Home Motor Tuning Uitlaatsierstuk

Uitlaatsierstuk: een sieraad voor je auto!


Een uitlaatsierstuk geeft je wagen nét even die ‘finishing touch’ . Je auto krijgt er een sportieve of luxe uitstraling van en het doet bijna geen pijn in de portemonnee. Een sierstuk op je uitlaat is een betaalbaar sieraad voor je vierwieler!


Uitlaatsierstuk

Een uitlaatsierstuk geeft je wagen een eigen 'look' en helpt bij het afvoeren van de uitlaatgassen. Het uitlaatsierstuk is interessant voor elke autoliefhebber. Rijd je in een chique sedan, dan kies je wellicht voor een glimmend RVS uitlaatsierstuk die je wagen een luxe uitstraling geeft. Heb jij een heftig gepimpte bak, dan maakt een stoer zwart sierstuk op je uitlaat je bolide pas echt bruut.

Natuurlijk begint je niet aan een sierstuk als de uitlaat zelf niet in orde is. Een uitlaatreparatie kun je eenvoudig zelf uitvoeren. 
uitlaatsierstuk sierstuk uitlaat
Nissan 350Z met fraaie uitlaatsierstukken


Styling met sierstukken

Als het om autostyling gaat, dan zijn er veel verschillende smaken. Sierstukken voor je uitlaat kun je dan ook in alle soorten en maten krijgen. Van sierlijk ronde dubbele uitlaatsierstukken tot dikke, enkele rechthoekige joekels. Van gepolijst RVS tot opvallend chroom. 

Ook leuk zijn de zogenaamde 'flameburned' uitlaatsierstukken. Het materiaal is met een brander bewerkt, waardoor het uitlaatsierstuk wat blauw is geworden. 


Tegen je vrienden zeg je natuurlijk dat de wat snellere wagen door de hete uitlaatgassen al gauw last heeft van een blauw uitgeslagen uitlaatpijp...

Trendy zwart

Ben je trendgevoelig en heb je een sportieve auto of een over-the-top gepimpt bakbeest? Wellicht heb je zin om echt indruk te maken: zet een zwart sierstuk op je uitlaat en je bent gegarandeerd van de nodige aandacht voor jouw bolide. Zwarte uitlaatsierstukken zijn helemaal hot in de States! 

Nog meer aandacht? Neem een roestvrijstalen spinner uitlaatsierstuk. Deze draait rond als een propeller!


Spinner

Als je 'm echt op zijn staart trapt en flink accelereert dan draait de spinner zelfs een stuk je uitlaat uit en lijkt 'ie te roepen: 'Arresteer me, ik rijd veel te hard!' Wie met andere ogen kijkt ziet er misschien een doorgedraaide staafmixer in...

Hoe dan ook: de spinner staat garant voor een hoop aandacht. En hij kost maar een paar tientjes!
uitlaatsierstuk spinner
De spinner staat garant voor een flinke portie aandacht!


Past precies!

Erg belangrijk is dat je een sierstuk aanschaf dat aansluit bij de buitendiameter van je uitlaatpijp. Dat varieert zelfs per automerk: een uitlaatsierstuk kan op de ene Suzuki perfect passen, terwijl hij niet aansluit op de uitlaatpijp van een ander model Suzuki. Vraag eventueel je autofabrikant om advies.

De verkeerde maat sierstuk kan leiden tot schade aan je bumper. Een grotere maat sierstuk plaatsen is mogelijk maar wel lastig en duur.


Je bumper zal dan uitgesneden moeten worden. Bezint eer gij begint! Wil je dit toch, laat het gat in je bumper dan door een professional vergroten.

Lengte

Qua lengte moet je met twee dingen rekening houden: brandwonden aan de benen van onschuldige voetgangers willen we het liefst voorkomen. Maar aan de andere kant moet het sierstuk lang genoeg zijn om de uitlaatgassen goed kwijt te kunnen. Bovendien willen we het fraaie ding natuurlijk wel even goed kunnen zien! 

Installeren

Een uitlaatsierstuk is bij de meeste auto’s gemakkelijk te bevestigen. Zorg er altijd voor dat je uitlaatpijp volledig is afgekoeld. Ten eerste verbrand je zo je vingers niet en ten tweede is een warme pijp wat uitgezet: dit maakt het veel moeilijker om het sierstuk om de uitlaatpijp te schuiven.  

Je kunt de uitlaatpijp en het sierstuk nog even reinigen (en tegelijk smeren, waardoor het sierstuk er gemakkelijker omheen glijdt) met wd40. Eventueel kun je een rubberen mal gebruiken om het sierstuk volledig naar achteren te krijgen.
" Smeer de uitlaatpijp en het sierstuk in met wd40. Zo gaat het installeren soepeler! "

Lassen of klemmen

Je kunt een uitlaatsierstuk klemmen of lassen. Als je hem rondom last, dan zit 'ie natuurlijk muurvast. Ben je zelf handig met een lasser, dan is dit een leuk doe-het-zelf klusje. Laat het lassen anders aan de vakman over.

Sommige sierstukken hebben (meestal drie) ingebouwde bouten, die je stevig tegen de pijp aandraait. 
uitlaatsierstuk sierstuk uitlaat
Identiteitscrisis? Er is ook een Hello Kitty sierstuk!


Het handige hierbij is dat deze sierstukken op uitlaten met verschillende diameters te plaatsen zijn. Je uitlaatsierstuk kun je ook met een uitlaatklem vastzetten. Koop wel even een goede en check na de installatie regelmatig of de boel nog goed vastzit.

Ik wil er twee!

Mag jouw uitlaat nog meer knallen en is één uitlaatsierstuk niet genoeg? Neem er twee! We hebben het over twee complete uitlaatpijpen, dus niet alleen over een dubbel eindstukje. Dubbele uitlaten zijn natuurlijk tweemaal zo indrukwekkend. En natuurlijk plaats je dan ook twee uitlaatsierstukken.


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Bandenspanningstabel
Bandenspanningstabel - de juiste bandenspanning voor elke auto en band
Uitlijnen/balanceren
Auto uitlijnen - auto balanceren en uitlijnen tips
Sportvelgen
Velgen informatie, overzicht van lichtmetalen velgen en sportvelgen
All season banden
Autobanden - overzicht van soorten banden: sportbanden, zomerbanden en winterbanden
Remklauwverf
Remklauwverf - stap voor stap je remklauwen verven doe je zo
Meer
Alle banden & velgen artikelen lees je hier
Daarom Tuning Gids
Ook leuk
Cyclone Cyclone in luchtinlaat: wereld van verschil!
Motorkap isolatie Motorkap isolatie: als het geluid wat minder mag!
Boostcontroller Via een Boostcontroller zelf turbodruk regelen
Motorvervuiling Bardahl Supertune voorkomt motorschade + meer pk!
Guerrilla uitlaten Standaard uitlaat en sportuitlaat tegelijk: Guerrilla

Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2017 Tuning-gids.nl