Home Blog

Archief voor 'Motorblok'

Bardahl Supertune voorkomt motorschade + meer pk!

Gepost op 11-02-2012 door Mart in Motortuning, Motorblok
Je auto schoonmaken en poetsen doe je natuurlijk regelmatig als autoliefhebber, maar wel eens gedacht aan onder de motorkap? Zo kun je ook het motorcompartiment schoonmaken. Daarnaast is de motor (olie en smeermiddelen) zelf erg belangrijk. En daar gaan we je nu bij helpen!

Supertune Bardahl

Supertune is onderhoud doen in 3 stappen zonder complexe demontage. Het is hèt antwoord op veel voorkomende motorverontreinigingen. Deze 1-2-3 kit is een goed alternatief voor het vervangen van tuning onderdelen. Doordat bij gebruik van Supertune slechts het luchtfilter gedemonteerd dient te worden blijven de kosten beperkt.

Oudere auto's

Oudere auto's, met en zonder turbo, maar ook nieuwe motoren met EGR, kunnen in de loop der tijd vervuild raken.


Zelf in 3 stappen je blok smeren via Supertune.

Spaghetti spruitstuk monteren voor meer vermogen

Gepost op 05-02-2012 door Mart in Motortuning, Motorblok
Wel eens stilgestaan bij een upgrade van je standaard inlaatspruitstuk? Door het plaatsen van een after market spruitstuk zal het uitlaatgasafvoer sneller gaan, daar door zal je motor vrijer 'ademen' gevolg: meer power!

Spruitstuk

Het uitlaatstpruitstuk wordt aan de uitlaatkant van de cilinderkop gemonteerd, via een koppakking wordt er gezorgd voor een optimale afdichting.

Het doel van van een spruitstuk is het afvoeren van uitlaatgassen vanaf de cilinderkop naar het uitlaatsysteem.

Downpipe

Het spruitstuk wordt aangeloten op het eerste deel van de uitlaat lijn. Ook wel de downpipe genoemd. Daarna volgt de centre pipe een de einddemper, wat uiteindelijk het uitlaatsysteem vormt.


Spaghetti spruitstuk realiseert meer power.

Differentieel: verdeling van vermogen over wielen

Gepost op 02-02-2012 door Mart in Motortuning, Motorblok
Het is niet hoeveel je hebt, het is hoeveel je ervan kunt gebruiken. Je auto kan nog zoveel vermogen hebben, als de pk’s niet goed op het asfalt terechtkomen, heb je er veel minder aan. Het verdelen van de krachten over de linker en rechterwielen speelt daarin ook een grote rol. Verdeling van krachten: laten we het over differentiëlen hebben!
Differentieel verdeelt vermogen
Een differentieel verdeelt het vermogen over optimaal over de aangedreven linker- en rechterwielen. Een sperdifferentieel daarentegen blokkeert weer deels de krachten, wat in bepaalde situaties voordelen geeft ten opzichte van een normale (open) differentieel.

Optimale vermogensverdeling bij achterwielaandrijving.
Menutuning-gids.nl
Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl