Home Audio sets Autoradio's

Autoradio's en mp3 spelers voor in de auto

Een goed of slecht gevoel over een auto wordt bepaald door meer dan alleen de vormgeving, de motor of de wegligging. Bijzaken als stoelen, gebruikte materialen en de kwaliteit van de radio zijn bewust of onbewust minstens zo belangrijk.

En van die bijzaken is het audiosysteem misschien wel de belangrijkste. Immers, voor wie alleen rijdt is de autoradio vaak het enige gezelschap. voor links/rechts.

Het lijkt allemaal zo makkelijk. Koop een autoradio plus een set luidsprekers en bouw die in de auto. Maar daar beginnen de problemen: welke autoradio? En welke luidsprekers? De eerste vraag is echter: hoe moet het klinken? Daarover bestaan twee theorieŽn.   

autoradio in auto

De eerste zegt: zo realistisch mogelijk. In het ideale geval kan een denkbeeldig geblinddoekte luisteraar niet meer zeggen of bijvoorbeeld een concert echt is of wordt weergegeven door o.a de subwoofer. Helaas vereist deze weg een zeer dikke portemonnee, eindeloos geduld, een ingrijpend verbouwde auto en een getraind gehoor.

De tweede theorie is eenvoudiger: smaken verschillen en iedereen koopt binnen het beschikbare budget wat hij of zij het lekkerste vindt klinken. Een keuze gemaakt? Dan is het tijd om daar het ideale systeem bij te vinden.
autoradio-3.gif

Auto radio merken

Alpine Alpine

vormt de top in autoradio's met toestellen gericht op de zeer veeleisende muziekliefhebber. Top van de lijn is het AI net waarmee complete netwerken van audio, video en informatiestromen in de auto zijn te leggen.

Caliber

Caliber is de logische keuze voor wie veel vermogen wil voor weinig geld. Caliber had het wereld record SPL (hoogste volume) op haar naam staan en biedt in Nederland een compleet programma luidsprekers, kabels en aansluitingen. Auto & Hifi Coevorden levert in samenwerking met de importeur aangepaste Caliber versterkers voor toepassing in vrachtauto's (24 volt).

Clarion

 Clarion biedt een breed programma dat loopt van budget toetsellen tot multi media systemen voor zeer uitgebreide mobiele audio systemen. Clarion wordt in de vakbladen vaak geprezen om de zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding.

Pioneer

Pioneer is een all rounder voor auto radio's, luidsprekers, versterkers en signaal processors. Pioneer biedt een breed scala van vernieuwende car audio toestellen voor ieder doel.

Audison

Audison is een Italiaanse fabrikant van versterkers. Het merk kenmerkt zich door zich puur te richten op hifi weergave. De versterkers geven een echt Europees geluid en genieten bij veel van onze klanten daarom de voorkeur boven de Amerikaanse merken.

 Cliff Designs

 Controlled Dispersion Technologies, in Nederland beter bekend als Cliff Designs, is een Amerikaanse speaker fabrikant die zich richt op een select publiek van pure high end liefhebbers. De speakers karakteriseren zich door een rustig en detailrijk geluidsbeeld en bevinden zich in het hoogste kwaliteitssegment.

 JBL

JBL heeft zich in het verleden vooral bewezen in de sector van popconcerten, discotheken en theaters. JBL kenmerkt zich door een krachtig geluid dat genadeloos hard kan spelen maar toch niet snel vermoeiend is. JBL wordt dan ook vaak ingezet bij systemen die lange tijd op extreem hoge geluidsniveau's moeten presteren. De gewone luidspreker lijn van JBL kenmerkt zich door een aangenaam geluid en lange duurzaamheid tegen een goede prijs.

Sony

Sony levert alle car audio componenten inclusief mini disc spelers en de unieke bedienings joystick. Top van de Sony lijn vormt de ES serie. 

 

Een aantal basisregels geldt altijd: een externe versterker is krachtiger dan een interne, klank is puur persoonlijk en kan niet worden beÔnvloed door een verkoopverhaal, goede kabels zijn geen luxe maar noodzaak en de kwaliteit van de inbouw van het auto interieur is bepalend voor het eindresultaat.                    

autoradio

Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Audio sets
Autoradio's - overzicht van autoradio's en accessoires
Speakers
Auto speaker informatie, overzicht van typen luidspreker sets en auto speakers
Hoedenplankstof
Hoedenplankstof - maak zŤlf hoedenplank weer als nieuw
Subwoofers
Subwoofers - informatie over baspijpen en subwoofers
Autozekeringen
Auto zekering - vervang zelf zekering van auto
Meer
Alle Audio sets artikelen lees je hier

Ook leuk
Audio accessoire Auto audio accessiores
Subwoofers Informatie auto subwoofers, baspijpen en speakers
MP3/DVD spelers Informatie over Auto mp3 spelers en DVD spelers
Speakers Informatie over auto speakers en subwoofers
Autozekeringen Doorgebrande auto zekering zelf vervangen

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl