Home Circuit rijden Zelf op circuit Assen rijden

Racen op het circuit van Assen

Ben je verzot op de Formule 1 en zou je wel eens willen ervaren hoe het is om op het circuit te rijden? Of ben je zelf in het bezit van een raceauto en heb je al wat ervaring op het circuit? Kom dan eens naar het circuit van Assen. Dit circuit is natuurlijk bekend van de TT Assen, de naam van de MotoGP race. Maar je kunt hier ook zelf lekker racen!

Vrij scheuren

Wil je zelf kennismaken met het circuit van Assen, dan zijn er verschillende opties. Prodrive Race & Rally organiseert er zogenaamde trackdays. Samen met andere raceliefhebbers mag je dan een halve dag vrij over het circuit scheuren. Je hoeft niet op elkaar te wachten, maar kunt zo veel rijden als je wilt. Sommige enthousiastelingen rijden in vier uur tijd meer dan 250 kilometer!

vrij-rijden-Assen

Alles onder controle

De trackdays die Prodrive in Assen organiseert, zijn geschikt voor zowel beginnende als meer gevorderde circuitrijders. Natuurlijk is er strikte begeleiding en krijg je alle benodigde instructies voor het vrij rijden op het circuit, zodat de middag veilig en prettig verloopt. Wil je graag nog wat meer persoonlijke begeleiding, dan kun je ook een instructeur per uur boeken. Deze leert je om de raceauto nog meer onder controle te houden terwijl je de scherpste bochten neemt.

Pak die startlicentie!

Heb je niet genoeg aan een halve dag vrij rijden op het circuit van Assen, dan kun je je inschrijven voor een racecursus bij Prodrive Race & Rally. Na drie dagen op het circuit kun je jezelf een echte coureur noemen, met licentie!

Vrij rijden op Assen

Drie dagen lang ben je alleen maar aan het rijden, rijden en rijden. Dat doe je in je eigen auto, tenzij je liever een speciaal geschikte raceauto huurt. Je krijgt uiteraard veel persoonlijke begeleiding en doet aan het einde van de cursus examen. Slaag je, dan ontvang je een echte startlicentie.

Racemonster

De racecursus van Prodrive vindt plaats op drie aaneengesloten dagen, dus om het compleet te maken kun je gebruikmaken van een arrangement met hotelovernachtingen in Assen. ’s Avonds verdiep je je dan in de theorie die je moet kennen voor het examen. Met je startlicentie kun je aan auto-evenementen deelnemen, maar dat hoeft natuurlijk niet.
De ervaring die je tijdens de racecursus op het circuit opdoet, kun je namelijk ook heel goed gebruiken in het dagelijkse wegverkeer. Je leert sneller te reageren, beter te sturen en alerter te remmen. Zo wordt zelfs het meest alledaagse boodschappenautootje een waar racemonster als jij achter het stuur zit.

Vrij rijden op het circuit

Prodrive is niet de enige aanbieder die actief is op het circuit van Assen. Advanced Driving School organiseert ook trackdays, waarbij je vrij mag rijden van 13.00 tot 17.00 uur. Met je eigen auto scheur je over het circuit, al dan niet met een instructeur die je de fijne kneepjes van het vak leert. Er zijn natuurlijk wel voorwaarden waar je auto aan moet voldoen voordat je het circuit mag betreden. Zo mag hij beslist geen olie lekken en moet hij voorzien zijn van goede banden, goede remmen en een goede uitlaat. Het is aan te raden dat je een auto meeneemt die beschikt over een rolkooi en een vierpunts- of zespuntsgordel. Ook niet onbelangrijk: het geluidsniveau van je auto mag maximaal 95 dBa zijn. Overschrijdt jouw auto dit niveau, dan mag je niet deelnemen aan de trackday.

Met topsnelheid


Naast de trackday organiseert Advanced Driving School de zogenaamde race-experience op het TT Circuit van Assen. Een hele dag lang waan je je een coureur waarbij je in verschillende raceauto’s over het circuit rijdt. Daarnaast mag je plaatsnemen naast een echte prof die met topsnelheid over het circuit dendert. Je leert bovendien hoe je je auto uit een slip kunt halen op een nat wegdek. Ook geinig is de slalomwedstrijd met de andere deelnemers aan de race-experience.

Verbeter je rijvaardigheid

Of je nu wel of niet verder wil in de racesport, een racecursus of een dag vrij rijden op het circuit van Assen is altijd goed voor je rijvaardigheid. Misschien heb je het wel eens meegemaakt: onverwachts kom je met je rechtervoorwiel in de berm terecht, je corrigeert net te heftig en weet nog net de boom aan de andere kant van de weg te ontwijken. Gelukkig ging het net goed. Wil je de volgende keer, die hopelijk nooit komt, beter voorbereid zijn, dan heb je veel aan zo’n dag op het circuit.

Geen kattenpis

Op het circuit van Assen ben je altijd verplicht om een helm te dragen. De snelheden waarmee je de auto over het circuit stuurt, zijn nu eenmaal geen kattenpis.

 

" Elk autootje wordt een racemonster als jij achter het stuur zit! "

Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Heel and toe
Heel and toe - het betere voeten werk in de auto!
Rally cursus
Rally rijden via Prodrive Rally School
Racehandschoenen
Racehandschoenen: voor een betere grip op het stuur
vrij rijden Zandvoort
Circuitdagen informatie, zelf racen op circuitpark Zandvoort
Zelf op Nürburgring rijden
Circuitdagen informatie, zelf rijden op de Nurburg Ring
Meer
Alle Circuit rijden artikelen lees je hier
Ook leuk
Racehandschoenen Racehandschoenen: optimale grip achter het stuur!
Heel and toe Heel and toe: het betere pedalen werk in de auto
Onboard camera 14 gave action camera montagepunten voor je auto
Aquaplanning Aquaplaning: plots verlies van wegcontact in regen
Driften Leer zelf driften in een driftauto op het circuit

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl