Home Circuit rijden Sliptraining

Informatie over slipcursus en racecursus

Normaal zit je in de auto en ga je gecontroleerd te werk, maar wat doe je als de auto uitbreekt? Of rechtdoor gaat na een harde rem actie, of als je met twee wielen in de berm terecht komt?

Situaties waar we niet graag in tercht komen, maar goed, als je dan toch onverhoopt in zo een situatie belandt, wat kun je dan het beste doen? Na het volgen van een sliptraining ben je beter voorbereid op onverwachte verkeersituaties. Voor een overzicht van soorten racecursus

Botsingvermijdingsoefening

Tijdens deze oefening leer je te handelen tijdens een onverwachte noodsituatie. De instructeur geeft op het laatste moment aan of je moet uitwijken naar rechts of links. Het moment wanneer je mag remmen en het moment van uitwijken zal steeds anders zijn. 

Slipcursus foto

Rally cursus

Rally rijden vergt alles van mens en machine. Een enerverende sport, maar niet zonder risico's. Daarom adviseert de KNAF rallyrijders met klem een opleiding. Een goede zaak.

Sinds 1990 leiden we équipes op, om verantwoord aan de rallysport deel te nemen. Rallycoureur of navigator word je niet door geboorte.

Daarom doe je een cursus . Daar in leer je onmisbare vaardigheden en ervaring bij. Zo zijn de meeste deelnemers op de Nederlandse rallypaden door ons opgeleid.

Ervaren en bekende rallyrijders / instructeurs - onder leiding van Paul Maaskant - trainen u in optimale rijtechniek. Op verharde wegen, maar natuurlijk ook op zand en gravel. Op de RDW Testbaan in Lelystad en het rallyracing-circuit in Bitburg (DE).

Slipcursus

De opleiding bestaat uit 5 praktijkdagen en 3 theorie avonden. De training sluiten we af met een praktijkexamen dat wordt beoordeeld door het Bestuur Sectie Rally's. De training wordt gevolgd in een eigen cursusauto.

slip cursus:

Veel voorkomende zaken zijn dan:

Remoefeningen

Op ruim 50 meter lange glijvlak wordt duidelijk gemaakt wat een verdubbeling van de rijsnelheid doet met de remweg. U leert verschillende remtechnieken.


Botsingvermijdingsoefening

Tijdens deze oefening leert u te handelen tijdens een onverwachte noodsituatie. De instructeur geeft op het laatste moment aan of u moet uitwijken naar rechts of links. Het moment wanneer u mag remmen en het moment van uitwijken zal steeds anders zijn.

Gecombineerde rem- en uitwijkmanouvre

Remmen voor een obstakel en op het laatste moment toch merken dat de remweg te lang wordt om daarna te moeten uitwijken.

Doordat op het moment van uitwijken de snelheid een stuk lager is zal de auto niet of nauwelijks slippen. Maar u zult merken dat de auto niet meteen reageerd op het sturen. Het hoe en waarom leggen we u uit en u kan het verschillende keren oefenen.

Reddingssimulator (auto over de kop)

Dit onderdeel is een serieuze training die je ooit het leven kan redden bij een ongeluk. Met behulp van een speciale auto leer je hoe je je kunt bevrijden uit een voertuig, dat na een koprol op zijn dak terecht is gekomen.

Je zult merken dat het zeer moeilijk is om de sluiting van de autogordel te openen als je met uw volle gewicht in de gordel hangt. En als je de gordel simpelweg door zou snijden kan dit weer ernstig nekletsel tot gevolg hebben.

Meer info op: slippen.nl  


Als je goed oplet tijdens de rally cursus houdt je Mark van Eldik misschien wel bij?

Koop nu in de webshop!

  • Grootste van de Benelux: 50.000 artikelen
  • Voor 19:00 besteld, vandaag verzonden
  • Klanten geven ons een 9.1/10
  • Snel bestellen in 3 minuten: een account maken is niet verplicht
Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Zelf op circuit Assen rijden
Circuitdagen informatie, zelf racen op het ciruit van Assen
Rally cursus
Rally rijden via Prodrive Rally School
Heel and toe
Heel and toe - het betere voeten werk in de auto!
vrij rijden Zandvoort
Circuitdagen informatie, zelf racen op circuitpark Zandvoort
Zelf op Nürburgring rijden
Circuitdagen informatie, zelf rijden op de Nurburg Ring
Meer
Alle Circuit rijden artikelen lees je hier
Daarom Tuning Gids
Ook leuk
Racelicentie halen Racelicentie op Zandvoort halen? De mogelijkheden:
Zelf op Nürburgring rijden Vrij rijden op Nürburgring-Nordschleife
Racehandschoenen Racehandschoenen: optimale grip achter het stuur!
Onboard camera 14 gave action camera montagepunten voor je auto
Sliptraining Informatie over slipcursus en racecursus

Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2018 Tuning-gids.nl