Home Tesla in de verkoop? Enkele handige tips

Tesla verkopen? wij zetten wat tips op een rijtje

Uitgekeken op jouw Tesla? De beslissing genomen om 'm in de verkoop te zetten? Dan zijn er een aantal mogelijkheden. Je kunt 'm verkopen via een van de auto marktplaatsen. Van oudsher zijn dit soort sites het meest gebruikt. Maar wist je dat er ook biedingswebsites zijn? Hier hoeft het onderhandelingsspel niet gespeeld te worden. Wij zetten enkele voors,- en tegens op een rijtje, daarna mag jij kiezen wat het beste bij jou past.Online jouw auto verkopen?


Er zijn een hoop marktplaatsen waar je jouw auto op kunt plaatsen. Onze eerste spelerstip: kijk eens op de site of er bereikcijfers ergens staan. Met andere woorden: hoeveel bezoekers bekijken maandelijks de site? Het spreekt redelijk voor zich dat markplaats.nl een enorm bereik heeft. In feite geldt hetzelfde voor zgn. biedingswebsites. Zoek naar bereikcijfers en ga na of jij jezelf kunt vinden in de voorwaarden die de site hanteert. Wil jij graag je Tesla online verkopen dan spelen een paar zaken een rol. 
Auto snel verkopen?


Wil je bijvoorbeeld snel van je auto af? Of heb je juist de tijd? Heb je een hekel aan onderhandelen? Of ben je niet zo bekwaam in het onderhandelen? Allemaal vragen die je jezelf kunt stellen alvorens een keuze te maken tussen de twee verschillende methodes om je Tesla te verkopen. In dit artikel bespreken wij de verschillende methodes en ook geven we enkele algemene verkooptips. Doe er je voordeel mee! Spelerstip: haal ook eens het informatie-net op op de verschillende Tesla gerelateerde blogs.


Tesla online verkopen zonder te onderhandelen

Ben je het type persoon dat het vervelend vindt om te onderhandelen? Dan kun je de 'm het beste via een biedingswebsite verkopen. Dit is een eenvoudige en snelle optie. Het werkt namelijk simpel. Eerst meld jij de auto aan op de online handelsplaats. Dit doe je gemakkelijk door het kenteken in te voeren. Vervolgens voorzie je de advertentie van aanvullende informatie en scherpe foto's. Daarna is het afwachten en kijken wat en hoeveel bedieningen er volgen.


Opbieden

Verschillende ge´nteresseerden gaan namelijk tegen elkaar opbieden. Je houdt de advertentie regelmatig in de gaten. Zie je een aantrekkelijk bod? Dan accepteer je dit bod en vervolgens brengt de online handelsplaats je in contact met de koper. Je maakt een afspraak over de betalingswijze en vervolgens komt de koper de auto bij je ophalen. Het voordeel van deze methode is dat je geen gedoe hebt. De koper komt bij je langs wanneer alles al is afgesproken. Je krijgt dus ook geen vervelende discussies op straat. Het nadeel van deze verkoopmethode is dat je hem soms onder de prijs verkoopt. Misschien had je de auto anders tegen een betere
prijs kunnen verkopen.Je Tesla via advertentiesite verkopen

Je kunt er ook voor kiezen om je auto via een reguliere advertentiesite te verkopen. Dit is ideaal voor mensen die het leuk vinden om te onderhandelen. Onderhandelen is een vak op zich en sommige mensen zijn er beter in dan anderen. Het voordeel van onderhandelen is dat je dan meestal de hoogste prijs voor je auto ontvangt. Het nadeel is dat je vaak te maken krijgt met veel onzinbiedingen, vreemde vragen en allerlei verzoeken. En natuurlijk de testrit.

Op een gegeven moment gaan er potentiele kopers een afspraak met je willen maken om de auto in het echt te komen bekijken. Dan staat het de koper vrij om de auto niet te kopen. Hier kan best wat tijd en energie in gaan zitten. Daar moet je maar zin in hebben. Het kan zomaar zijn dat je 2-3 bezichtigingen en/of proefritten verder bent voordat je een serieuze koper hebt gevonden. Houd daar rekening mee. Aan de andere kant: het kan ook snel gaan. Dat zul je moeten gaan ervaren. Mooie foto's, onderhoudshistorie en een aantrekkelijke prijs helpen natuurlijk.


Handige tips voor de verkoop

In de voorgaande alinea's hebben we de twee verschillende soorten online handelsplaatsen besproken. Maar hoe vergroot je nu de kans op een snelle verkoop? In het laatste gedeelte van dit artikel geven we nog enkele tips. Redelijke no brainer; maar we benoemen het toch. Maak mooie, scherpe foto's tijdens een heldere en/of zonnige dag.

- Maak scherpe foto's

De foto's zijn het fundament van een aantrekkelijke advertentie. Dit is namelijk het eerste waar mensen naar kijken. Om die reden moeten de foto's scherp zijn. Ook moet je ze op een slimme manier schieten, zodat de auto mooi naar voren komt. Je kunt de foto's van de auto aantrekkelijker maken door ze op een mooie plek in de natuur te schieten. Marketingbedrijven gebruiken deze techniek ook om auto's beter uit te lichten in reclames.

- Schrijf een wervende tekst

Bij de meeste online handelsplaatsen heb je ook de mogelijkheid om een wervende tekst te schrijven. Daarmee kun jij je onderscheiden van de andere verkopers. Beschrijf duidelijk de verschillende voordelen van de auto. Heb je een speciale uitvoering? Benoem dat. Heb je extra accessoires? Benoem het. Heb jij een set winterbanden liggen? Benoem het. Heeft de auto recent een beurt gehad? Benoem het. Enfin, je snapt het wel. Focus op de plus: geef bijvoorbeeld aan dat je met een Tesla minder wegenbelasting hoeft te betalen en dat het een duurzame investering in. Niet te overdreven

Met een wervende tekst bedoelen we overigens geen overdreven tekst. Je moet immers wel de waarheid verkondigden, maar je kunt de waarheid natuurlijk wel aantrekkelijker maken. Heb je zelf schrijverstalent? Dan kun je beter zelf de tekst schrijven, want dan komt het persoonlijker over. Je kunt er echter ook voor kiezen om het uit te besteden aan een professionele schrijver. Je bent er weliswaar wat geld aan kwijt, maar uiteindelijk vergroot je daarmee de kans op een snelle verkoop. 

- Voeg een onderhoudsboekje toe

Het is ook verstandig om een onderhoudsboekje aan je advertentie toe te voegen. Mogelijke kopers willen immers weten wat er allemaal met de auto is gebeurd. Het kan zijn dat je het onderhoudsboekje kwijt bent geraakt. Dan kun je naar je garage gaan en vragen of ze het boekje opnieuw willen invullen. Met een druk op de knop kan de garage de complete onderhoudshistorie op de mail zetten. Is de auto bijvoorbeeld recentelijk gekeurd? Dan verkoop je de auto sneller en ook tegen een betere prijs. Veel succes met de verkoop!Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl