Home Auto kosten Theorieles

Goedkope theorielessen bij een rijschool

Op 1 oktober 2002 werd het theorie examen verzwaard: er werden naast de oude ja/nee-vragen ook meerkeuzevragen en open vragen ingevoerd. Daarop daalde in 2003 daalde het slagingspercentage van het theorie examen. Volgens het CBR is er een verband met de manier van studeren.

Theorieles is leren!

Het CBR adviseert kandidaten om theorieles bij een rijschool te nemen. Daarbij worden de principes achter de regels uitgelegd, waardoor je het beter kunt begrijpen en onthouden. Rijscholen gebruiken goed lesmateriaal van gespecialiseerde uitgevers. Leren uit een theorieboek zou volgens het CBR minder effectief zijn, omdat je daarbij vooral plaatjes leert herkennen in plaats van verkeersinzicht op te bouwen.

rij-examen-theorie

De examenresultaten bij het CBR wijzen erop, dat kandidaten die enkele theorielessen bij hun rijschool hebben gevolgd een grotere slagingskans hebben dan kandidaten die alleen zelfstandig gestudeerd hebben met een boek of CD-ROM.  

Gezien de vele herkansingen zijn examenkandidaten die theorieles genomen hebben goedkoper uit dan op de individuele manier.

Voordat je rijexamen mag doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie examen. Je moet minimaal 18 jaar zijn om het theorie examen te mogen afleggen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het theorie examen bij het CBR bestaat uit 50 vragen. Je ziet telkens op een groot beeldscherm een verkeerssituatie. De vragen worden voorgelezen, maar je kunt ook meelezen. Je beantwoordt de vragen met knoppen op de tafel. Je moet 44 vragen goed beantwoorden.

Er zijn drie soorten vragen:

1) ja/nee
2) meerkeuze (a/b/c/d)
3) open vragen

Het examen duurt ongeveer drie kwartier. De uitslag hoor je meestal een kwartier na afloop.

Verkeersborden

Uitslag

Als je geslaagd bent krijg je een theoriecertificaat. Dit moet je met andere papieren later meenemen naar de tussentijdse toets en het praktijk examen. Het theoriecertificaat is slechts n jaar geldig. Je moet dus binnen n jaar je praktijkexamen halen, anders moet je later opnieuw het theorie-examen doen.

Als je zakt krijg je een lijst met de vragen die je goed en fout hebt beantwoord. Hier staan ook onderwerpen op die je voor de volgende keer wat beter moet bestuderen (bijvoorbeeld: verkeersborden, of voorrangsregels).

Theorie examen moeilijker

Op 1 oktober 2002 werd het theorie examen verzwaard: naast de oude ja/nee-vragen werden meerkeuzevragen en open vragen ingevoerd. Daarop daalde in 2003 daalde het slagingspercentage.

Theorie examen auto oefenen

Volgens het CBR is er een verband met de manier van studeren. Het CBR adviseert kandidaten om theorieles bij een rijschool te nemen. Daarbij worden de principes achter de regels uitgelegd, waardoor je het beter kunt begrijpen en onthouden. Als je toch kiest voor zelfstudie, dan heb je vast iets aan onzestudietips voor de theorie. Dit is bovendien een goede voorbereiding voor je rijles. Ook is het nuttig om het theorie examen te oefenen.

Aanmelden voor examen

Je kunt examen doen in n van de dertig theorie-examencentra, verspreid over het land. Je kunt een examendatum afspreken via je rijschool, maar je kunt ook direct reserveren bij het CBR.

Je mag rijles voor de personenauto doen vr het theorie-examen, maar dat is niet handig. Zo maak je niet optimaal gebruik van de dure rijles. Zie ook het artikel: Rijbewijs halen met minder rijles.

Meenemen naar het examen

Theorie-examenkaart, ingevuld en ondertekend (deze kun je kopen bij jerijschool of bij de receptie van n van de theorie-examencentra van het CBR) Een recent afschrift van je persoonsgegevens uit de gemeentelijke basisadministratie (gemeentehuis) Een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs (bijvoorbeeld paspoort) Een recente pasfoto. Kijk eens bij rijexamen.com

 


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Auto overschrijven
Auto overschrijven - op het postkantoor auto overschrijven doe je zo!
Dagwaarde auto bepalen
Auto dagwaarde - inruilwaarde informatie, overzicht van auto taxatie
Auto schorsen
Auto schorsen - auto lang onbruikbaar?: kenteken schorsen
Vrijwaringsbewijs
Vrijwaringsbewijs - gemaakt op postkantoor bij verkoop auto
Auto reclame rijden
Geld verdienen met autorijden, je auto levert geld op!
Meer
Alle Auto kosten artikelen lees je hier
Ook leuk
Dashboard camera autoverzekering Dashboard camera houdt premie autoverzekering laag!
accessoires autoverzekering Hoe n waar verzeker je auto accessoires het optimaal?
Auto financiering Informatie over autoleningen en auto financieringen
Rijbewijs halen Rijschool kiezen: waar moet je op letten?
Auto lening Juiste auto lening bespaart je een hoop geld

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl