Home Blog

Archief voor 'sleutels en ratels'

Inbussleutels set, een must in elke gereedschapkist

Gepost op 19-03-2012 door Mart in Auto gereedschap, sleutels en ratels
Je zou 'm bijna vergeten, maar de inbussleutel vormt ook een belangrijk deel van garage uitrusting. Tegenwoordig zijn er sets die als een zakmes werken. Deze klap je simel uit en zo houd je je inbussleutel-set compleet.
Inbussleutels

Inbussleutels voor binnen-zeskantschroeven (mm) Binnen-zeskantschroeven (inbusbouten) zijn zeer bekend in de voertuigbouw. Maten beginnen vanaf 0.71 tot 22 mm.

Maattoleranties

De precies aangehouden maattoleranties en de taaiharde speciaallegering staan garant voor precieze, duurzame gereedschappen.


Inbussleutels - onmisbaar voor de autoklussers

Accu slagmoersleutel? Of slagmoersleutel op lucht?

Gepost op 15-03-2012 door Mart in Auto gereedschap, sleutels en ratels
Een slagmoersleutel is ideaal voor elke automonteur of ijverige auto klusser. Binnen luttele seconden zet je bouten en moeren vast ťn los. Er zijn twee soorten; de accu slagmoersleutel en de slagmoersleutel op lucht. Welke voor jou het beste is leggen we hier onder uit!
12V Accu slagmoersleutel

Ook wel elektrische slagmoersleutel genoemd. Grootste voordeel is dat deze optimaal mobiel is.

Er is immers geen luchtslang en compressor nodig om de sleutel van vermogen te voorzien.

Als je zware klussen gaat verrichten, bijv. versnellingsbak verwisselen, moet je wel opletten dan je een zware accu slagmoersleutel neemt.

Prijs technisch zijn deze duurder dan een slagmoersleutel op lucht.


Elektrische slagmoersleutel: maxinaal flexibel.

Doppensets, dopsleutels en doppendozen

Gepost op 14-03-2012 door Mart in Auto gereedschap, sleutels en ratels
Alle doppensets worden tegenwoordig in sterke recyclebare polypropyleen opbergdozen geleverd (tenzij anders vermeld). Deze lichtgewicht opbergdozen zijn bestand tegen chemicaliŽn en koolwaterstoffen.
De juiste gereedschappen
Er zijn doppensets in 10 afmetingen en uitvoeringen, geschikt voor de meest voorkomende auto werkzaamheden. De reeks omvat kleine basissets evenals grote gecombineerde doppen- en sleutelsets. Alle sets zijn handig georganiseerd in goed ontworpen lichtgewicht, gemakkelijk hanteerbare draagbare koffers.

Ring en steeksleutels voor in de autogarage

Gepost op 08-03-2012 door Mart in Auto gereedschap, sleutels en ratels
Steeksleutels zijn er in vele soorten en maten. Het voordeel van een steeksleutel ten opzichte van een bahco (Engelse sleutel) is dat een deze goed om de moer of bout sluit.

Bij een bahco krijg je vaak speling tussen de bout of moer en het gereedschap, waardoor er beschadiging op kan treden.

De knieringratel-steeksleutel maakt het werken op moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk. Dat kan door het kniegewricht en het ratelmechanisme van de ringzijde. De gebruiker draait de moeren en/of bouten los met de steekzijde, om ze vervolgens te verwijderen met de twaalfkantige ringzijde. Deze sleutel werkt volgens het principe van Powerdriv. Hiermee wordt op de flanken van de boutkoppen en moeren aangegrepen, waardoor het aangrijpingsoppervlak groter wordt en de gebruiker meer kracht kan overbrengen.


De momentsleutel, onmisbaar voor in de gargage

Gepost op 18-02-2012 door Mart in Auto gereedschap, sleutels en ratels
De nieuwste ontwikkeling zijn momentsleutels met hoekmeting. Hiermee kunnen de gerealiseerde momenten van schroefverbindingen nauwkeurig worden bepaald
momentsleutel met hoekmeting

Door zijn speciale constructie is de ProWrench ongevoelig voor de plaats van de krachtinleiding.

De momentsleutel kan derhalve in elke gewenste positie worden toegepast zonder dat de uitlezing er door wordt beÔnvloed.

uitwisselbare kop

Met zijn uitwisselbare kop (via spie of zwaluwstaart) is de ProWrench Audit een ideaal gereedschap voor een alle autoklussen.


Wielen vastdraaien doe je met de momentsleutel. Dan heb je meer gevoel in het aandraai moment!

Gebruik de juiste slangklemmen onder de motorkap!

Gepost op 10-02-2012 door Mart in Auto gereedschap, sleutels en ratels
Hoe worden o.a. de aluminium luchtbuis delen van een intercooler systeem met elkaar verbonden? Hoe zet je een open luchtfilter op de luchtbuis vast ? Juist via een slangenklem. Een slangklem is een simpel maar zeer effectief stukje materiaal. Lees onderstaande tips, dan voorkom je teleurstellingen. 


Slangklem

Van een relatief simpel openlucht filter tot complete intercooler systemen. Slangenklemmen zorgen ervoor dat je de delen van buizen goed aan elkaar kunt monteren. Overal waar een slang strak om een buis of ronding heen moet kun je een slangenklem gebruiken. Maar let op, je kunt niet elke klem klakkeloos gebruiken. 


Slangklemmen zijn prima bestand tegen hitte.
Menutuning-gids.nl
Daarom Tuning Gids
Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2017 Tuning-gids.nl