Home Audio sets Subwoofers

Informatie auto subwoofers, baspijpen en speakers

Of het nou hardrock, rap of house is, muziek draai je luid. Zo luid mogelijk en al helemaal als je alleen in de auto zit. De standaard speakers die in je wagen verwerkt zitten voldoen dan natuurlijk niet. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om je auto om te toveren tot een rijdende disco of concertzaal.

Niet iedere speaker is zomaar een speaker. De zeer lage tonen worden weergegeven door subwoofers. Je zult een overdreven grote versie van zo'n ding vast wel eens gehoord hebben. Als een auto met een beetje subwoofer door je straat rijdt, ben je bang dat de ruiten spontaan barsten, zoveel trillingen worden ermee veroorzaakt. Voor normale lage tonen is er de woofer en hoge tonen hoor je dankzij tweeters.

subwoofers

Subwoofers

Voor een goede geluidsweergave in je auto is een subwoofer noodzakelijk. Ze zorgen voor de weergave van een compleet en vol geluid. Subwoofers hebben een doorsnede van 25 tot 30 centimeter, dus het ligt aan de grootte van je auto hoeveel je er in kunt bouwen. 

Een goede subwoofer moet namelijk in een subwooferkist geplaatst worden, die je vervolgens weer inbouwt in je auto. Deze kisten kun je kant en klaar kopen, maar je kunt ze ook zelf maken met behulp van de specificaties die normaal gesproken bij een subwoofer worden geleverd. Zo'n apparaat moet namelijk wel de ruimte hebben om te trillen.

Kist

Op 12vHiFi.nl vind je allerlei tips over het inbouwen van een subwooferkist, dus neem eerst een kijkje voordat je met de zaag aan de slag gaat. Een subwoofer komt uiteindelijk het beste tot zijn recht op de hoedenplank of tegen de achterbank in de kofferbak. Een alternatief voor een subwoofer is een baspijp. Dit ding brengt vooral veel basgeluid voort, maar is kleiner dan een subwoofer en dus gemakkelijker in te bouwen.
subwoofer

Een goed adresje voor speakers, woofers, subwoofers en versterkers (noodzakelijk voor als je meer geluid uit je speakers wilt krijgen), is Alex-Autosound. Deze winkel heeft verschillende producten van verschillende merken voor verschillende prijzen.

Webshop Pixmania is ook ruim voorzien van speakers, versterkers en subwoofers. Wat dat laatste betreft heeft de shop er n voor de prijs waar sommigen een auto voor kopen.

De Alpine SWX-1242D tovert met een vermogen van 3.000 watt de diepste bastonen naar boven, maar kost wel meer dan 400. Nogal een verschil met de Kenwood KFC-W300s die maar 62 kost. Die heeft dan ook maar een vermogen van 500 watt.

Hoe sluit ik subwoofers aan op de versterker?

Ga eerst na wat er op de versterker kan worden aangesloten. Je vind dit in de handleiding van de versterker. Belast je de versterker te zwaar, dan zal 'ie snel te heet worden, vaak protectie gaan, of gewoon defect raken. Het rms-vermogen van de versterker wordt meestal bij 4 ohm en 2 ohm opgegeven.

Wordt het rms-vermogen niet bij 1 ohm gespecificeerd, dan kan je er van uitgaan dat e niet geschikt is voor een 1 ohm belasting of lager.

subwoofer
Hieronder kan je zien wat de belasting wordt bij het opgegeven aantal en type (DVC of SVC) subwoofers op een gebrugde- of mono-versterker. Het geeft alle mogelijkheden, om je een idee te geven wat er gebeurd met de impedantie als je meerdere subs parallel of in serie aansluit.

Walhalla

Automaterialen Reijners is het walhalla voor de mobiele geluidsliefhebber. De laatste telling voor wat betreft het assortiment: 180 speakers, 16 tweeters, 179 subwoofers en 114 versterkers. Prijzen: van enkele tientjes tot duizend euro.

  Ook Remco Car-stereo & Tuning heeft een aantal leuke suggesties voor de kleine en grote beurs. Twee Climax Magnum 100 voorspeakers van 160 watt kosten bijvoorbeeld maar 39, de Climax Phatt 2000 subwoofer van 2.000 watt mag weg voor 229. Mogelijkheden zat dus om een orkaan van geluid te voorzaken. Maar gun je oren af en toe wel rust.


Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Audio sets
Autoradio's - overzicht van autoradio's en accessoires
Speakers
Auto speaker informatie, overzicht van typen luidspreker sets en auto speakers
Hoedenplankstof
Hoedenplankstof - maak zlf hoedenplank weer als nieuw
MP3/DVD spelers
Mp3 en DVD speler informatie, mp3 en auto dvd spelers
Autozekeringen
Auto zekering - vervang zelf zekering van auto
Meer
Alle Audio sets artikelen lees je hier

Ook leuk
Audio accessoire Auto audio accessiores
Subwoofers Informatie auto subwoofers, baspijpen en speakers
Autozekeringen Doorgebrande auto zekering zelf vervangen
Speakers Informatie over auto speakers en subwoofers
Autoradio's Autoradio's en mp3 spelers voor in de auto

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl