Home Auto kosten Dashboard camera autoverzekering

Dashboard camera houdt premie autoverzekering laag!

Wat heeft een dashboard camera te maken met je autoverzekering? Een dashcam is niet alleen ontzettend gaaf en onmisbaar voor de racefanaat, maar het monteren van een dashcam is bovendien zeer verstandig met het oog op je autoverzekering. Tuning-gids.nl vertelt je waarom.


Dashboard camera

In de racerij zie je het bijna in elke wagen: de dashboard camera. Op internet barst het van de spectaculaire beelden met indrukwekkende ongevallen en levensgevaarlijke capriolen in de hoofdrol. 

Een dashcam is een autocamera die je op je dashboard of aan de voorruit bevestigt. Eenmaal ingeschakeld legt de dashcam jouw rijgedrag én dat van anderen vast... zeer interessante materie voor autoverzekeraars! Er zijn behoorlijk wat soorten en maten; wij zetten wat tips op een rijtje voor je. Onze grootste tip: zorg voor voldoende geheugen in de dashcam, dan hoef je niet zo vaak met materiaal te overschrijven of downloaden. Succes!
dashboard camera autoverzekering


Dashcam = bewijsmateriaal

Stel je voor dat je schade hebt aan jouw mooie bolide. En stel je voor dat de schuld niet bij jou lag. Bewijs het maar eens! Dat kan met een dashboard camera. 

De beelden die aantonen wat er precies gebeurde toen jij betrokken raakte bij dat ongeval zijn niets minder dan keihard bewijsmateriaal. Een dashcam in de auto is voor verzekeraars zo aantrekkelijk, dat het je in de toekomst waarschijnlijk een korting op de premie van je autoverzekering oplevert! Dashcam autoverzekering

Autoverzekeraars zijn bezig om speciale regelingen te ontwikkelen voor autobezitters met een dashcam. Bepaalde verzekeraars geven hun klanten nu al een dashcam cadeau bij het afsluiten van een autoverzekering.


Dashboard camera autoverzekering

Naast het feit dat in de toekomst een dashboard camera mogelijk kan leiden tot een premiekorting op je autoverzekering, is het ook nu al interessant om een autocamera te installeren. Waarom? Met de op je dashcam opgenomen beelden kun jij bij de aanbieder van je autoverzekering aantonen wat er precies gebeurde toen je betrokken raakte bij een ongeval. 


Dashcam = no-claimbeschermer

Als jouw verzekeraar kan bewijzen dat de andere partij schuldig is, dan moet de verzekering van die andere partij voor de schade opdraaien! En dat is ook gunstig voor jou. Want als jij met de beelden van je dashcam kunt bewijzen dat het ongeval niet jouw schuld was, dan betekent dat ook dat jouw schade geen schuldschade betreft en dat je je no-claimkorting lekker kunt behouden. Een dashcam kan er dus voor zorgen dat de premie van je autoverzekering niet onterecht omhoog wordt gegooid.Dashcam bewakingscamera

En als je wagen geparkeerd staat? Ook dan kan de dashcam voor je aan het werk. Gebruik 'm als bewakingscamera en je hebt een stukje extra autobeveiliging! En dit kan wel eens verder reiken dan je denkt.

Kies dan voor een autocamera met een lange opnamecapaciteit, of neem er eentje met motion detection. Dit zorgt ervoor dat je autocamera bij het registreren van beweging automatisch ingeschakeld wordt. Dit kunnen wel eens hele waardevolle beelden zijn. Die ook zo maar eens handig kunnen zijn bij het in beeld brengen van potentiele inbrekers in jouw huis of bedrijf. 
dashcam beveiliging


Diefstalgevoelig

Nadeel is natuurlijk dat een leuke autocamera met een strak design zelf ook diefstalgevoelig is. Het is dus niet altijd handig is om 'm zichtbaar in de auto achter te laten. Laat je dashcam alleen hangen als je daarnaast beschikt over een goed alarmsysteem


Dashcam = geinig!

Okay, die dashcam is prettig in verband met je autoverzekering en als bewakingscamera. Maar daarnaast is een autocamera ook gewoon héél erg geinig...


Lekker opscheppen!

Wil je eens rustig bekijken hoe jouw autoritten er eigenlijk uitzien? Vastleggen hoe kundig jij een bergpas bedwingt en daarmee pronken op YouTube? Delen met je vrienden hoe jij als eerste weg bent als het stoplicht op groen springt? Ben je een daredevil en wil je eens lekker opscheppen over hoe scherp jij de bochten instuurt, misschien wel op het circuit? Dashcam aan en gaan!


Beeldkwaliteit

Het aanbod aan dashboard camera's is booming. Welke autocamera moet je in vredesnaam kiezen? Ten eerste ga je niet voor minder dan 1080p. Je hebt vast die veelal Russische filmpjes weleens gezien. In dat corrupte land barst het van de agressie en ongelukken op de weg, vastgelegd op beelden in 480-formaat waarbij je zoveel blokjes ziet dat je bijna scheel moet kijken om te kunnen ontwaren of de bestuurder botst met een fietser, een vrachtwagen of misschien wel een beer! Tegenwoordig zijn er serieuze HB camera's met een truckload aan opties. Dit soort speeltjes geeft autorijden weer een geheel nieuwe dimensie. We love it!


Nieuwste dashcams

De nieuwste dashboard camera's hebben naast een hoge beeldkwaliteit ook onder meer GPS en een G-sensor. Naast kwalitatief hoogwaardige beelden waarop details zoals kentekens te zien zijn, worden hierop de coördinaten van je positie vastgelegd (GPS) en middels de G-sensor worden de krachten waar je wagen mee te maken krijgt bij een ongeval gemeten. 

Daarnaast is de moderne autocamera voorzien van night vision, om ook in het donker goede opnames te kunnen maken. Als je ook nog eens beschikt over een wide angle lens, dan wordt je beeldkader vergroot en kan de camera meer in beeld krijgen. Uiteraard kun je bij de meeste dashcams datum en tijd instellen, zodat duidelijk te zien is wanneer de beelden zijn gemaakt. Hoezo bewijsmateriaal...

Opnamecapaciteit

Nieuwe autocamera's hebben naast een lange opnamecapaciteit en bewegingsdetectie, waarbij het apparaat automatisch inschakelt als er beweging wordt geregistreerd, ook vaak een 'loop'-optie. Dit houdt in dat, zodra de geheugenkaart vol is, je dashcam de oudere beelden gaat overschrijven. Zo weet je zeker dat je altijd kunt beschikken over de meest recente beelden.

" Tip: zeker weten dat je niets mist en alles opneemt? Plaats dan ook een dashcam voor je achterruit! "


Zichtbelemmerend

Als je een dashboard camera in je auto gaat plaatsen zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste mag de dashcam natuurlijk niet ten koste gaan van de veiligheid op de weg. Het is daarom belangrijk de dashboard camera zo te plaatsen, dat deze het zicht niet belemmert. Logisch, want zelfs al is de aanbieder van je autoverzekering blij met je dashcam; als deze je zicht zodanig belemmert dat je een ongeluk veroorzaakt blijft er van dat enthousiasme natuurlijk weinig over.


Montage dashcam

Punt twee waar je op moet letten is de manier waarop je je dashcam vastmaakt. Het is belangrijk deze te plaatsen op een geschikte standaard of in een daarvoor gemaakte houder, zodat je dashcam niet verandert in een levensgevaarlijk projectiel wanneer je plotseling moet remmen.

Nog professioneler is het om je onboard camera achter de bestuurder te plaatsen. Of koop bijvoorbeeld een compacte GoPro minicamera en zet 'm vast in de grille!


Beelden delen

Heb je eenmaal leuke beelden gemaakt met je dashboard camera waarop jij als bestuurder de absolute ster bent, of beelden die misschien wel interessant zijn met het oog op je autoverzekering, dan mag je deze beelden niet zomaar openbaar maken. Plaatsen op bijvoorbeeld YouTube mag, maar alleen nadat je de personen en kentekens eerst onherkenbaar hebt gemaakt.

Tip: zeker weten dat je niets mist en alles opneemt? Plaats dan ook een dashcam voor je achterruit. In het verkeer geldt vaak dat het gevaar van achteren komt. Vastleggen dus!Menutuning-gids.nl
Ook leuk
Vrijwaringsbewijs Vrijwaringsbewijs: je bent geen auto eigenaar meer
Auto overschrijven Auto overschrijven: hoe werkt dat precies?
BPM berekenen BPM berekenen: lees hier alles over BPM informatie
Auto verzekeren op naam ouders Auto verzekeren op naam van je ouders, slim of dom?
Auto aankoopkeuring Auto aankoopkeuring voorkomt miskoop!

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl