Home Zelf autolak schade herstellen

Autolak schade herstellen. Wat heb je nodig?

Je auto kan door verschillende oorzaken lakschade krijgen. Uiteraard wil je de auto zo mooi en als nieuw mogelijk houden. Als je zelf de lakschade op de auto wilt herstellen, wil je er zeker van zijn dat het eindresultaat zo goed mogelijk is en je een onzichtbare reparatie hebt uitgevoerd. In dit artikel leggen we uit wat je nodig hebt om zelf schade aan je auto te herstellen.Autolak op maat?

Autolak op maat gemaakt aan de hand van het kleurnummer of -naam van de auto? Dat kan! De kleurcode van jouw auto staat in het onderhoudsboekje en op de VIN-sticker (voertuig identificatienummer). Deze is op meerdere plekken in je auto te vinden. Als je de kleurcode gevonden hebt, kun je de code opgeven bij het bestellen van jouw autolak. Op deze manier kan de autolak op maat gemaakt worden en in een spuitbus of lakstift gekocht worden. 


Primer

Primer dient als grondverf om de lak te laten hechten op de auto of het onderdeel. 
Alles is vet, dus...


Ontvet voor het reinigen van de lak en het oppervlak dat om de reparatieplek ligt. Een schone en stofvrije ondergrond zorgt voor een mooier en strakker resultaat. Schuurpapier is noodzakelijk om het te spuiten oppervlak op te ruwen. Er zijn diverse schuurpapieren; van grof tot superfijn. Laat je goed adviseren.

Door de auto of het onderdeel op te schuren, zal de lak die je gaat spuiten beter hechten. Het schuren van het oppervlak zorgt voor een strak eindresultaat.


Spuitmasker

Persoonlijke bescherming tijdens het herstellen van schade aan de lak staat voorop! Ga je zelf lakschade aan de auto herstellen, maak dan gebruik van een spuitmasker, nitrile handschoenen en een spuitoverall. Hiermee blijven de handen, ademhaling en kleren beschermt tegen verfspetters, schuurstof en spuitnevel.


Lakken van jouw auto met een spuitbus

Om herstel werkzaamheden uit te voeren, gebruik je een autolak spuitbus met 1K of 2K autolak. Professionele lak spuiters werken echter ook met verfspuiten de geschikt zijn voor alle soorten autolak.
Lakken van jouw auto met een lakstift

Het uitvoeren van herstel werkzaamheden aan de auto met een lakstift werkt makkelijk en snel. Als de te repareren reparatieplek klein genoeg is, dan kun je een lakstift gebruiken. In tegenstelling tot het spuiten met een spray, kan je met een stift de lakschade eenvoudig bijwerken door de autolak aan te brengen op de schadeplek door middel van het kwastje. Om deze reden is het repareren van lakschade met een lakstift alleen geschikt bij steenslagschade of kleine plekken. Meer info vind je op onze lakstift pagina


Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl