Home Wel eens aan het polijsten van je auto gedacht?

Via het polijsten van je auto jouw auto in showroom staat brengen

Voor de autoliefhebber gaat er niets boven de voldoening van een glimmende auto. Het kost tijd en moeite om je auto perfect te laten glimmen, maar met de juiste tips, trucs en benodigdheden ziet de auto er in een mum van tijd weer als nieuw uit. Vandaag bekijken we globaal hoe en waarom het polijsten van een auto een zinvolle actie is.Na het autowassen

Klaar met 't wassen met je auto? Maar stiekem toch niet helemaal tevreden met het resultaat? De doffe uitstraling van de autolak kun je via het handmatig in de wax zetten, maar je kunt ook nog een stap verder gaan. Als jij het doel hebt om jouw auto te laten glimmen als nooit tevoren. Van het kiezen van de juiste polijstmiddelen tot de juiste techniek voor het polijsten, Je kan de auto in een mum van tijd showroom klaar maken. Maak je klaar om de auto naar een hoger niveau te tillen!
 
Wat heb ik nodig?

Een van de belangrijkste dingen bij het polijsten van je auto is het kiezen van de juiste materialen. Ga je voor het allerbeste kwaliteit
Wees er dan van bewust dat het aanschafbedrag van alle materialen zal oplopen. Realiseer dat -bijvoorbeeld een polijstmachine- waarschijnlijk jaren meegaat en dat de eenmalige investering over de jaren heen relatief laag zal zijn. Goed om even bij stil te staan.Wat heb je nodig?

Er is een heel scala aan autolak polijstmiddelen. Om uiteindelijk tot de juiste keuze voor producten te kunnen maken zul je eerst goed moeten nadenken over wat jij als eindresultaat wilt hebben. Als jij het belangrijk vindt dat bijv. een polijstmachine een heel fijne handgreep moet hebben heeft dat invloed op welk type machine jij moet gaat zoeken. Zelfde geldt voor polijstmiddelen. Het ene middel is 3x duur dan de ander, maar is het dan ook 3 zo goed?


Informeer naar meer

Check dan eens product reviews van het artikel of stel je vragen aan een expert. Niet alle producten zijn gemaakt van dezelfde ingrediŽnten, en als je niet het juiste product kiest, kun je uiteindelijk meer kwaad dan goed doen. Bij het kiezen van een polijstmiddel moet je dus goed opletten of dit product bedoeld is voor de autolak op jouw auto, zo voorkom je schade en krijg je het beste resultaat. Je kunt eens een blik werpen op de CROP, Hier tref je een groot overzicht van  middelen en producten die je voor polijsten nodig hebt. Verschillende polijsttechnieken

We hebben het gehad over het belang van het kiezen van de juiste producten, maar het is nog belangrijker om ze correct te gebruiken. Bij het polijsten van een auto draait het allemaal om de techniek. Een paar eenvoudige tips kunnen je helpen de klus goed te klaren. 

Werk in kleine stukjes - Een van de belangrijkste dingen bij het polijsten van een auto is het werken in kleine stukjes om op een hoping te voorkomen. Begin met het dak, de motorkap en de kofferbak, en ga dan naar de zijkanten en de rest van de auto. 

Gebruik een microvezeldoek - Hoewel je een polijstborstel kan gebruiken om in de kieren te komen, moet je altijd een microvezeldoek gebruiken om de lak te polijsten. 


Oefen gelijkmatige druk uit - Bij het polijsten van de auto moet je altijd gelijkmatige druk uitoefenen. 


Bekijk filmpjes op Youtube

Ga eens wat filmpjes bekijken op Youtube. Daar staan tientallen how to en stap voor stap instructiefilmpjes waarin heel duidelijk
gedemonstreerd wordt waarom, hoe en wanneer je het beste een auto kunt gaan polijsten. Onze tip: bekijk dit filmpje eens. Neem van ons aan, dan beginnen je handen te jeuken en wil je gelijk aan de slag. Als iemand laat zien hoe het in z'n werk gaat dan gaat het echt leven!

The final touch

Na het polijsten van de auto wil je 'm het liefste gelijk een bescherming meegeven. Dit kan via een laagje was. Door de auto in de was te zetten, beschermt je hem tegen UV-schade en geef je hem een glans laag waardoor het lijkt alsof hij net van de zaak komt. Dan is je auto weer goed beschermt tegen de weersinvloeden en hebt jij weer een voldaan gevoel dat jouw auto er weer blinkend bij staat. Succes en geniet van de showroomglans. Oh ja, vergeet niet om ook je banden mooi te laten glimmen!
 


Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl