anders elektro-hydraulische heffers is de stroomvoorziening het stopcontact, oftewel 220 volt.

Oprijbaan 
 
Vanzelfsprekend zijn er oprijbanen die het mogelijk maken gemakkelijk op de brug te rijden. Bij schaarhefbruggen blijven de banden op de oprijbanen staan. Je kunt dan dus niet aan de wielen, banden, remmen & ophanging werken. Denk daar aan bij je beslissing! Voordeel is wel dat de dorpels ten alle tijde vrij te bereiken is.


4 koloms autohefbrug

Is echt voor het zwaardere werk. Daarnaast zal de hefhoogte hoger zijn. Dit is handig voor bijvoorbeeld uitlaatreparatie. De 4 koloms autohefbrug zijn verkrijgbaar met wielvrij lift. Tevens kun je er 2 auto's op stallen. Je ziet deze varianten veel in autostallingen.

Wielvrije hefbruggen

Er is een systeem dat het mogelijk maakt zowel bij de dorpels als de banden enz. te komen. Een wielvrijsysteem heet dat. Als de auto op de brug staat is de dorpel vrij toegankelijk. Perfect voor bijv. remschijven vervangen Er zullen twee extra 'scharen' uitdraaien en via speciale opvangplaten van de rijbaan getild worden. Let op: bij de meeste auto-bruggen is dit niet mogelijk. Daar kan alleen de auto op gereden worden en that's it.


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Auto hefbrug
Auto hefbrug - makkelijk sleutelen via autohefbruggen
Veerspanner
Veerspanner - schokbrekers vervangen met veerspanners
Autokrik
Autokrik kopen? Ruime keuze mét adviezen
Acculaders
Acculader - informatie over diverse soorten auto acculaders
Assteunen
Assteunen - Via een assteun veilig onder je auto werken.
Meer
Alle Gereedschap artikelen lees je hier

Ook leuk
Acculaders Acculader voorkomt startproblemen en méér!
Auto duct tape Via duct tape ookwel snel weer onderweg!
Assteunen Assteun voor maximale veiligheid onder de auto
Spatbordverbreders Via spatbordverbreders een bodykit look!
Auto hefbrug Auto hefbrug: ideaal voor al je auto klussen

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl