Home Auto kosten Auto verzekeren op naam ouders

Auto verzekeren op naam van je ouders, slim?

Mensen met een auto zijn in Nederland bij wet verplicht een autoverzekering af te sluiten. Het is dus voor iedereen die een auto koopt ook zaak een verzekering af te sluiten. Voor jonge bestuurders kan dit soms erg lastig zijn. Ze hebben minder geld te besteden, maar moeten een hoge premie betalen.De statistieken

Mensen met een auto zijn in Nederland bij wet verplicht een autoverzekering af te sluiten. Het is dus voor iedereen die een auto koopt ook zaak een verzekering af te sluiten.

Voor jonge bestuurders kan dit soms erg lastig zijn. Ze hebben minder geld te besteden, maar moeten een hoge premie betalen.

 

auto verzekeren op naam ouders
auto verzekeren op naam ouders: niet doen!

Hoge premie....

Een autoverzekering afsluiten op naam ouders, is dat een optie? Antwoord: neen. Omdat de premie voor jongeren hoger is, laten veel jongeren hun auto verzekeren op naam van de vader of moeder. Dit heeft als voordeel dat de premie aanzienlijk lager is.

Ouders zijn immers de leeftijd van 24 gepasseerd en vaak rijden ze bovendien al jaren schadevrij, waardoor ze gebruik kunnen maken van no claim korting.


Ben je de regelmatige bestuurder?

Het lijkt voor jonge bestuurders een ideale oplossing, maar niets is minder waar. Bij het afsluiten van een verzekering is het van belang wie de regelmatige bestuurder van de auto is. De regelmatige bestuurder is degene die meestal in de auto rijdt. Stel dat je als jonge bestuurder dus de auto verzekering op naam van je ouders zet, maar zelf de regelmatige bestuurder bent, dan pleeg je in feite verzekeringsfraude. Als je vervolgens betrokken raakt bij een ernstig ongeval, dan kunnen de gevolgen erg groot zijn.

De gevolgen van een ernstig ongeluk

De verzekeringsmaatschappij gaat in een dergelijk geval vaak over tot een onderzoek om uit te zoeken of je vader of moeder inderdaad de regelmatige bestuurder van de auto is. Als dit niet het geval blijkt te zijn, dan zal de verzekering de kosten niet dekken. Deze kosten kunnen erg hoog oplopen. Bovendien bestaat er de kans dat je op een zwarte lijst wordt gezet, wat het afsluiten van een nieuwe autoverzekering in de toekomst moeilijker en duurder kan maken.


Geen no claim opbouwen

Een ander nadeel dat aan deze constructie is verbonden, is dat je geen no claim korting opbouwt. No claim korting is korting die je krijgt door schadevrij te rijden. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe meer korting je krijgt. Als de autoverzekering op naam van je ouders staat, dan krijg je zelf geen no claim korting. Je zal dus wanneer je zelf een autoverzekering afsluit van voor af aan moeten beginnen.

No claim korting jongeren

Jongeren kunnen vervolgens als ze 24 jaar of ouder zijn en no claim korting hebben opgebouwd, een andere auto met een hogere aanschafwaarde en meer vermogen aanschaffen.

Ze hebben op dat moment waarschijnlijk meer geld te besteden en de autoverzekering  zal dankzij de hogere leeftijd en no claim korting relatief een stuk voordeliger zijn. Redenen genoeg om niet een autoverzekering af te sluiten op naam van je ouders!


Betaalbaar? Jazeker!

Jonge bestuurders die de autoverzekering te duur vinden, kunnen het best zoeken naar tweede hands auto's met een lage aanschafwaarde en een laag vermogen. De autoverzekering voor deze auto's is vaak goedkoper en dit kan veel geld besparen.


Conclusie

We raden jongeren dus sterk aan om hun auto op eigen naam te verzekeren wanneer zij zelf de regelmatige bestuurder zijn. Hoewel de premie wat hoger is, zal veel problemen besparen in geval van een ongeval. Bovendien kan er direct no claim worden opgebouwd.

 


Menutuning-gids.nl
Ook leuk
   
Auto verzekeringen
Informatie over de goedkoopste autoverzekeringen
Auto aankoop tips Aankoop van een tweedehands auto: tips
Autorecycling Autorecycling: het tweede leven van een auto
Auto financiering Informatie over autoleningen en auto financieringen
Auto verzekeren op naam ouders Auto verzekeren op naam van je ouders, slim?

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2020 Tuning-gids.nl