Home Betaalt een jongere bestuurder meer premie?

Is de premie van een autoverzekering afh. van je leeftijd?

Klopt het dat je als jongere bestuurder meer premie betaalt voor je autoverzekering? Er zijn verschillende zaken van invloed op de premie die je betaalt voor je autoverzekering. De dagwaarde van je auto is daar een voorbeeld van: hoe duurder je auto, hoe meer verzekeringskosten je meestal betaalt. Maar ook je leeftijd is van invloed op je maandelijkse premie. Hoe zit dat precies?Leeftijden met hogere premie

Bepaalde leeftijdsgroepen betalen meer premie voor hun autoverzekering dan andere. Het gaat specifiek om jongeren tot 24 jaar en 65-plussers met een auto op hun eigen naam. Als je tot deze leeftijdscategorieŽn behoort, betaal je dus meer voor dezelfde autoverzekering dan wanneer je tussen de 24 en 65 jaar oud bent. De reden voor de hogere premie ligt bij de risico-inschatting die verzekeraars maken. Als je nog jong bent, heb je meestal nog niet zoveel rijervaring. Gebrek aan rijervaring


Dit verhoogt volgens de verzekeraar de kans dat je een keer schade claimt. Vanwege dit hogere risico, wordt de premie ook hoger. Bij ouderen van 65+ is het het verminderde reactievermogen en het bijbehorende verhoogde risico dat verzekeraars ertoe brengt om meer premie te vragen. Naast je leeftijd hebben ook andere factoren invloed op de premie die je maandelijks betaalt als autobezitter. We noemden al de dagwaarde, maar ook het type auto en het merk zijn bepalend voor hoeveel je maandelijks aan je autoverzekering kwijt bent.Je auto verzekeren als je nog niet zoveel schadevrije jaren hebt, is ook duurder dan wanneer je al jaren geen schadeclaim hebt ingediend. En wist je dat zelfs je woonplaats een positief of juist negatief effect kan hebben op je verzekeringspremie? In wijken waar veel schade wordt geclaimd, moet men bij veel verzekeraars een hogere premie betalen.

Auto tunen & verzekering

Als je zelf gaat sleutelen aan je auto en je gaat grote veranderingen toebrengen, is het verstandig om je verzekeringsvoorwaarden er eens bij te pakken: staat hierover iets in je polisvoorwaarden? Is dat niet het geval, dan is het verstandig om contact op te nemen met je verzekeraar. Sommige aanbieders willen namelijk getunede auto's niet verzekeren omdat ze een hogere kans hebben op inbraak of diefstal.

Snellere wagen
En sommige aanpassingen die je aan je bolide maakt, bijvoorbeeld het plaatsen van een sportuitlaat of een turbo op de motor, zorgen ervoor dat je meer premie moet betalen. Dit komt doordat het je auto sneller maakt en de schadekosten daardoor sneller hoog oplopen als je een ongeval hebt. 

Waardeverhoging

Tuning kan natuurlijk ook de waarde van je auto beÔnvloeden. Controleer dus regelmatig of de verzekering die je hebt afgesloten nog wel voldoende dekking biedt als je je auto aan het tunen bent. Een forse uitbreiding van het audio systeem, dure velgen of het installeren van bijvoorbeeld een cartracking systeem kan negatieve,- maar ook evt. positieve gvolgen hebben voor de hoogte van jouw premie. Zo hoef je je daarna alleen nog maar bezig te houden met je hobby!
Menutuning-gids.nl
Ook leuk

Informatie
Sitemap | Cookies | Disclaimer © Copyright 2005 - 2024 Tuning-gids.nl