Home Motor Tuning Brandstofdrukregelaar

Nuttig: brandstofdrukregelaar en brandstofdrukmeter!

Wil je je auto een performance boost geven? Zet er een brandstofdrukregelaar en een brandstofdrukmeter op! Zo krijg je vat op je brandstofdruk en kun je deze desgewenst ook wat opschroeven. De juiste brandstofdruk is essentieel voor een optimale werking van je motor.


Brandstofdrukregelaar

Een motor heeft de juiste brandstofdruk nodig om optimaal haar krachten te kunnen genereren. Een te lage brandstofdruk resulteert in een minder goed werkende motor, maar ook een te hoge brandstofdruk is niet wenselijk. De verbrandingskamer en de bougies kunnen dan vervuild of verstopt raken, plus een te hoge druk zorgt ervoor dat je brandstof verspilt. Een brandstofdrukregelaar voorkomt deze dingen!

Met een brandstofdrukregelaar kun je zelf de druk bepalen die op de benzinerail, en dus op je injectoren, staat.

                   
brandstofdrukregelaar benzinedrukregelaar
Bepaal zelf de optimale druk met de brandstofdrukregelaar


Druk verhogen

Je kunt de druk hiermee traploos verhogen, met als gevolg dat de injectoren door de hogere druk tijdens het openen meer inspuiten. Dat betekent meer vermogen bij lage toerentallen!

Betere performance

Een brandstofdrukregelaar vervangt de standaard benzinedrukklep en verhoogt de druk op je injectoren sneller dan normaal. Zo krijgt het motorblok in een mum van tijd de juiste hoeveelheid benzine en vindt er een betere verbranding plaats.


Het vermogen van de motor zal in de lage toeren nu iets hoger liggen. Je auto zal sneller reageren, accelereren en een stuk prettiger rijden!

Geen turbo? Niet doen

Een brandstofdrukregelaar is vooral aan te bevelen als je grotere injectoren in je wagen gaat plaatsen. Bij een standaard motor levert de benzinedrukregelaar dus geen extra pk's. Het plaatsen van een brandstofdrukregelaar heeft vooral zin en nut als er een turbo aanwezig is.


Complete set

Een universele brandstofdrukregelaar en -meter zijn vaak als set verkrijgbaar, inclusief brandstofslang, vacuŁmslang, beugel en twee adapters. Voor zo'n 100 euro heb je al een complete universele set waarmee je traploos je brandstofdruk kunt regelen. Wil je het beste, kies dan een brandstofdrukregelaar die speciaal voor jouw type automodel gemaakt is.

                                          


Brandstofdrukmeter

Een goede brandstofdruk is essentieel voor een goed werkende motor. Combineer een brandstofdrukregelaar met een brandstofdrukmeter en je kunt de benzinedruk van je auto met injectie perfect controleren en regelen. Op de brandstofdrukmeter kun je zien hoe hoog de brandstofdruk is. Je kunt zo nagaan of de ingestelde benzinedruk tijdens het rijden wordt gehandhaafd. Een brandstofdrukmeter is alleen nuttig als je een brandstofdrukregelaar hebt.


Brandstofdruk problemen

Hoe weet je of je problemen hebt met de brandstofdruk en/of je brandstofdrukregelaar? Enkele symptomen die hierop kunnen wijzen:

       

Brandstofdrukregelaar vervangen

Je kunt een (nieuwe) brandstofdrukregelaar laten plaatsen of je kunt dit klusje zelf oppakken. Hoe je dit het beste aanpakt kan per autotype en bouwjaar verschillen. Een kwestie van even googlen of de gebruiksaanwijzing bij je brandstofdrukregelaar grondig doorspitten.

Algemene tips

Als algemene tips geven wij je het volgende mee: schakel altijd eerst de ontsteking uit om te voorkomen dat er vonkjes kunnen ontstaan. We hoeven niet uit te leggen hoe brandbaar brandstof is! Wees voorzichtig bij het losmaken van de oude en bij het plaatsen van de nieuwe drukregelaar. Wees geduldig maar niet te bang om wat kracht te zetten.  

Houd een bak, doeken en (voor de zekerheid) een brandblusser (poederblusser) bij de hand. Het systeem staat namelijk onder druk (3 tot 5 bar), ook lang nadat de motor is uitgeschakeld. Er zal brandstof vrijkomen en dit kan soms een behoorlijke hoeveelheid zijn. Houd hier rekening mee. Vang de wegstromende benzine op en behandel deze als speciaal afval.                     


Brandstofdrukmeter plaatsen


Wil je een brandstofdrukmeter plaatsen, zorg er dan voor dat deze zich tussen de pomp en de brandstofdrukregelaar bevindt. Een brandstofdrukmeter wordt meestal geleverd met een duidelijke montagehandleiding.

Je kunt eventueel een vaste sensor in je dashboard (laten) monteren, maar dan moet je gebruik maken van een brandstofdruk isolator. Om veiligheidsredenen wordt aangeraden een brandstofdrukmeter buiten de auto te plaatsen, bijvoorbeeld voor de voorruit. Leg in geen geval een slang naar binnen!

Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Bandenspanningstabel
Bandenspanningstabel - de juiste bandenspanning voor elke auto en band
Uitlijnen/balanceren
Auto uitlijnen - auto balanceren en uitlijnen tips
Sportvelgen
Velgen informatie, overzicht van lichtmetalen velgen en sportvelgen
All season banden
Autobanden - overzicht van soorten banden: sportbanden, zomerbanden en winterbanden
Remklauwverf
Remklauwverf - stap voor stap je remklauwen verven doe je zo
Meer
Alle banden & velgen artikelen lees je hier
Ook leuk
Uitlaat hitte isolatie Uitlaat isolatie: goede uitlaatgas flow = meer pk's
Carter filter Een carter ontluchtings filter: alle beetjes helpen!
Wastegate Wastegate voorkomt dat turbodruk te hoog wordt
Green storm luchtfilter Green Storm luchtfilter: beste koeling, meeste pk's
Lachgas tuning Lachgas / NOS injectie kits, 200 pk extra via een knop

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl