Home Interieur styling Kledinghanger auto

Waarom jij ook een auto kledinghanger nodig hebt!

Wil je altijd goed voor de dag op je eindbestemming of afspraken aankomen, zonder kreukels in je colbert, kostuum of jas? Dat kan met onze handige autokledinghanger. Een bijkomend voordeel is dat je geen last meer hebt van rond slingerende jassen op de achterbank, maar dat je auto met een kleerhanger aan je autostoel lekker opgeruimd is.


Kledinghanger auto?

Kan ik niet gewoon een standaard hanger uit mijn kledingkast aan een van de handgrepen aan de passagierszijden hangen? Nee, dat is niet handig. Een kledinghanger aan een van de passagiershandgrepen aan het plafond is niet wenselijk, want het zicht wordt daardoor aanzienlijk verminderd. Het zicht wordt met name belemmerd wanneer je over je schouder kijkt. Oftewel, de beruchte dode hoek wordt door het ophangen van een normale kledinghanger nog groter. Bovendien zal de kleerhanger tijdens het rijden heen en weer gaan bewegen, wat ook nog eens zeer irritant is. Met hoofdsteun kleerhanger kent deze nadelen niet!
kledinghanger auto
Hou jezelf uit de kreukels met een auto kleerhanger!Maatbepaling


Als je op zoek bent naar een geschikte autokapstok of kledinghanger voor aan een hoofdsteun, kun je als vanzelfsprekend het beste beginnen bij het bepalen van de maat. Er zijn diverse typen kleerhangers en dus ook verschillende maten. Tip: Je kunt een kleerhanger uit je kledingkast nemen en opmeten hoe breed deze is. Uiteraard is het daarbij handig om even in je auto te proberen of dat ook gaat passen. 

Dikke jassen?

Zodra je die maat hebt opgenomen, kun je overgaan tot de volgende stap. Let daarbij wel op, want als je een dikkere en dus zwaardere jas aan de auto kledinghanger wilt hangen (dikker dan een colbertje), kun je het beste de grootste variant uit ons assortiment kiezen. Dat heeft te maken met de draagkracht van de verschillende hangers.

Uitneembare hoofdsteun?

Voor het monteren van de meeste autokledinghangers is het noodzakelijk om de hoofdsteun los te maken van de rugleuning. Vind je dat te veel werk? Dan is er ook een versie die je super snel kunt bevestigen, zónder de hoofdsteun te verwijderen. De bevestigingsklemmen worden met behulp van schroeven om de pennen van de hoofdsteun vastgemaakt, zonder dat je de hoofdsteun helemaal uit de stoel hoeft te halen. Let hierbij wel op dat je een inbussleuteltje nodig hebt om de kleerhanger goed vast te zetten.

Je gaat als volgt te werk:

Stap 1:
Schuif de hoofdsteun iets omhoog, zodat er voldoende ruimte is voor de bevestigingsklemmen van de kledinghanger.

Stap 2: 
Maak de klemmen los met de inbussleutel en plaats ze om de pennen van de hoofdsteun.

Stap 3:
Draai daarna de schroeven weer vast en schuif de pennen van de kledinghanger in de daarvoor bestemde gaten in de klemmen.
autokledinghanger
Montage van dit type autokledinghanger is kinderlijk eenvoudig.Montage auto kledinghanger

De hoofdsteun kledinghangers zijn eenvoudig te monteren. Het zal je slechts zo’n vijf minuten kosten. Wij leggen je graag uit hoe de montage in zijn werk gaat. Bij dit stappenplan gaan we uit van de autokleerhanger die om de pennen van de hoofdsteun heen worden geschoven, door eerst de hoofdsteun te verwijderen. Let op: Lukt het verwijderen van de hoofdsteun niet of gaat het heel moeizaam? Raadpleeg dan eerst de gebruiksaanwijzing van je auto voor handige tips. Soms kan het zijn dat je de steun op een bepaalde manier moet bewegen, zodat het losmaken wel lukt.

kleerhanger auto
Zo eenvoudig is het om zelf je auto kledinghanger te monteren:


Stap 1: 
Haal alle benodigde onderdelen uit de verpakking en leg ze klaar.

Stap 2:
Verwijder de hoofdsteun (raadpleeg indien nodig de gebruiksaanwijzing van je auto).

Stap 3:
Probeer of de bevestigingsbuizen goed aansluiten om de pennen van je hoofdsteun of probeer indien nodig een van de meegeleverde adapters (verschillende maten buisjes), om de juiste maat vast te stellen. Er moet niet te veel speling zijn, omdat de kledinghanger dan tijdens het rijden gaat bewegen.

Stap 4:
Zodra je hebt vastgesteld welke adapters de juiste maat hebben, haal je die weer van de pennen van de hoofdsteun af en plaats je deze in de bevestigingsbuizen.

Stap 5:
Schuif daarna de (op maat gemaakte) bevestigingsbuizen om de hoofdsteunpennen.

Stap 6:
Plaats de hoofdsteun terug in de stoel en schuif daarbij eerst de bevestigingsbuizen voorzichtig naar beneden.

Stap 7:
Nu steken de bevestigingsbuizen naar achteren uit. Maak vervolgens ook de pennen van de kledinghanger passend door er de juiste adapters omheen te schuiven.

Stap 8:
Plaats tot slot de kledinghanger (met de eventuele adapters) in de bevestigingsbuizen en zorg dat alles stabiel in elkaar steekt.


Montage op bestuurdersstoel 

Je kunt de kleerhanger uiteraard aan de bestuurdersstoel monteren of aan de passagiersstoel. Overigens is het monteren van een dergelijke auto kledinghanger alleen mogelijk als je hoofdsteun is voorzien van pennen waaraan de hanger bevestigd dient te worden. Let op: Voor de veiligheid is het belangrijk om de kledinghanger te verwijderen als er een passagier achterin zit. Praktische tip: Zorg er bij het verlaten van de auto altijd voor dat je geen jasjes in het zicht aan de autokapstok laat hangen, maar berg ze uit het zicht op of trek ze aan. Een jasje is het zicht laten hangen is natuurlijk een reclamebord voor potentiële dieven.
Verschillende varianten

Er zijn diverse soorten auto kledinghangers. Enkele verschillen zijn puur cosmetisch, maar andere verschillen hebben te maken met de manier van monteren of met de draagkracht. Het verschil in montage hebben we hierboven al kort toegelicht. Afhankelijk van de stijl die je wilt en van wat je precies aan de autokapstok wilt ophangen, zijn er enkele mogelijkheden.
auto kleerhanger
elegante auto kleerhanger iets voor jou?Wat matched met interieur?

Je kunt kiezen voor een kledinghanger die er ook daadwerkelijk uitziet als een klassieke kleerhanger, omdat hij van hout is met een donkere kleur. Deze past al dan niet bij het interieur van je auto. Wil je liever geen klassieke, maar een moderne look? Dan ga je voor een chromen kleerhanger. Hiervan zijn diverse opties verkrijgbaar. Van breed tot iets minder breed en met verschillende montagemogelijkheden. 


Houten kledinghanger in de auto?

Wat betreft de houten kledinghanger is het voor het monteren noodzakelijk om de hoofdsteun van je autostoel te verwijderen. Dit geldt ook voor enkele chromen autokapstokken. Echter, die laatste optie is ook verkrijgbaar met het klemsysteem dat we hierboven beschreven bij een van de twee stappenplannen voor montage. Bij het klemsysteem kun je de hoofdsteun laten zitten. 

Voor alle modellen autokleerhangers geldt overigens dat ze worden bevestigd aan de pennen van de hoofdsteun. Daarnaast zijn de meeste auto kledinghangers universeel en passen ze dus in vrijwel alle type auto's. Toch kan het handig zijn om eerst de beschrijving van een product goed door te lezen. Daarin staan vaak wel vermeld voor wat welk type auto de hanger geschikt is.


Kledinghanger auto kopen

Op op valreep nog wat laatste tips: het is handig om van tevoren een paar dingen uit te zoeken. Daarna kun je een kledinghanger auto kopen. Waar je van tevoren over na kunt denken:

Hoe wordt de kleerhanger bevestigd?
Wil ik een klassieke of moderne? (wat past bij mijn auto?)
Wat voor soort jas ga ik er aan ophangen? (winterjas? colbert?)


Mocht je niet helemaal zeker weten of het type kledinghanger dat je wilt aanschaffen de juiste is, sla er dan de productomschrijving van het betreffende model op na. Daar kun je vaak voldoende informatie uit halen om een weloverwogen keuze te maken. Want hoewel een autokleerhanger niet zo'n ontzettend grote aanschaf is, kan het toch prettig zijn om gelijk de juiste in huis te halen, succes met bestellen in onze shop!


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Instaplijsten
Instaplijsten - verfraai dorpels via een instaplijst
Stuur sloten
Stuurslot auto - 8 typen stuursloten nader bekeken
Versnellingspook knop
Versnellingspook kopen? 80 pookknopen op voorraad
Middenarmsteun
Middenarmsteun - middenarmsteun en armsteun voor in de auto
Carbonfolie/looks
Carbon look auto interieur - dashboard, autospiegels een carbon-desgin geven
Meer
Alle Meer artikelen lees je hier
Ook leuk
Gordelhoes Gordelhoes voorkomt schuren van gordel in de nek
Middenarmsteun Middenarmsteun voor extra comfort
Meterhouders Meterhouders: in een oogopslag je motorwaarden!
Turbotimer Een turbo timer laat je turbo optimaal afkoelen
Parkeersensor Alles over parkeersensor inbouwen in auto: altijd veilig parkeren

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl