Home Blog

Archief voor 'Autokosten'

Via het Waarborgfonds autoschade verhalen

Gepost op 07-03-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Schade aan je auto wil je nooit, mocht er dan toch autoschade zijn wordt dit normaliter gedekt door je autoverzekering. Uitkering is dan wel afhankelijk of je alleen WA verzekerd bent of All risks. Echter bepaalde autoschades worden door geen enkele verzekering betaald, het Waarborgfonds kan dan uitkomst bieden.

 

Waarborgfonds auto

Niet alle autoschades kun je met succes claimen bij je verzekeringsmaatschappij. Als een bestuurder onverzekerd in de rondten rijdt, of als de dader na een schade is doorgereden is het hoogst onwaarschijnlijk dat de schade vergoedt wordt.

In dit soort gevallen kun je je melden bij het waarborgfonds motorverkeer.


Je komt niet zomaar in aanmerking voor een uitkering uit het fonds.

Reclame op je auto tegen vergoeding!

Gepost op 04-03-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Tegenwoordig tref je steeds meer advertentie uitingen aan op vrachtwagens en auto's. Deze nieuwe vorm van adverteren maakt een snelle groei door. Misschien wat voor jou? Voordat je het weet sta je weer met je verdiende geld in de tuning-shop!

Reclame rijden

Op vakkundige en veilige wijze wordt er de reclame aan op je auto aangebracht.

Na afgesproken periode wordt de reclame weer verwijderd.

Hier zijn geen kosten voor jou aan verbonden.


Via reclame stickers op je auto verdien je gemakkelijk wat bij!

Aankoop van een tweedehands auto: tips

Gepost op 01-03-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Stel aan de telefoon de juiste vragen en vraag aan de verkoper om de gegevens van de advertentie te bevestigen of aan te vullen. Maak vervolgens een afspraak.

Goed licht...

Bij voorkeur niet 's avonds, maar overdag, om een helder zicht op de zaak te krijgen. Ga er vergezeld naartoe, men ziet immers altijd meer met twee dan alleen.

Praat eerst met de verkoper

Neem wat tijd om een praatje met de eigenaar te slaan om hem beter te leren kennen. Zo komt u meer te weten over de levensloop van de wagen en kan u zich een eerste opinie vormen over de eerlijkheid van de verkoper.


Informatie over autoleningen en auto financieringen

Gepost op 25-02-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Eindelijk is het zover. U staat op het punt een nieuwe (of tweedehands) auto te kopen. De volledige kostprijs van uw wagen contant betalen lijkt u niet echt haalbaar.

Met een autolening betaalt u (een gedeelte van) uw wagen terug met maandelijkse afbetalingen. Denk er dan wel aan de juiste dagwaarde van de auto als uitgangspunt te nemen voor een auto financering.

autofinanciering: tips voor het afsluiten van een autolening.

Heeft u uw droom auto gevonden of bent u nog op zoek. Op deze pagina treft u 9 tips aan als u uw auto met een lening wilt financieren en voor auto verzekeringen bent u op tuning-gids.nl ook op het juiste adres.


Informatie over de goedkoopste autoverzekeringen

Gepost op 24-02-2012 door Mart in Autokosten, autokosten verlagen
Hoe oud of nieuw uw auto ook is, een goede autoverzekering is erg belangrijk. Uw kostbare auto verdient een verzekering zonder verrassingen. En voor zo’n verzekering wilt u vanzelfsprekend niet te veel betalen.


Autoverzekering 

De autoverzekering biedt je drie dekkingsvormen: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), Beperkt Casco (Mini-Casco) en Volledig Casco (All Risks). Je kiest de verzekering die het beste bij jouw auto past. Als het om een dure auto gaat kan de verzekeringsmaatschappij het verplicht stellen een voertuigvolgsysteem in de auto te laten monteren


Goedkope theorielessen bij een rijschool

Gepost op 24-02-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Op 1 oktober 2002 werd het theorie examen verzwaard: er werden naast de oude ja/nee-vragen ook meerkeuzevragen en open vragen ingevoerd. Daarop daalde in 2003 daalde het slagingspercentage van het theorie examen. Volgens het CBR is er een verband met de manier van studeren.

Theorieles is leren!

Het CBR adviseert kandidaten om theorieles bij een rijschool te nemen. Daarbij worden de principes achter de regels uitgelegd, waardoor je het beter kunt begrijpen en onthouden. Rijscholen gebruiken goed lesmateriaal van gespecialiseerde uitgevers. Leren uit een theorieboek zou volgens het CBR minder effectief zijn, omdat je daarbij vooral plaatjes leert herkennen in plaats van verkeersinzicht op te bouwen.


Vrijwaringsbewijs: je bent geen auto eigenaar meer

Gepost op 23-02-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Als je een auto als particulier verkoopt regel je een deel van het papierwerk op het postkantoor. Op onze auto overschrijven op postkantoor pagina leggen we dat stap voor stap uit. Op het postkantoor ontvang je het vrijwaringbewijs. Het belang van dit papiertje leggen we hier uit!

 

Functie vrijwaringsbewijs


Een vrijwaringsbewijs ontvang je na de verkoop van je auto. Met dit document bewijs je dat je geen eigenaar meer bent van de auto.

Een aantal wettelijk verplichte zaken komen dan te vervallen. Dat zijn:

1) Autoverzekering
2) Wegenbelasting
3) APK-keuring

Opzeggen autoverzekering

Stuur een kopie van het vrijwaringsbewijs naar je verzekeringsmaatschappij.


Het vrijwaringsbewijs berg je goed op!
Grijs kenteken op de auto; niet voor iedereen
Gepost op 12-02-2012 door Mart in Autokosten, autokosten verlagen
Het gereduceerde belastingtarief en de BPM-vrijstelling voor bestelwagens gelden sinds 1 juli 2005 alleen voor ondernemers. En dat brengt de nodige administratieve rompslomp met zich mee.


1. Wat verandert er? 


Particulieren in het bezit van een grijs kenteken betalen sinds 1 juli 2005 meer wegenbelasting, Ook wordt er Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen (BPM) berekend over de aanschafprijs van nieuwe bestelwagens. 

Ondernemers kunnen dat terugvorderen. Vaak zie je ook trekhaken op grijs kenteken auto's. Er zijn ook diverse trekhaak accessiores


Deze gele nummerplaat wordt grijs?
Rijbewijs ophalen: gemeentehuis of stadsdeelkantoor?
Gepost op 09-02-2012 door Mart in Autokosten, geldzaken
Gefeliciteerd, je bent geslaagd voor je rijexamen! Weken- of maandenlang heb je zitten ploeteren in de lesauto en alle verkeersregels in je hoofd gestampt. Maar het is je gelukt. Dat felbegeerde roze pasje kun je bijna vasthouden. Bijna, want je moet je rijbewijs nog wel even ophalen.


Rijbewijs ophalen, dan rijden

Voordat je echt in de auto mag stappen zonder dat er een instructeur naast je zit, moet je je rijbewijs aanvragen. Dit doe je bij het gemeentehuis of stadsdeelkantoor in de plaats waar je woont. Je rijbewijs krijg je helaas niet direct mee. Denk nou niet dat je in de tussentijd best een stukje kunt rijden, want als je wordt aangehouden ben je de klos. Rijden zonder rijbewijs is verboden, ook al ben je geslaagd voor je rijexamen. Wacht dus met rijden tot je je rijbewijs hebt opgehaald.

 


rijbewijs ophalen: postkantoor of toch stadsdeelkantoor?
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl