Home Circuit rijden Driftcursus

Drifsport: een driftcursus volgen incl. auto

Altijd al zelf eens willen driften in een gecontroleerde omgeving? Nu kan dit onder begeleiding van ervaren drifters. De driftcursus kan met eigen auto of met een gehuurde 6 cylinder BMW 325i afgewerkt worden. Tuning-gids.nl deed de cursus en genoot!

 

Drifcursus

Driften groeit enorm aan populariteit in autosportland. Elk auto-evenement geeft speciale aandacht aan het driften. Het is spectaculair om te zien. Maar veel gaver om zélf eens te doen.

Lees hier hoe je een auto laat driften. Via Driftsport kun je op het RDW testcentrum een hele dag met je eigen, of een cursusauto glibberen en glijden.

BMW drift auto
Zelf een gecontroleerde drfit maken valt niet mee.

Rijbewijs

Deelnemers moeten allen in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Bij bijvoorbeeld het halen van een racelicentie is dit niet noodzakelijk.

Wij hadden de beschikking over een tweetal BMW 325i's. De oer driftauto bij uitstek. Na een kort stukje theorie en de spelregels van Driftsport aangehoord te hebben ga je meteen de praktijk in. Geen ellenlange verhalen dus, gewoon doen en gaandeweg leren.

Rijvaardigheidscursus

De driftcursus is precies het tegenovergestelde van een rijvaardigheidscursus. Doel van de cursus is om juist de auto in de slip te brengen, en 'm daar zo lang mogelijk in te houden. Hoe dwarser hoe beter. Het in de slip brengen is vrij eenvoudig gedaan met de BMW 325i cursusauto. Het gecontroleerd dwars laten glijden van de auto is een ander verhaal. En daar onderscheiden de mannen met 'het gevoel in de auto en rechtervoetje' zich t.o.v. de mindere goden.

Te snel op het gas

Het parcours wordt continue nat gehouden. Op deze manier gaat het driften aanzienlijk sneller én gaat het rubber onder de auto's veel langer mee. Op deze manier blijft het driften met je eigen auto ook leuk. Maar hou er rekening mee dat je aan het eind van de dag aan een vers setje banden toe bent. Ook een jerrycan met extra benzine is aan te raden.
driften
Met je eigen auto drifen kan natuurlijk ook.

Veelgemaakte fout

Veelgemaakte fout is het te snel en te hard op het gaspedaal te trappen. Beheersing is het credo. Het in de drift zetten gaat iedereen lukken, maar 't momentum vasthouden middels het rechtervoetje is erg lastig.

Zodra de auto uit de drift wil lopen is het zaak te corrigeren door razendsnel gedoseerd gas te geven en tegen te sturen. Zou houd je de auto in de drift.

Hard remmen & handrem

Denk niet dat je als een bezetene handrem bochten gaat maken. De handrem raak je gedurende de cursus in feite niet aan. Zelfde geld voor het remwerk, ook dit is niet noodzakelijk. Enkel het van vaart verminderen, insturen en het gas erop zorgen ervoor dat de achterkant zal uitbreken.
BMW-drift
Insturen en het gas er op is voldoende voor een drift.

Cursus auto

Financieel is het 't aantrekkelijkste als je met zijn 2-en een cursusauto huurt. Je wisselt dan regelmatig van plek en zodoende kun je ook leren van je maat/vriendin naast je. Dirftsport heeft voor elke deelnemer een goede verzekering afgesloten, altijd goed om te weten. De kans dat er ongelukken gebeuren is te verwaarlozen. Zolang je je maar aan de regels houdt.

Diverse cursussen

Er zijn een aantal cursussen, te weten voor de:

- beginner (ochtenddeel)
- beginner (hele dag, incl.lunch)
- gevorderd (halve dag, met eigen auto of curus auto)
- gevorderd (hele dag, met eigen auto, of cursus auto incl. lunch)

De deskundige begeleiding zal regelmatig instappen om je met raad en daad bij te staan. Dan lijkt het opeens wel erg makkelijk... 

 Koop nu in de webshop!

  • Grootste van de Benelux: 50.000 artikelen
  • Voor 19:00 besteld, vandaag verzonden
  • Klanten geven ons een 9.1/10
  • Snel bestellen in 3 minuten: een account maken is niet verplicht
Menutuning-gids.nl
Gerelateerd
Zelf op circuit Assen rijden
Circuitdagen informatie, zelf racen op het ciruit van Assen
Rally cursus
Rally rijden via Prodrive Rally School
Sliptraining
Slipcursus en racecursus informatie, overzicht driftcursussen en slipcursussen
vrij rijden Zandvoort
Circuitdagen informatie, zelf racen op circuitpark Zandvoort
Zelf op Nürburgring rijden
Circuitdagen informatie, zelf rijden op de Nurburg Ring
Meer
Alle Circuit rijden artikelen lees je hier
Daarom Tuning Gids
Ook leuk
Racelicentie halen Racelicentie op Zandvoort halen? De mogelijkheden:
Racehandschoenen Racehandschoenen: optimale grip achter het stuur!
Heel and toe Heel and toe: het betere pedalen werk in de auto
Driften Leer zelf driften in een driftauto op het circuit
vrij rijden Zandvoort Vrij rijden op Circuitpark Zandvoort

Veilig betalen met
Wij verzenden via
Keurmerk
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2018 Tuning-gids.nl