Home Zelf kleine autoschade verwijderen

Tips om zelf kleine autoschade te verwijderen

Het hebben van een auto is erg leuk en een geweldige manier om je te verplaatsen. Met een auto kun je gaan waar en wanneer je maar wilt. Helaas kunnen er altijd ongelukken gebeuren, of je nu van je werk naar huis rijdt of naar de supermarkt. Omdat je nooit kunt voorspellen wanneer ze zullen plaatsvinden, is het belangrijk om voorbereid te zijn en bijvoorbeeld een autoverzekering te hebben.  


Kras in lak?

Een lak kras kan een klein of groot probleem zijn voor de autobezitter. Grote lak krassen kunnen ertoe leiden dat de auto opnieuw moet worden gespoten en is daarom een zeer dure bedoeling. Deze problemen omvatten diepe krassen en vlekken op de lak van je auto die niet kunnen worden verwijderd door eenvoudig te wassen. Als je niet voorzichtig bent bij het wassen van je auto, kunnen er lichte tot ernstige krassen op de lak ontstaan die de esthetische aantrekkingskracht van je auto aantasten. Je kunt je autoverzekering berekenen en kijken wat het kost om hier dekking voor te krijgen.Kras in lak repareren

Allereerst moet de auto schoon en droog zijn. Vervolgens moet je een zachte doek op het bekraste gebied leggen. De volgende stap is het gebruik van een chemisch oplosmiddel en een beetje water om het verfgebied onder de beschadigde verf te reinigen. Veeg het vervolgens af met een papieren handdoek gedrenkt in gedenatureerde alcohol (om vet te verwijderen) tot het schoon en droog is. Het is het beste om zo snel mogelijk te handelen na een auto-ongeluk of wanneer je kleine lak krasjes ontdekt, zodat ze kunnen worden gerepareerd voordat ze te diep zijn of zich uitbreiden. Check onze uitgebreide krassen verwijderen pagina 


Swirls

Swirls komen veel voor bij auto's en het optreden van swirls is willekeurig. Je ziet ze misschien op de motorkap, in de blanke lak of zelfs in de basislaag van je verfbeurt. Deze swirls worden veroorzaakt door onjuiste was-, polijst- of droogtechnieken door autobezitters. Daarnaast kun je swirls krijgen als je onjuiste schoonmaakproducten gebruikt.

Hoe repareer je swirls?
Problemen met swirls worden vaak veroorzaakt door een onjuiste primer of verftoepassing. Om swirls te repareren, moet je het oppervlak grondig reinigen met een milde zeep, afspoelen en drogen. Gebruik een krasverwijderaar op een zachte tandenborstel om krassen en defecten van geverfde oppervlakken te verwijderen. 


Geoxideerde lak

Een van de meest voorkomende oorzaken van geoxideerde lak op een auto zijn onjuiste coatings. Verf coatings zijn niet onverwoestbaar en kunnen ernstige schade oplopen als ze niet correct worden behandeld. Het is belangrijk om alleen de beste producten te gebruiken om ervoor te zorgen dat je auto jarenlang zijn oorspronkelijke uiterlijk behoudt. Geoxideerde lak kan ook veroorzaakt worden door een nieuwe verfbeurt. Bovendien kan het ook het gevolg zijn van zout en water op het oppervlak van je auto die reageren met de wax of sealant van het voertuig. Na verloop van tijd zorgt deze opbouw ervoor dat de lak een gelige kleur krijgt.
Geoxideerde lak?

Er zijn een aantal manieren om geoxideerde lak op een auto te repareren. Om te beginnen moet je je hele voertuig wassen, zodat het vrij is van vuil en puin. Vervolgens moet je een lichte waslaag op de auto aanbrengen. Dit helpt de lak te beschermen tegen verdere oxidatie en zorgt ervoor dat deze er langer als nieuw uit blijft zien. Nadat je wax is opgedroogd, begin je met het aanbrengen van een wrijfmiddel op het oppervlak van je voertuig in kleine cirkelvormige bewegingen terwijl je gevoelige gebieden zoals deurgrepen of sierdelen vermijdt.

Dit middel moet worden aangebracht met een schone microvezeldoek om overmatige applicatie en waasvorming van de afwerking te voorkomen.

Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl