Home Winter tips Koffiezetters

Koffiezetten in de auto? Via 12V aansluiting een bakkie!

De meeste mensen kennen het wel: je staat midden in de file en het gaat zeker nog een uur duren voordat je op je werk arriveert, maar je snakt naar een kopje verse koffie. Je kunt geen kant op, dus een bezoekje aan een tankstation of wegrestaurant zit er niet in. Wat zou het dan heerlijk zijn als je gewoon in je eigen auto koffie zou kunnen zetten. Dat kan ook! Je hebt dan een speciale 12 V koffiezetter voor in de auto nodig!

12V koffiezetter

Koffiezetapparaten die geschikt zijn voor gebruik in de auto zijn aan te sluiten op de 12V sigarettenaansteker. Natuurlijk is de koffie in de auto minder snel klaar dan de koffie die je maakt met de koffiemachine thuis, omdat 12V niet heel krachtig is. Maar na ongeveer twintig minuten kun je genieten van een vers kopje koffie.

Doorkarren


Je hoeft er de auto niet voor uit en je kunt altijd je favoriete koffie drinken. Bovendien is het ook nog een stuk goedkoper! De prijzen van een kopje koffie bij een wegrestaurant of een tankstation zijn meestal niet misselijk, en dan is het nog maar afwachten of de koffie je smaakt.

koffiezetapparaat
Lekker bakkie pleur via de 12V aansluiting!

Nooit meer oude koffie

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om 's ochtends voordat je in de auto stapt een thermoskan met koffie te vullen en deze mee te nemen voor onderweg, zoals veel mensen dat doen. Maar daar heb je alleen de eerste paar uur wat aan. Op een gegeven moment is de koffie op of - minstens net zo erg - is de koffie oud geworden. Met een koffiezetapparaat in de auto kun je altijd verse koffie maken. Het enige wat je nodig hebt is gemalen koffie en voldoende water.


Er bestaan zelfs koffiezetters voor in de auto waar je koffiebonen in kunt stoppen. Een ge´ntegreerde koffiemolen maalt de bonen en vervolgens zet de 12V koffiemachine een heerlijk versgebrand kopje koffie. Een ware luxe!

Voor cafe´neverslaafden

Er zijn verschillende koffiezetapparaten voor in de auto verkrijgbaar. Zo zijn er 12 V koffiemachines die ÚÚn kop koffie per keer kunnen zetten, maar er zijn ook koffiezetapparaten voor in de auto die maar liefst tien koppen koffie tegelijk kunnen zetten. Dit is alleen handig voor de ergste cafe´neverslaafden of voor in een auto waarin meestal vijf volwassen koffiedrinkers zitten. Het voordeel van een eenkops koffiezetter is dat de koffie eerder klaar is. Bang dat de koffiemachine omvalt onder het rijden en je hele auto vervuilt? Dat hoeft niet.

koffie-machine-12V
Deze variant is geliefd bij vrachtwagenchauffeurs.

De meeste koffiezetapparaten voor in de auto kun je in de auto monteren met het bijgeleverde bevestigingsmateriaal. Dit is echter niet verplicht. Audi heeft zelfs in een van zijn conceptauto's een koffiezetmachine ge´ntegreerd in de middenarmsteun.

Mobiel koffiezetten

De koffiezetapparaten voor in de auto zijn speciaal ontworpen voor mobiel gebruik. Ze zijn compact zodat ze gemakkelijk in de auto passen. De meeste koffiezetters voor in de auto hebben een doorzichtig waterreservoir met waterniveau-indicator. Ze hebben een verlichte aan- en uitschakelaar, zodat je in het donker niet hoeft te zoeken om de koffiemachine in de auto aan te zetten.


De behuizing van de koffiekan is gemaakt van aluminium en blijft koud aanvoelen aan de buitenkant. Dat is wel zo veilig als je er per ongeluk tegenaan stoot. Iets wat in de auto natuurlijk gemakkelijker kan gebeuren dan thuis.

Wakker blijven

Als je vaak 's avonds laat nog onderweg bent, ken je vast het probleem dat het soms moeilijk is om je ogen open te houden. Een kopje koffie zou je goed doen om wakker te blijven en je aandacht goed op de weg te houden. Maar de tankstations in de buurt zijn gesloten en daar zit je dan. Ook in deze situaties is het een prettig idee om een koffiezetter in je auto te hebben. Op deze manier kan zo'n 12 V koffiezetapparaat zelfs een veiligheidsfunctie hebben. Natuurlijk moet je wel opletten dat je tijdens het zetten en het drinken van de koffie niet te veel afgeleid wordt, want dan kan een koffiezetapparaat in de auto juist voor gevaarlijke situaties zorgen. Maar bij normaal gebruik vergt het zetten van een kopje koffie in de auto niet meer tijd en moeite dan het instellen van je navigatiesysteem of je favoriete radiozender.


Multifunctioneel

De koffiemachine voor in de auto is natuurlijk ook te gebruiken op de camping, in de boot en in de vrachtwagen. Handig als je vaak op vakantie gaat met de caravan. Dan heb je onderweg altijd koffie bij de hand, maar ook als je eenmaal op de camping staat kun je in je caravan met hetzelfde koffiezetapparaat een kopje koffie zetten.


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Accu
Auto accu informatie, overzicht van eigenschappen van goede accu's.
Winterbanden
Winterbanden pagina, informatie over winterbanden en sneeuwkettingen.
Antivries
Antivries - altijd goed zicht in de winter met antivries
Sneeuwkettingen en autosock
Sneeuwkettingen en autosock informatie, veilig rijden in de sneeuw.
Tectyl
Tectyl - via tectyleren bodemplaat tegen roest beschermen
Meer
Alle Winter tips artikelen lees je hier
Ook leuk
Standkachel auto Een standkachel in je auto, nooit meer ruiten krabben!
Winterbanden verplicht Winterbanden verplicht: let op de risicoĺs!
Auto tent Garage tent en autotent onmisbaar voor autoliefhebber?
Winterbanden Een winterbandenset, waarom winterbanden?
Autostalling Autostalling voor behoud van je auto

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl